Deska rozdzielcza się klei
Deska rozdzielcza się klei
W moim nowym nabytku deska sie klei jakby była posmarowana klejem. Próbowałem to czyścic, ale ni nie pomaga.
Ktos zna jakis domowy sposób żeby sie tego pozbyć?
Re: Deska rozdzielcza się klei
Posiadacze Lybrydawidson pisze:W moim nowym nabytku deska sie klei jakby była posmarowana klejem. Próbowałem to czyścic, ale ni nie pomaga.

Lancia Kappa 2.0 20V
Saab 9-5 2.8 Turbo6 XWD
Saab 9-5 2.8 Turbo6 XWD
I to jest dość denerwująca rzecz u niektórych użytkowników. Leci człowiek z garażu żeby zobaczyć co ktoś napisał, myje ręce itd tylko po to żeby przekonać się że odpowiedź to jedynie durny komentarz nie na temat! Bądź łaskaw nie marnować więcej mojego czasu i albo pisać na temat albo wcale.Polej pisze:Posiadacze Lybrydawidson pisze:W moim nowym nabytku deska sie klei jakby była posmarowana klejem. Próbowałem to czyścic, ale ni nie pomaga.
Ktos zna jakis domowy sposób żeby sie tego pozbyć?![]()
![]()
I niestety, pudło - to nie Lybra.
Wybacz, liczyłem na poczucie humoru, więcej Cię nie narażę na "durne komentarze" z mojej stronydawidson pisze:I to jest dość denerwująca rzecz u niektórych użytkowników. Leci człowiek z garażu żeby zobaczyć co ktoś napisał, myje ręce itd tylko po to żeby przekonać się że odpowiedź to jedynie durny komentarz nie na temat! Bądź łaskaw nie marnować więcej mojego czasu i albo pisać na temat albo wcale.Polej pisze:Posiadacze Lybrydawidson pisze:W moim nowym nabytku deska sie klei jakby była posmarowana klejem. Próbowałem to czyścic, ale ni nie pomaga.
![]()

Lancia Kappa 2.0 20V
Saab 9-5 2.8 Turbo6 XWD
Saab 9-5 2.8 Turbo6 XWD
To Ci może pomoże
http://forum.lanciapolska.org/viewtopic ... 69&start=0
http://forum.lanciapolska.org/viewtopic ... 69&start=0
Pozdrawiam
Cysiek
Lancia Lybra 2,0 LX 20v 154KM
LPG: Stag IV, KME Silver, Reg Fast
Cysiek
Lancia Lybra 2,0 LX 20v 154KM
LPG: Stag IV, KME Silver, Reg Fast
Wybacz mój wybuch, ale to juz którys z kolei komentarz "nie-na-temat" jaki dzis dostaje (nie na tym forum ale ogólnie) i nie zdzierżyłem. Kubek kawy załatwił problem nerwów.Polej pisze:Wybacz, liczyłem na poczucie humoru, więcej Cię nie narażę na "durne komentarze" z mojej stronydawidson pisze:I to jest dość denerwująca rzecz u niektórych użytkowników. Leci człowiek z garażu żeby zobaczyć co ktoś napisał, myje ręce itd tylko po to żeby przekonać się że odpowiedź to jedynie durny komentarz nie na temat! Bądź łaskaw nie marnować więcej mojego czasu i albo pisać na temat albo wcale.Polej pisze:Posiadacze Lybrydawidson pisze:W moim nowym nabytku deska sie klei jakby była posmarowana klejem. Próbowałem to czyścic, ale ni nie pomaga.
![]()
Nie bierz tego osbiście.
- zygmunt1
- Odszedł od nas na zawsze
- Imię: Zygmunt
Na temat klejenia się środka w Lybrze było dość opisane.
Jeśli to nie Lybra to może też da się sposoby adoptować.
Pozdrawiam.
Jeśli to nie Lybra to może też da się sposoby adoptować.
Pozdrawiam.
Były: Motorower Komar, WSK 125, Gazela 175,Zastava 1100p, Skoda 105, Fiat Ritmo 1,1, Fiat Tempra 1,6, Lancia Dedra 1,8 16V, Fiat Punto II, Lancia Lybra 1.8
Jest : Lancia Lybra 2.0, Lancia Beta Coupe 2.0 oraz firmowy Fiat Fiorino i Peugeot Partner był -jest Dacia
Tel.: 794 610 042
Beta Coupe 2,0 -(klik)
Członek Zwyczajny Stowarzyszenia
Jest : Lancia Lybra 2.0, Lancia Beta Coupe 2.0 oraz firmowy Fiat Fiorino i Peugeot Partner był -jest Dacia
Tel.: 794 610 042
Beta Coupe 2,0 -(klik)
Członek Zwyczajny Stowarzyszenia

