Sprawa jest następująca - chodzi o zamek kierowcy a mianowicie o pazur chwytający w mechanizmie zamka od wewnątrz drzwi. Nie wiem jak to zrobił ale zablokował się w pozycji środkowej co powoduje to że nie ma opcji zatrzaśnięcia drzwi w żaden sposób. W drzwiach pasażera zrobiłem manualnie ten sam manewr i po pociągnięciu za wewnętrzny mechanizm otwierania ten ząb sam cofnął się do pozycji zero czyli otwartej lecz w drzwiach kierowcy nie pomaga nic ani zewnętrze ani wewnętrzny element mechaniczny otwierania drzwi a ząb nie cofa się. Próbowałem jeszcze elektrycznie wypinałem klemy wyciągałem cycusia aby sam ten silniczek cofnął tego zęba ale to nie działa.
1 pomysł miałem taki żeby dobrać się do tego zamka który jest na 3 śrubach 10 przykręcony lecz nie wiem jak rozebrać wewnętrzną cześć tapicerki drzwiowej. Proszę o praktyczne rady kogoś kto już to robił i wie jak to zrobić. Widziałem kilka śrubek na krzyżaka i rozebranie podpory na łokieć z sterowaniem elektrycznym szyby wydaje mi się łatwe ale co potem. Cały ten panel ciągnąć do góry czy jest on na zatrzaskach nie mam pojęcia.
Musze to zrobić dzisiaj i w jakiś sposób naprawić jeśli ktoś ma jakieś inne rady bądź sugestie proszę śmiało o pomoc każdy pomysł jest na wagę złota. Z góry dziękuje za wszelką pomoc i ratunek dla mojej Dedruni