Zwykła instalacja LPG - ma ktoś, jakieś uwagi? [bylo CNG ;)]

Problemy, porady i opinie dotyczące LPG w Naszych Lanciach
Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Nat » 30 sie 2006, 21:59

Nie koRZystam, jeździłem kiedyś wielorybem (Multiplą) na CNG . No i pracuję w grupie PGNiG, więc znam temat. Generalnie jest trochę taniej (akcyza na CNG wynosi 0 procent!), ale jest mało stacji. Coś za coś :) Może się to rozwinie, sama instalacja jest ciekawsza i czystsza niż LPG.
Ciekawostką są też autobusy na CNG, z silnikami wysokoprężnymi które są przed podłączeniem CNG "rozprężane".
Pozdrawiam
Nat
Obrazek + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)

Lewutek
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Lewutek » 31 sie 2006, 15:46

"waw-kappa" pisze:Witam
a tak z ciekawości ile wam palą kappy 2,4 VIS benz
pozdrawiam
Jeśli chodzi o benzynę to raz jeden litrażowałem swoją Kappę 2,4 ... jak ją kupowałem ... prawie 3 lata temu ... i tylko jeden raz do celu zlitrażowania była zatankowana do pełna ... wyszła mi na trasie ~8l benzyny/100 ... ale żadnych szaleństw :!: :!: :!: , docelowy bieg V-ka i szybkość na trasie 90-100 km/h, więc tempo jazdy typu "szybszy żółw" ... miasta nie litrażowałem bo nie byłem ciekawy (i tak by wyszło więcej niż na trasie :D ) ... a i tak wiedziałem że musi być natychmiast "zagazowana" - względy i powody EKONOMICZNE ...

... A obecnie instalka II-generacji z BLOSEM ... praca silnika i dynamika jazdy bez porównania lepsza jak na MIKSERZE ... a spalanie zależne od "nogi" ... z tym, że nie jest to jazda typu "szybszy żółw" : yesyes : ... u mnie około 11-11,5 litra LPG/100 i spadło o około 1-1,5 litra LPG/100 w stosunku do MIKSERA ... TO TYLE MOICH WŁASNYCH DOŚWIADCZEŃ W TYM TEMACIE ...

POZDRAWIAM
Buraczany Wóz, "ف"opel, "ف"A"Ł‚"di, VW ... Obrazek
aktualnie turlam się™ od lat ... KAPISZONOLOT-em 2,4LX z "heblami" BREMBO ... na Blosie ... jest i K2,0T 20V

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: LPG :::”