Kappa - patent na centralny zamek - odsłona druga
Re: Kappa - patent na centralny zamek odsłona druga
Zdemontuj klamkę wymnij wkładkę zamka -połamały się w środku takie małe zapadki i nie można przekręcić kluczyka -rozebrać powymieniać ,i ok. 

We Wroclawiu utworzylem mały klub kappy można poznać nas po rejestracjach wszystkie zaczynaja sie DW 222 mam tez duzo czesci lanci... Tel.691-771-549 A teraz do stadka dołączy Thesis 2.4 jtd mojej żonki DW 898
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Tak, ale jakąś procedurę programowania stosowałeś? Właśnie jej nie mogę się doszukać. Mógłbyś napisać co robiłeś? A to małe czerwone pudełeczko za klapką w tunelu koło pasażera to centralka zamków? Facio, dzięki za poradę, jak nie będę miał wyjścia to zmienię te zapadki.
Kiedyś Lancia Delta 2.0 16V
Lancia Dedra 1,6 LPG
Kappa '95 2.0 20V
Dziś Lybra 1.9 JTD
Lancia Dedra 1,6 LPG
Kappa '95 2.0 20V
Dziś Lybra 1.9 JTD
-
Witam ponownie, mam jeszcze więcej tajemnic jak na początku. Otóż kluczyk od stacyjki chyba jest jednak oryginalny, gdyż otwiera również bagażnik. Mam też drugi klucz taki z zieloną diodą podświetlającą, ale on otwiera z kolei schowek. Nieźle poplątane... Ale dowiedziałem się też, że moje auto to jakaś biedawersja bez klimy i być może nie mieć w ogóle sterowania z pilota... Ale i tak lubię moją Kappę 

Lancia Dedra 1,6 LPG
Kappa '95 2.0 20V
Dziś Lybra 1.9 JTD
Lancia Dedra 1,6 LPG
Kappa '95 2.0 20V
Dziś Lybra 1.9 JTD
- kond243
- Forumowicz/ka
- Imię: Konrad
W niektórych uboższych wersjach nie było sterowania pilotem tylko własnie kluczyk z zieloną dioda żeby łatwiej trafić w zamek w nocy
Mój tata tak właśnie ma
Co do kluczyków od stacyjki powinien otwierac wszystkie zamki drzwi prawe lewe bagażnik i schowek jesli jest inaczej to albo ktoś zmienił drzwi schowka z wkładka lub zmienił stacyjke i wkładki, a kluczykiem od schowka otwozysz bagaznik i drzwi?

Były:Peugeot 309 1.6, Renault Laguna 1.8 8v, Lancia Kappa 2.0 V.I.S.
Są Lancia Kappa 20vt, Lancia Kappa 2.0 V.I.S,Lancia Y 1.2 16v.Lancia Thesis 20vt
Są Lancia Kappa 20vt, Lancia Kappa 2.0 V.I.S,Lancia Y 1.2 16v.Lancia Thesis 20vt
- stabraf
- Administrator
- Imię: Andrzej
Czyli pozostaje dołożyć centralkę 
Osobiście polecam centralki od naszego forumowicza szumo:
Najzwyklejsza z solidnymi pi,lotami:
albo taka z fajnymi też pilotami i se można bagaja otwierać z pilota:

Osobiście polecam centralki od naszego forumowicza szumo:
Najzwyklejsza z solidnymi pi,lotami:

albo taka z fajnymi też pilotami i se można bagaja otwierać z pilota:

Kappa 2.0 turbo 20v, sedan '99, 220 pajaców;)
Zeta 2.1 TD Epic FREE
Mapa Użytkowników LKP-kliknij
Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)
Zeta 2.1 TD Epic FREE

Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)
-
Kond243, nie, kluczykiem z diodą otworzę tylko schowek, nic więcej.. a drzwi nie mogę otworzyć żadnym z nich... Stabraf, dzięki serdecznie za link, na pewno skorzystam. Ale chyba w drzwi wmontuję za tapicerką, będzie najprościej...
Nawet już ją kupiłem... Dzięki jeszcze raz za linka. Masz u Kolegi Szumo plusa za reklamę
Nawet już ją kupiłem... Dzięki jeszcze raz za linka. Masz u Kolegi Szumo plusa za reklamę

Lancia Dedra 1,6 LPG
Kappa '95 2.0 20V
Dziś Lybra 1.9 JTD
Lancia Dedra 1,6 LPG
Kappa '95 2.0 20V
Dziś Lybra 1.9 JTD
- stabraf
- Administrator
Duużo już u niego kupiłem i jestem bardzo zadowolony - trza swoich wspieraćscrewdriver pisze: Szumo plusa za reklamę

