Jest, trzeba znaleźć kostkę 13-pinową (B) z czarnymi kabelkami, kierunki to pin 3 i 11screwdriver pisze:... Tylko kierunków nie podpiąłem, nie wiem czy jest w tym tunelu możliwość podłączenia kierunków jak nie ma się centralki alarmu...
Kappa - patent na centralny zamek - odsłona druga
Re: Kappa - patent na centralny zamek odsłona druga
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
KAPPA TDS & JTD
Kappa - zamek sam się otwiera
W mojej Lancii dostrzegłem ciekawy problem a mianowicie po zamknięciu potrafi się sama otworzyć 
Sterownik oryginalny zamykana z kluczyka (radiowo).
Dzisiaj w pracy po zamknięciu odchodząc od samochodu usłyszałem takie ciche pyk... pyk... pyk.... i po chwili samochód się otworzył
Powtórzyłem procedurę zamknięcia i nasłuchiwałem - "pyka" w tylnych lewych drzwiach
czyżby zamek się kończył silniczek ?
A problem nr 2 też związany z zamykaniem czasem nie działają zamki mrugnie tylko 2, 3 razy kierunkami - pomaga poruszanie przekaźnikami w tunelu pod nogami pasażera.

Sterownik oryginalny zamykana z kluczyka (radiowo).
Dzisiaj w pracy po zamknięciu odchodząc od samochodu usłyszałem takie ciche pyk... pyk... pyk.... i po chwili samochód się otworzył

Powtórzyłem procedurę zamknięcia i nasłuchiwałem - "pyka" w tylnych lewych drzwiach

czyżby zamek się kończył silniczek ?
A problem nr 2 też związany z zamykaniem czasem nie działają zamki mrugnie tylko 2, 3 razy kierunkami - pomaga poruszanie przekaźnikami w tunelu pod nogami pasażera.
Ostatnio zmieniony 13 cze 2013, 11:16 przez stabraf, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Przeniosłem do istniejącego tematu.
Powód: Przeniosłem do istniejącego tematu.
Alfa 155 1.7 8v + LPG - była
Kappa 2.0 20v + LPG - była
Kappa 2.0 20v VIS + LPG - była
Musa Multijet 1.3 - jest
Musa Multijet 1.6 - jest
Musa Multijet 1.3 - jest
Musa Multijet 1.6 - jest
- paśny
- Klubowicz Wspierający
- Imię: Piotr
Re: Kappa - zamek sam się otwiera
Problem numer jeden - spróbuj zamknąć z kluczyka - z tej strony z której zamkniesz nie otworzy się masz zamek do wymiany. Tak u mnie było.
Viva la macchina
hm nie mogę ponieważ wkłada nie wykazuje chęci do obracania

Musa Multijet 1.3 - jest
Musa Multijet 1.6 - jest
Musa Multijet 1.3 - jest
Musa Multijet 1.6 - jest
- Karolciaa
- Forumowicz/ka
- Imię: Karolcia
Miałam podobny problem, zamykając z centralnego - drzwi zamykały się i za chwileczkę ponownie otwierały. Z kluczyka zamykał wszystkie.
U mnie problemem były zepsute silniczki siłowników w zamku. Kuzynka Dedra pożyczyła nam swoje i wszystko działa
U mnie problemem były zepsute silniczki siłowników w zamku. Kuzynka Dedra pożyczyła nam swoje i wszystko działa

"Codziennie rano staraj się czytać listę najbogatszych. Jeśli cię na niej nie ma, idź do pracy..." Robert Orben.
tel. 724107243
Jest Audi A6 C6 2004r. 177KM:-)
Była
Lancia Kappa 2.0 5.20 V.I.S. 98r. automat 155 KM
Była Lancia Lybra 1.9 jtd 99r.
tel. 724107243
Jest Audi A6 C6 2004r. 177KM:-)
Była

Była Lancia Lybra 1.9 jtd 99r.
- stabraf
- Administrator
- Imię: Andrzej
To wsiądź i zamknij tym dzyndzlem z napisem LOCKalfik pisze:hm nie mogę ponieważ wkłada nie wykazuje chęci do obracania![]()

Kappa 2.0 turbo 20v, sedan '99, 220 pajaców;)
Zeta 2.1 TD Epic FREE
Mapa Użytkowników LKP-kliknij
Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)
Zeta 2.1 TD Epic FREE

Mapa Użytkowników LKP-kliknij
Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)
zamyka tak jak i z kluczyka (pilota) też tylne drzwi a pykanie nie za każdym razem słychać i nei za każdym razem sama się otwiera - dziś całą noc stała zamkniętastabraf pisze:To wsiądź i zamknij tym dzyndzlem z napisem LOCKalfik pisze:hm nie mogę ponieważ wkłada nie wykazuje chęci do obracania![]()

Musa Multijet 1.3 - jest
Musa Multijet 1.6 - jest
Musa Multijet 1.3 - jest
Musa Multijet 1.6 - jest
Re: Kappa - patent na centralny zamek odsłona druga
Chyba wniosek jednak ze zamek/silniczek w tylnych drzwiach odmawia posłuszeństwa
.
A proszę o poradę czy jak wkładaliście osobny inny sterownik centralnego to oryginalny wyciągaliscie czy zostawał nie używany (np. wyjęte baterie z kluczyka) ?

