Nie zagłębiajmy się już częstotliwość odświeżania i przeliczanie nachylenia drogi

Zapas jest ale tylko dla producenta. Np opony montowane do Fiata Coupe 16v Turbo to 205/50R15 i 205/50R16. To są rozmiary podane przez producenta w instrukcji obsługi, materiałach reklamowych itd. Radzę sprawdzić jaka jest różnica w obwodzie tych opon.Michor pisze:Licznik zgodnie z homologacją samochodu nie może pokazać mniej niż jedziesz w rzeczywistości.
Stąd też, jest "zapas" na użytkownika co to sobie założy np. niefabryczne koła w złym rozmiarze, "bo wie lepiej".
Np. Opona 205/55/16 a 215/55/16. Różnica praktycznie żadna (wiem bo mam takie teraz założone) a różnica pomiędzy tymi rozmiarami to 1,5% - czyli np. zamiast 100 - 101,5.
A skąd wiesz, że samochód nie był na hamowniaro pisze:Że się tak zapytam co ta za nowoczesna forma e-mailowego "czips-tjuningu" bez pomiaru mocy/momentu przed jaki i po wykonanej operacji?
Zawsze mozesz wyslac mi sterownik...grigor pisze:A skąd wiesz, że samochód nie był na hamowniaro pisze:Że się tak zapytam co ta za nowoczesna forma e-mailowego "czips-tjuningu" bez pomiaru mocy/momentu przed jaki i po wykonanej operacji?![]()
Tak przy okazji "zdalnego chiptuningu". Wpadłem na pomysł aby zorganizować akcję zdalnego tuningu. Pewnie znalazłoby się sporo osób które mają do kolegi Ramzes_II daleko a są zainteresowane zabiegiem.
Tylko nie mogę sobie wyobrazić jak technicznie rozwiązać taki zdalny tuning. Np. kwestia programatora, każdy zainteresowany musiałby posiadać własny. Oczywiście można kombinować. Chociażby rzucić się na jeden forumowy a potem tuningować w ramach akcji "pass around".
Tylko ciekawe czy Ramzes_II się na coś takiego zgodzi i czy rzeczywiście byliby chętni?
Mój chip też był robiony wyrywkowo. Obecnie będzie się szykować kolejny.aro pisze:Że się tak zapytam co ta za nowoczesna forma e-mailowego "czips-tjuningu" bez pomiaru mocy/momentu przed jaki i po wykonanej operacji?
Ja akurat mam benzynęMacioBA pisze:Jak tak czytam o chipsach... to aż mi się znów zachciało dieslaMoże by tak jakaś Kappa JTD??
![]()
![]()