Zeta 2.1 TD Epic FREE
Zeta 2.1 TD Epic FREE

- kond243
- Forumowicz/ka
- Imię: Konrad
Witam to ktoś już grzebał przy stacyjce.A wydaje mi się ze centaralke możesz wpiąć kolo lewarka na tunelu srodkowym jest tam kostka chuba od fabryznego alarmu i masz sterowanie centralnym oraz zasilanie i do tego kierunkowskazy. Jest na forum opis tej kostki gdzieś trzeba poszukac tylko.
Były:Peugeot 309 1.6, Renault Laguna 1.8 8v, Lancia Kappa 2.0 V.I.S.
-
Witam ponownie.
Znowu muszę gitarę pozawracać, bo znów mi się coś nie zgadza. Jeśli nie mam alarmu i centralnego na pilota, co w takim razie robi ta dioda między środkowymi nawiewami? Ona jest chyba od tego właśnie?
Znowu muszę gitarę pozawracać, bo znów mi się coś nie zgadza. Jeśli nie mam alarmu i centralnego na pilota, co w takim razie robi ta dioda między środkowymi nawiewami? Ona jest chyba od tego właśnie?
Lancia Dedra 1,6 LPG
Kappa '95 2.0 20V
Dziś Lybra 1.9 JTD
Lancia Dedra 1,6 LPG
Kappa '95 2.0 20V
Dziś Lybra 1.9 JTD

We Wroclawiu utworzylem mały klub kappy można poznać nas po rejestracjach wszystkie zaczynaja sie DW 222 mam tez duzo czesci lanci... Tel.691-771-549 A teraz do stadka dołączy Thesis 2.4 jtd mojej żonki DW 898
-
Dzięki, ale ona się nie świeci w ogóle, to znaczy że tam jest już groch z kapustą... 

Lancia Dedra 1,6 LPG
Kappa '95 2.0 20V
Dziś Lybra 1.9 JTD
Lancia Dedra 1,6 LPG
Kappa '95 2.0 20V
Dziś Lybra 1.9 JTD
- stabraf
- Administrator
U mnie też nie świeci i tam screwdrivera nie wtykam 

Zeta 2.1 TD Epic FREE
Zeta 2.1 TD Epic FREE

-
Hehe, ja jestem z tych screwdriverów, co wszędzie wtykają swój screwdriver
.Ale mojej Kappuni krzywdy nie zrobię 

Lancia Dedra 1,6 LPG
Kappa '95 2.0 20V
Dziś Lybra 1.9 JTD
Lancia Dedra 1,6 LPG
Kappa '95 2.0 20V
Dziś Lybra 1.9 JTD
Ta dioda to jest wyjątkowa, jest dwukolorowa a ma tylko 2 końcówki (większość diod 2-barwnych ma 3 wyprowadzenia). Odwracając jej polaryzację zmieniamy kolor świecenia 

KAPPA TDS & JTD
-
Panowie, po otwarciu klapki w tunelu środkowym konsternacja... Nie ma tam żadnego żółtego przekaźnika. Jest tylko czerwone pudełko przykręcone do takiego metalowego "owalnego czegoś" i bardziej u góry taka szyna metalowa, co jak się ją odkręci to wyciągnie się ją z przykręconymi do niej dwoma białymi modułami. I to wszystko, reszta to kable. O co tu chodzi? Gdzie wtedy wpiąć tę zakupioną centralkę?
A, już wszystko jasne, ja mam czarny przekaźnik a nie żółty
o oznaczeniu A727 532, po wypięciu centralny przestał działać, więc chyba to jest to...
Zrobione, dzięki wszystkim za pomoc... Tylko kierunków nie podpiąłem, nie wiem czy jest w tym tunelu możliwość podłączenia kierunków jak nie ma się centralki alarmu...
A, już wszystko jasne, ja mam czarny przekaźnik a nie żółty

Zrobione, dzięki wszystkim za pomoc... Tylko kierunków nie podpiąłem, nie wiem czy jest w tym tunelu możliwość podłączenia kierunków jak nie ma się centralki alarmu...
Lancia Dedra 1,6 LPG
Kappa '95 2.0 20V
Dziś Lybra 1.9 JTD
Lancia Dedra 1,6 LPG
Kappa '95 2.0 20V
Dziś Lybra 1.9 JTD