Co może to sygnalizować?

Sygnalizuje brak cisnienia oleju w układzie smarowania ,ale czasami ulega uszkodzeniu sam czujnik i żeby to wyeliminować należy sprawdzić ciśnienie oleju manometrem mechanicznym ( każdy szanujący warsztat powinien mieć taki manometr)- lepiej nie ryzykuj, ekspoatacja z niskim ciśnieniem doprowadzi do zatarcia panewek ( łozyska wału)."Prometeo" pisze:W mojej Delcie na wolnych obrotach zapala sie czujnik oleju na desce rozdzielczej. Znik anatychmiast po naciśnięciu na pedał gazu.
Co może to sygnalizować?
Sprawdź poziom oleju. Radzę robić to regularnie i najlepiej przy pomocy bagnetuVerbasiak pisze:Witam,w moim gracie tzn lanci delcie 1.9 2009 r jtd pokazalo mi sie na desce brak cisnienia oleju wylacz silnik..co to moze by?,dodam ze wymienialam ostatnio turbiny i wtryski bo wpadl mi na wysokie obroty i tylko biegiem udalo sie to wycie ugasic.co teraz sie dzieje znowu z tym autem?moze ktos mi doradzi..czy pompe bede musiala wymieniac??????a moze smok wypadl lub niewiem co tak czytalam cos na ten temat i to moje domysly.dzieki za odpowiedz.pozdrawiam