A proszę o poradę czy jak wkładaliście osobny inny sterownik centralnego to oryginalny wyciągaliscie czy zostawał nie używany (np. wyjęte baterie z kluczyka) ?
Musa Multijet 1.3 - jest
Musa Multijet 1.6 - jest
Musa Multijet 1.3 - jest
Musa Multijet 1.6 - jest
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Kappa - centralny zamek
Kilka dni temu kupiłem Kappę 2.4 JTD, nie bardzo mogę odnaleźć się na forum dlatego przepraszam jak powtarzam temat. Mianowicie nie chodzi centralny zamek, po wciśnięciu przycisku na kluczyku migają światła awaryjne jednak samochód się nie zamyka. Nie można też zamknąć samochodu z kluczyka po włożeniu kluczyka w zamek nie można nim przekręcić. Poprzedni właściciel mówił, że wcześniej centralny sam się zamykał i otwierał, jednak nie otwierały się wcale drzwi od pasażera i mógł otworzyć je tylko od środka aż i pewnego dnia i tak się nie udało. Proszę o pomoc.
- topcio
- Prezes Lancia Klub Polska
Re: Kappa- centralny zamek
Zamek w drzwiach pasażera do wymiany a wkładka zamarznięta 

-
Samochód stoi obecnie w ogrzewanym garażu więc nie możliwości aby zamki były zamarznięte. Co do wymiany wkładek to jeżeli nie można przekręcić prawej i lewej to obydwie są do wymiany? I jaka jest przyczyna nie otwierania i zamykania drzwi z pilota?
Zablokowana wkładka zamka w Kappie to częsty przypadek. Czasem pomaga Wd40 czasem wymiana... co do centralnego,nad nogami pasażera z przodu masz klapkę w tunelu środkowym. Tam znajdziesz sterownik/przekaźnik centralnego zamka. Taki żółty. Wyjmij,rozbierz i sprawdź czy nie są popękane luty (styk "nóżki" płytka). Jeśli są..do poprawki luty.
A jak drzwi otwierasz światełka się zapalają?
Ps. jeśli tam gdzie są moduły (w środkowym tunelu) znajdziesz wilgoć,ślady wody ect złap się za serce i odmów zdrowaśkę.
A jak drzwi otwierasz światełka się zapalają?
Ps. jeśli tam gdzie są moduły (w środkowym tunelu) znajdziesz wilgoć,ślady wody ect złap się za serce i odmów zdrowaśkę.
Ostatnio zmieniony 30 sty 2014, 10:44 przez Alan, łącznie zmieniany 1 raz.
- topcio
- Prezes Lancia Klub Polska
kolo123 pisze: Poprzedni właściciel mówił, że wcześniej centralny sam się zamykał i otwierał, jednak nie otwierały się wcale drzwi od pasażera i mógł otworzyć je tylko od środka aż i pewnego dnia i tak się nie udało.
Jeśli zamki odbijają to oznacza, że któryś zamek jest uszkodzony, skoro prawy zamyka się od tylko od środka to zapewne on jest do wymiany.
-
Re: Kappa - centralny zamek
Nie mogę otworzyć ani zamknąć od środka ani od zewnątrz. Co do światełek awaryjne migają, światełka w drzwiach się zapalają w kabinie nie zawsze.
Re: Kappa - centralny zamek
Te zamki w kappie są naprawdę proste do ogarnięcia i nie drogie w temacie. Są irytujące ale jak się pozna zasadę działania i poczyta forum .. miód malina i zrobione.
Są na forum dobre ludzie które pomogą nawet w regeneracji
Jeśli wewnętrzne światełka zapalają się nie zawsze to któreś zamki mają uszkodzone mikrostyki. Cóż auto ma już co najmniej 13 lat.
Masz jakieś pojęcie o elektronice? Będzie prościej ci nakreślić w czym problem.
Są na forum dobre ludzie które pomogą nawet w regeneracji

Jeśli wewnętrzne światełka zapalają się nie zawsze to któreś zamki mają uszkodzone mikrostyki. Cóż auto ma już co najmniej 13 lat.
Masz jakieś pojęcie o elektronice? Będzie prościej ci nakreślić w czym problem.