Delta III - ogrzewanie/klima zimą - albo ogień albo lód

udawany.pozorant
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Delta III - ogrzewanie/klima zimą - albo ogień albo lód

Post autor: udawany.pozorant » 23 lut 2013, 9:10

Witam to mój 2 post na tym forum i nieostatni zapewne. mam pytanie do posiadaczy DIII. czy u was regulacja ogrzewania kończy sie na 16stopC a w dół już jest klima .Teraz zima to prawdziwe przekleństwo jak wsiadam w kurtce i auto jest zagrzane to przy ustawieniu 16stop muszę uchylać okna , gdy zmniejszam ustawienie to nie mam 15 ,14 czy 12 stop a od razu włącza sie klima dmuchawa do oporu i ustawia sie nawiew na dłonie i twarz tym lodem.Czy da sie zmniejszyc to minimalne ustawienie temp na np 10 stop? W opcjach regulacji (set)nic nie znalazłem .Może we Włoszech 16 to zima ok ale przy -8 jest nie do wytrzymania.
Ostatnio zmieniony 23 lut 2013, 10:10 przez Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Prosimy tytułować posty zgodnie z zasadami i umieszczać w odpowiednim dziale!

słoma
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: zbyszek

Re: Delta III - ogrzewanie/klima zimą - albo ogień albo lód

Post autor: słoma » 23 lut 2013, 16:57

u mnie ten problem nie występuje
delta twin turbo - już sprzedana .

Awatar użytkownika
broker
Klubowicz
Klubowicz

Re: Delta III - ogrzewanie/klima zimą - albo ogień albo lód

Post autor: broker » 05 mar 2013, 22:36

Tak, 16C to minimalny poziom. Nigdy jednak nie odbierałem tego jako dyskomfortu. Ja po prostu nie schodzę nawet do 16.
Oprócz regulacji temp masz jeszcze siłę nawiewu (możesz praktycznie wyłączyć) i nie wrzucaj nawiewu na twarz i ręce, tylko na nogi i ewentualnie szybę.

Wreszcie mam nawyk rozpinania ubioru w środku, w końcu w aucie nie musisz siedzieć zapięty po szyję czy może jeszcze w czapce i szaliku ;)
Lancia Delta III, 1.4 multiair 140 KM, Colore Nero Magma
Fiat Punto Evo, 1.4 77 KM

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nadwozie i wnętrze”