Lybra - wahacze
Re: Lybra - wahacze
Tak, całkiem możliwe. Sam wymieniałeś? Czy mechanik Ci wymieniał? pytam bo dziwi mnie że robione było zawieszenie, a nie do końca zostały sprawdzone wszystkie elementy!
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- conway87
- Forumowicz/ka
- Imię: Kamil
Znajomy mechanik, wiec musze zakupic końcówki i wtedy zobaczymy
-
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
Jeśli chodzi o wahacze fasta to na początku byłem sceptykiem. Po 35 tysiącach (trasy po Polsce, Kraków, Krosno i wioski) na przeglądzie w listopadzie 2012 luzów nie było. Teraz po zimie przedni zawias się odezwał ale na pewno jest luz na końcówce drążka. teraz mam prawie 40k nabite na zestawie wahacz FAST, i łącznik stabilizatora.W między czasie musiałem wymieć końcówki drążków, polibusze, kótre są zafelcowane i w sumie tyle.
Lancia Lybra 1.9 JTD 91KW 2001. --->Krosno i okolice.
Nie traktuj życia zbyt poważnie - i tak nie wyjdziesz z niego żywy
Nie traktuj życia zbyt poważnie - i tak nie wyjdziesz z niego żywy
Ja na TRW zrobiłem 27 tys i po lewej stronie są straszne luzy, prawa jeszcze się trzyma. Kupiłem je na allegro, wyglądały na oryginały, ale kto to może wiedzieć, ja nie znam się na tyle, żeby to rozpoznać. Teraz chyba założę tańsze jakieś - myślę o teknorot. TRW jak dla mnie bez rewelacji żeby tyle za nie przepłacać.
Lancia Lybra SW 1.8 V.V.T.
Adwokat, radca prawny, doradca podatkowy, rzecznik patentowy, notariusz, kancelarie prawne
Adwokat, radca prawny, doradca podatkowy, rzecznik patentowy, notariusz, kancelarie prawne
Witam! Dziś otrzymałem zakupiony wczoraj wahacz przedni TRW do Lybry. Mam pytanie do forumowiczów odnośnie oryginalności wahaczy TRW. Jak rozpoznać czy wahacz zakupiony na znanym serwisie aukcyjnym to ten właściwy? Poniżej zdjęcia zakupionego wahacza.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- krzy36
- Forumowicz/ka
- Imię: Krzysiek
Wahacze Lybra
Witam.
Jakie polecacie wahacze do LAnci Lybry?
I co uważacie o wahaczach z Allegro po 129 zł sztuka
Może któryś z forumowiczów skusił się na zakup tych wahaczy? 
Jakie polecacie wahacze do LAnci Lybry?

I co uważacie o wahaczach z Allegro po 129 zł sztuka

Ostatnio zmieniony 06 cze 2013, 15:44 przez Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Proszę użyć opcji szukaj przed założeniem nowego tematu!
Powód: Proszę użyć opcji szukaj przed założeniem nowego tematu!
Lancia Lybra 1.8 16V 131KM
Lancia Lybra 2.0 20V 150KM
Lancia Delta III 1.6 16V 120KM
Lancia Ypsilon 1.2
Lancia Ypsilon 1.2
Odp: Lybra - wahacze
Standardowo - TRW.
Wysłane z mojego GT-S5660 za pomocą Tapatalk
Wysłane z mojego GT-S5660 za pomocą Tapatalk
Peugeot 508 II SW 1.6pT
Peugeot 308 II 1.6bHDI
Były:
Volvo S60 R-Design D5
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD
Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX
Peugeot 308 II 1.6bHDI
Były:
Volvo S60 R-Design D5
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD
Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX
Re: Wahacze Lybra
krzy36 pisze:Witam.
Jakie polecacie wahacze do LAnci Lybry?![]()
I co uważacie o wahaczach z Allegro po 129 zł sztuka![]()
Może któryś z forumowiczów skusił się na zakup tych wahaczy?
Kolega bronx chyba montował wahacze z niższej półki cenowej. Napisz do niego i zapytaj.
Pozdrawiam
Cysiek
Lancia Lybra 2,0 LX 20v 154KM
LPG: Stag IV, KME Silver, Reg Fast
Cysiek
Lancia Lybra 2,0 LX 20v 154KM
LPG: Stag IV, KME Silver, Reg Fast
- krzy36
- Forumowicz/ka
Re: Odp: Lybra - wahacze
Tak. tylko cena też nie jest niska w porównywaniu do innych a wcale km na nich się nie zrobi więcej niż na tańszych opcjachFXX pisze:Standardowo - TRW.

