Thesis - nie otwiera się bagażnik
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Imię: Andrzej
Thesis - nie otwiera się bagażnik
Witam
mam problem w thesisie nie otwiera mi sie bagaznik z przycisku pod ramka rejestracyjna. Z kluczyka i z przycisku w samochodzie otwiera sie .
Jak naciaskam slychac jak przycisk klika ale nie otwiera co moze byc? myslalem nad rozebraniem tego panelu z bagaznika ale nie wiem jak to zrobic. Moze ktos mial podobny problem albo wiem jak wyjac panel z bagaznika to prosze o rady.
mam problem w thesisie nie otwiera mi sie bagaznik z przycisku pod ramka rejestracyjna. Z kluczyka i z przycisku w samochodzie otwiera sie .
Jak naciaskam slychac jak przycisk klika ale nie otwiera co moze byc? myslalem nad rozebraniem tego panelu z bagaznika ale nie wiem jak to zrobic. Moze ktos mial podobny problem albo wiem jak wyjac panel z bagaznika to prosze o rady.
Ostatnio zmieniony 24 lut 2013, 18:33 przez Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Prosimy tytułować posty zgodnie z zasadami!
Powód: Prosimy tytułować posty zgodnie z zasadami!
Re: Nie otwiera sie bagaznik
Po pierwsze nie jest proste wyjęcie tego panelu z klapy bagażnika - musisz rozebrać całe poszycie po otwarciu bagażnika ( czytaj wypiąć wszystkie plastikowe zatyczki- podważając je albo śrubokrętem lub specjalnymi łyżkami do plastików. Trzeba też wypiąć cały mechanizm od zamka. O ile się nie mylę to plastikowa chromowana ramka trzyma się tam na silikon bądź coś w tym stylu, jest tam taki stycznik który odpowiada za otwieranie pokrywy, niestety u nas jest spalony bądź też zalany i nie działa. Nie wiem co w takim przypadku zrobić, ale nie bawiliśmy się w wymianę tego elementu bo nie było na to czasu, a nie wiem czy można dobrać coś nieoryginalnego 

Re: Thesis - nie otwiera się bagażnik
Mechanizm jest następujący: Pod gumowym klawiszem jest plastikowa dźwignia która naciska na mikrowłącznik. Może ona wypaść z ośki i mimo że klika nie naciska wystarczająco mocno by zewrzeć styki, mógł paść mikrowłącznik; otwieranie z klucza jest z kolei za pośrednictwem linki.
Pytanie czy ktoś tam już przed Tobą zaglądał, bo przy wyjmowaniu obudowy lamp i tablicy łatwo zagiąć lub za mocno napiąć linkę od "stacyjki" kluczyka do zamka klapy.
Jeżeli linka od otwierania kluczykiem jest zagięta lub za mocno naciągnięta nie będzie Ci się otwierać.
Ja miałem wypadniętą dźwignię pod gumowym klawiszem i po wyjmowaniu zespołu minimalnie skrzywiłem linkę i nie chciało się otwierać. Po odchyleniu tapicerki i usunięciu problemu działa jak trzeba.
Jeżeli nawet naprawisz to zamknij i otwórz z pilota samochód i dopiero powinno działać.
Działa Ci otwieranie bagażnika trzecim klawiszem pilota i czy prawidłowo działa domykanie elektryczne klapy?
Pytanie czy ktoś tam już przed Tobą zaglądał, bo przy wyjmowaniu obudowy lamp i tablicy łatwo zagiąć lub za mocno napiąć linkę od "stacyjki" kluczyka do zamka klapy.
Jeżeli linka od otwierania kluczykiem jest zagięta lub za mocno naciągnięta nie będzie Ci się otwierać.
Ja miałem wypadniętą dźwignię pod gumowym klawiszem i po wyjmowaniu zespołu minimalnie skrzywiłem linkę i nie chciało się otwierać. Po odchyleniu tapicerki i usunięciu problemu działa jak trzeba.
Jeżeli nawet naprawisz to zamknij i otwórz z pilota samochód i dopiero powinno działać.
Działa Ci otwieranie bagażnika trzecim klawiszem pilota i czy prawidłowo działa domykanie elektryczne klapy?
FFE (F**K Fuel Economy) teraz AR156SW 2,4JTD20V -mała szara ropucha, Flavia Berlina 1.8, Honda CB750K , nowa pasja: Motobecane M2 250ccm SV JAP-iszon z1929 roku.
były:
BMW1602, Manta A SR, BMW528i rekin, Argenta VX, Thema 3,0V6LS, Thesis 3,2V6
były:
-
Dzięki bardzo za cenne porady. U mnie otwiera sie z pilota i z trzeciego przycisku znajdujacego sie w samochodzie przy dźwigni zmiany biegow. Wiec pewnie chodzi o ten stycznik plastikowy pod gumą. Jak do niego sie zabrac zeby naprawic. Trzeba rozbierac wszystko czy jest jakis inny sposob? Pozdrawiam
O ile pamiętam to jest on w blendzie tablicy rejestracyjnej i niestety trzeba ją wyjąć bo od środka jest zasłonięte blachą. Poproś o fotografię tyłu blendy kogoś kto je sprzedaje na allegro (jest kilka sztuk).
FFE (F**K Fuel Economy) teraz AR156SW 2,4JTD20V -mała szara ropucha, Flavia Berlina 1.8, Honda CB750K , nowa pasja: Motobecane M2 250ccm SV JAP-iszon z1929 roku.
były:
były:
Witam, żeby nie zakładać nowego postu:
Mam inny problem skończyła mi się możliwość otwierania bagażnika z kluczyka i z panelu środkowego oraz nie dociska mi klapy po zamknięciu. Komputer pokazuje otwarty bagażnik i wizualnie patrząc od tyłu jest on niedomknięty. Proszę o porady może ktoś miał taki problem?
Pozdrawiam.
Mam inny problem skończyła mi się możliwość otwierania bagażnika z kluczyka i z panelu środkowego oraz nie dociska mi klapy po zamknięciu. Komputer pokazuje otwarty bagażnik i wizualnie patrząc od tyłu jest on niedomknięty. Proszę o porady może ktoś miał taki problem?
Pozdrawiam.
Jest to jak dla mnie przełamana wiązka, skoro nic nie działa. Pozdrawiam
qurde samo się naprawiło, a wczoraj spędziłem 4 godziny przy bezpiecznikach i rozbieraniu klapy
Ciekawe na jak długo się naprawiło

