cysiek pisze: Trzeba zdemontować panel klimatyzacji, popielniczkę i nie jestem pewny ale chyba też osłonę kierownicy
Dokładnie.
Trzeba zdjąć od dołu osłonę kierownicy (3 wkręty śrubokręt krzyżak)
bo za nią są 2 torxy do odkrecenia od centralnej konsoli.
Cyrk będzie z jej sciagnieciem przez stacyjkę

Ja jeszcze radio wyprułem skoro już tyle było rozebrane i założyłem w końcu kabelek AUX i nareszcie iPhone gra :rullez:
cysiek pisze:
Teraz idę ja siebie doprowadzić do kultury bo smoła mi się na klawiaturę wdziera.
Ja do dziś jeszcze gdzieniegdzie mam czarno wokół paznokci hehe
Doodik pisze:Ja czyszcze nitro i potem maluję lakierem czarny mat do plastików. elementy wyglądają bardzo świeżo i estetycznie. Kolor idealnie pasuje do pozostałych elekementów.
Właśnie się nad tym zastanawiam, bo za długo wyżerałem klapkę schowka środkiem do felg - dzięki za radę!
Doodik pisze:
Może ktoś dysponuje zdjęciami jak rozerbac i wyciągnąć tą cześć kokpitu z lewarkiem zmiany biegów i popielniczką ?
Idziesz od dołu czyli:
1. Otwierasz popielniczkę i na górze są 2 torxy. Potem ją wyciągasz do siebie (w kierunku dźwigni ręcznego) ciągnąc za dolną część (są tam 2 "wciski" które puszczą)
2. Potem zobaczysz kolejne torxy od klimy (2 na dole po bokach i 1 centralny nad nią) - odkrecasz i wysuwasz klimę.
3. Potem idzie "wizytownik" + guzik awaryjnych + uchwyt na napoje - wychodzi sam do siebie, jak nie to po bokach masz plastikowe zapadki
4. Potem nawiewy (1 torx centralny) i też ciągniesz zdecydowanym ruchem do siebie.
5. Potem schowek pasażera i osłona dolna kierownicy - po każdej stronie centralnej konsoli bedą po 2 torxy w znanym rozmiarze.
Jak już zdemontowałeś co napisałem to są 2 torxy od konsoli które trzymają ją do budy na wysokości popielniczki.
Potem wysuwasz całą konsolę do siebie w kierunku dźwigni ręcznego odłączając rurę kwadratową nawiewu pasażera która jest pod centralną konsolą i którą należy odłączyć pociągając ją na dół ma wysokości popielniczki (tam się łączy z klimą).
Potem składasz w odwrotnej kolejności - rura nawiewu klimy, boczne torxy konsoli i reszta.
tapnięte ze starego jabłkofonu