Lancia Ypsilon 1.2
Lancia Ypsilon 1.2
Tak jak pisałem kilka postów wyżej kupiłem SWAG-i a nie fag-i, źle zrozumiałem kolegi przez telefon. Polecał i mówił że są tak dobre jak TRW abo nawet ciut lepsze. Cena jest taka jak za TRW.
Miałem kiedyś tańszą opcje i wytrzymała 20000, jakoś się zraziłem do tego typu wahaczy. Za dużo roboty przy wymianie jak dla mnie.
Miałem kiedyś tańszą opcje i wytrzymała 20000, jakoś się zraziłem do tego typu wahaczy. Za dużo roboty przy wymianie jak dla mnie.
Była:
Lybra 2.4JTD Intensa '03
Lybra 2.4JTD Intensa '03
Re: Odp: Lybra - wahacze
Mnie przyszło dzisiaj coś takiego:krzy36 pisze:Tak. tylko cena też nie jest niska w porównywaniu do innych a wcale km na nich się nie zrobi więcej niż na tańszych opcjachFXX pisze:Standardowo - TRW.

Firma zowie się Flennor, cena dobra (110 za wahacz, 25 za końcówkę) i polecali to na Alfaholikach jako tanie i możliwe. Cóż, jak nie wypali to się pójdzie po TRW...
Uno 45S '93 --> Punto Sole '99 --> Brava 1.2 16V SX '99 --> Lybra 1.9 JTD '01
... no i VW G*LF VII 1.2 TSI Bluemotion --> łOpel k**wa mać Vectra C

- krzy36
- Forumowicz/ka
20 tysięcy ? To chyba nie taki zły wynik jak za taką cenę?szatan pisze: Miałem kiedyś tańszą opcje i wytrzymała 20000, jakoś się zraziłem do tego typu wahaczy. Za dużo roboty przy wymianie jak dla mnie.

Lancia Ypsilon 1.2
Lancia Ypsilon 1.2
Oczywiście, bo wymieniasz raz na 50-70 tysięcy czy nawet więcej kilometrów (u mojego ojca TRW jeżdżą już ponad 70tys. km i to po dość dziurawych drogach), a nie co 20 tysięcy km.krzy36 pisze:20 tysięcy ? To chyba nie taki zły wynik jak za taką cenę?szatan pisze: Miałem kiedyś tańszą opcje i wytrzymała 20000, jakoś się zraziłem do tego typu wahaczy. Za dużo roboty przy wymianie jak dla mnie.A to przy zakupie np wahaczy TRW jest mniej roboty przy wymianie
![]()
Peugeot 508 II SW 1.6pT
Peugeot 308 II 1.6bHDI
Były:
Volvo S60 R-Design D5
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD
Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX
Peugeot 308 II 1.6bHDI
Były:
Volvo S60 R-Design D5
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD
Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX
Nie pamiętam nazwy ( muszę w papierach odszukać) kupiłem w LT za coś 120zl ????
Jak na razie jest ok ale to dopiero 3-4tys km, Zobaczymy co będzie po zimie za rok
Jak na razie jest ok ale to dopiero 3-4tys km, Zobaczymy co będzie po zimie za rok

Przyszła pora na wymianę wahaczy... FASTa nigdy więcej. Może miałem takie szczęście, że trafiłem akurat na uszkodzonego od nowości... Niecały rok po zakupie trzeba było wymienić tuleję większą.
A teraz po niecałym roku znów trzeszczy piszczy...
Mam pytanie odnośnie cen wahaczy TRW.
Czy ktoś ma dostęp do jakichś zniżek w intercars i mógłby sprawdzić ile taki wahacz kosztuje?
Zastanawiam się czy ceny allegro są dobre, czy można jeszcze gdzieś taniej kupić...
Masz doświadczenie z wahaczami TRW? Mógłbyś napisać ile Ci wytrzymały?
A teraz po niecałym roku znów trzeszczy piszczy...
Mam pytanie odnośnie cen wahaczy TRW.
Czy ktoś ma dostęp do jakichś zniżek w intercars i mógłby sprawdzić ile taki wahacz kosztuje?
Zastanawiam się czy ceny allegro są dobre, czy można jeszcze gdzieś taniej kupić...
FXX,FXX pisze:Oczywiście, bo wymieniasz raz na 50-70 tysięcy czy nawet więcej kilometrów (u mojego ojca TRW jeżdżą już ponad 70tys. km i to po dość dziurawych drogach), a nie co 20 tysięcy km.krzy36 pisze:20 tysięcy ? To chyba nie taki zły wynik jak za taką cenę?szatan pisze: Miałem kiedyś tańszą opcje i wytrzymała 20000, jakoś się zraziłem do tego typu wahaczy. Za dużo roboty przy wymianie jak dla mnie.A to przy zakupie np wahaczy TRW jest mniej roboty przy wymianie
![]()
Masz doświadczenie z wahaczami TRW? Mógłbyś napisać ile Ci wytrzymały?
Lancia Lybra Intensa SW 1.9 JTD