Dawid, klei Ci się góra deski? czy ten nieszczęsny pokryty gumą panel z przełącznikami + tunel? jeśli panel i tunel to nitro i malowanie/oklejanie/flockowanie, jak deska spróbuj zmywaczem silikonowym
Odp: Deska rozdzielcza się klei
Środek z radiem itd. Chyba rzeczywiście trzeba będzie to wyjąć i pomalować..
"... I guess it's just the way I'm wired."
www.delta-HF.com
"... I guess it's just the way I'm wired."
www.delta-HF.com
- Cromik
- Odszedł od nas na zawsze
- Imię: Paweł
- Kontakt:
w Stilo miałem problem z tym na przełącznikach od szklanego dachu. Złaziło i kleiło się cholerstwo. Zmyłem to benzyną. został goły plastik.
Fiat Croma MKI 3.0 V6 '87, Lancia Thema SW MKIII 3.0V6 LS upgraded to LX '92, Range Rover P38 2.5 DT '98
Fundacja pomocy owczarkom podhalańskim BONO
Fundacja pomocy owczarkom podhalańskim BONO
Ewentualnie nawet zwykły rozpuszczalnik i delikatna szczoteczka. Działa i sprawdzone przez osoby, które w Alfach miały problem z klejącymi się "uchwytami" drzwi od wewnątrz. Potem tylko jakaś dobra folia na to albo flock, tudzież ostatnio modna jest hydrografika.1pajel1 pisze:Dawid, klei Ci się góra deski? czy ten nieszczęsny pokryty gumą panel z przełącznikami + tunel? jeśli panel i tunel to nitro i malowanie/oklejanie/flockowanie, jak deska spróbuj zmywaczem silikonowym
Peugeot 508 II SW 1.6pT
Peugeot 308 II 1.6bHDI
Były:
Volvo S60 R-Design D5
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD
Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX
Peugeot 308 II 1.6bHDI
Były:
Volvo S60 R-Design D5
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD
Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX
- fiatcoupepolska
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
My posiadacze FC zmagamy się z identycznym problemem.Skutecznym rozwiązaniem pozbycia się tej"gumy" jest usunięcie tego acetonem a następnie malowanie fajnym czarnym lakierem np.czerń fortepianowa.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jeżdżę samochodem,którego nikt nie potrzebuje ale każdy chce go mieć
www.fiatcoupepolska.pl
www.fiatcoupepolska.pl
Spróbujcie płyn meglio sgrassatore. Ja tym popsikalem a później pod karcher. Bez inwazyjne i na czysto. Bez smrodu benzyny i aceta.
Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka
- Johnny
- Forumowicz/ka
- Imię: Piotr
Lancia Dedra 1.6 8V 30 tyś km miłych wspomnień
Lancia Kappa 2.4 20V 67 tyś km miłych wspomnień
Lancia Kappa 2.0 20V TURBO
Lancia Kappa 2.4 20V 67 tyś km miłych wspomnień
Lancia Kappa 2.0 20V TURBO
-
- Forumowicz/ka
- Imię: Tomek
Potwierdzam - MEGLIO W KOLORZE JASKRAWO ŻÓŁTYM. Dobre sklepy chemiczne, Allegro albo Leroy Merlin. Zamiast łatwopalnych, drażniących oparów pachnie w aucie cytryną
Stare prześcieradło na kawałki i do roboty. Powodzenia!

Lancia Lybra 2,4JTD 150KM