Szanowny Kol. Flyman. Nie napisałem, że chcę gwarancji na te części, bo wiem, że jej nie ma, nie umniejszam też zasług Kol. Faraona, któremu jestem nie mniej wdzięczny niż inni za ogrom pracy włożony w całą operację. Zadałem tylko pytanie.Flyman pisze:Sorry, że się wetnę, ale Stefan, no błagam Cię. Kupujesz części za zniżką 70?90% i chciałbyś jeszcze gwarancję? Ja bym też chciał
Ryzyko zawsze jest. Ale wydaje mi się, że Faraon wraz z grupą współpracującą przy projekcie, nie będzie wysyłał połamanych plastików, czy popękanych szyb. Gorsza sprawa w przypadku elektroniki i elektryki, bo tego nikt w magazynie nie sprawdza. Ale takich części jest chyba mało.
Mimo zniżki nie wszystkie części kosztują grosze, są i takie za kilkaset złotych i więcej. Nie znam logistyki całej operacji, ale przypuszczam, że zanim do nas dotrą, przechodzą przez ręce kurierów, a oni potrafią zniszczyć niemal wszystko niestety...
Zapewne nie tylko mnie byłoby przykro otrzymac uszkodzoną część za którą zapłaciłem powiedzmy 500zł., niezależnie od tego ile kosztowała wcześniej.