- grzegorz m
- Forumowicz/ka
Cała Thesis.....poczekać i się naprawi
Qurcze a jednak raz działa raz nie działa.
Teraz już domykanie klapy padło na amen. Pomocy.
-
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
musisz otworzyć i popchnac zapadke od zamka kluczem zeby zaskoczyła do końca i potem nacisnąć pilot aby ponownie zadziałało u kolegi z forum już tak było bagażnik nie domknięty świeci że otwarty pilot i przycisk martwe ... powiedziałem żeby sobie tą zapadke co jest w klapie docisł do końca tak jak by chciał go zamknąc i jak zaskoczy otworzył i się naprawiło
jesli brak prądu szukaj kabla przy lewym ramieniu częśto pęka chyba jest biaałego koloru

jesli brak prądu szukaj kabla przy lewym ramieniu częśto pęka chyba jest biaałego koloru
-
mam problem zrobilem wszystko co jest napisane i nic. sprawdzilem bezpieczniki, dociskalem zapadke. w moim przypadku nie swieci sie nawet podswietlenie bagaznika tak jakby przewod zasilajacy padl. jesli chodzi o lewe ramie klapy sprawdzalem wiazka kabli wyglada super co prawda nie rozbieralem z otuliny ale nie widac zeby cos przecielo sie lub peklo. Moze ma ktos jeszcze jakies pomysly co robic?
Andrzej673 pisze:mam problem zrobilem wszystko co jest napisane i nic. sprawdzilem bezpieczniki, dociskalem zapadke. w moim przypadku nie swieci sie nawet podswietlenie bagaznika tak jakby przewod zasilajacy padl. jesli chodzi o lewe ramie klapy sprawdzalem wiazka kabli wyglada super co prawda nie rozbieralem z otuliny ale nie widac zeby cos przecielo sie lub peklo. Moze ma ktos jeszcze jakies pomysly co robic?
..a co z pstryczkiem pod gumą wyciągałeś go?
Zło może siedzieć wewnątrz.
To lepiej rozbierz.Andrzej673 pisze:mam problem zrobilem wszystko co jest napisane i nic. sprawdzilem bezpieczniki, dociskalem zapadke. w moim przypadku nie swieci sie nawet podswietlenie bagaznika tak jakby przewod zasilajacy padl. jesli chodzi o lewe ramie klapy sprawdzalem wiazka kabli wyglada super co prawda nie rozbieralem z otuliny ale nie widac zeby cos przecielo sie lub peklo. Moze ma ktos jeszcze jakies pomysly co robic?
To że peszel jest cały (guma) nic a nic nie znaczy.
BMW E39 Touring - 4,4 V8