Ja się nie przepycham, wiem swoje i tyle. Mam swoje zdanie o pracy wielkich tunerów. Jakoś nie dziwi mnie zabezpieczanie przez nich swoich softów by nie można ich było odczytać z auta, bo byłby niemały obciach gdyby taka prowizorka ujrzała swiatło dzienne... tyle że zabezpieczenia się łatwo obchodzi i można później podziwiać "co autor miał na myśli"FXX pisze:Dajcie sobie na wstrzymanie, bo ta przepychanka raczej nie ma sensu.
Kolego Aro, Ty masz Lybrę czy Alfę 156 (jakoś tak mi się kojarzy AR, ale może mi się pokiełbasiło coś...)? Zasadniczo to obojętnie co masz, ale warto zajrzeć na forum Alfaholików, tam od czasu do czasu są zapisy na grupowy tuning u Cinka, co skutkuje nieco niższą ceną - myślę, że warto się zakręcić jeśli chcesz to robić na Śląsku w Cinsoft, a nie u Ramzesa
Lybra - świetne osiągi - mam chipsa?
- Ramzes_II
- Odszedł od nas na zawsze
- Imię: Dominik
Re: Lybra - świetne osiągi - mam chipsa?
Tuning oraz diagnostyka JTD, JTDm, TDI, CDI, HDI ... i HGW
>>>>>>>>>>>>>>>>>>tel: 661-104-166<<<<<<<<<<<<<<<<<<

>>>>>>>>>>>>>>>>>>tel: 661-104-166<<<<<<<<<<<<<<<<<<
- aro
- Klubowicz
- Imię: Arek
hehe, zlustrowałeś mnie. Jestem na bieżąco w temacie. U Cinka już raz byłem dzwignąć obroty jałowe, ale ma z*****e długie kolejki, udało mi się wbić po 2 tygodniach, marudzenia, dzwonienia, pisania, itp. Jestem zadowolony, chłop ma ogromną wiedze na temat jtd, tylko czekam az stare sprzęgło powie papa to będziemy modzili już konkretnie.FXX pisze:Dajcie sobie na wstrzymanie, bo ta przepychanka raczej nie ma sensu.
Kolego Aro, Ty masz Lybrę czy Alfę 156 (jakoś tak mi się kojarzy AR, ale może mi się pokiełbasiło coś...)? Zasadniczo to obojętnie co masz, ale warto zajrzeć na forum Alfaholików, tam od czasu do czasu są zapisy na grupowy tuning u Cinka, co skutkuje nieco niższą ceną - myślę, że warto się zakręcić jeśli chcesz to robić na Śląsku w Cinsoft, a nie u Ramzesa
Zakręc się czasem w świecie jtd to zobaczysz kto jest dobry w tym temacie, a kto nie. Troche już tego widziałem i mi tych pierdół nie musisz opowiadać, zresztą zerknij czasem na bliźniacze forum - alfaholików To moze zrozumiesz.Ramzes_II pisze: A ja parskam smiechem widząc czasem pracę "po łebkach" szanujących się tunerów których w Polsce niemało.
Duracja w górę, doładowanie w górę, limitery nie tknięte, auto się loguje jakby było serią, a mapy kalibracyjne wtrysków wyjechane po +20%. I robią to duże znane firmy. Ale klient ma hamowanie auta przed i po, wiec jest radość![]()
W temacie jtd siedze kilka ładnych lat więc mechanicznie mnie nic nie wzruszy:) ot cała prawda.
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2013, 21:34 przez FXX, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Edytuj posty!
Powód: Edytuj posty!
Z tego co wiem to Dominik jest zarejestrowany na forum Alfaholików i co jak co, ale wiedzę o jtd (a pewnie i nie tylko o jtd) ma naprawdę sporą. Wystarczy poczytać kilka tematów na tym forum, by się o tym przekonać.
Peugeot 508 II SW 1.6pT
Peugeot 308 II 1.6bHDI
Były:
Volvo S60 R-Design D5
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD
Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX
Peugeot 308 II 1.6bHDI
Były:
Volvo S60 R-Design D5
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD
Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX
- Snail
- Sekretarz
- Imię: Paweł
Drogi Kolego ARO. Jako prawie zupełny laik w sprawach JTD, TDI, HDI, DCI oraz innych di... zastanawiam się czemu jesteś taki zajadły w tym temacie jaki tutaj jest poruszany? Nikt Cię nie atakuje ani nie podważa Twojej wiedzy, która jak sądzę jest faktycznie spora (nie jestem w najmniejszym stopniu złośliwy) a Ty zachowujesz się trochę tak jakby wszyscy byli przecie Tobie. Trochę luzu a świat będzie fajniejszy
. Pozdrawiam Cię serdecznie jak i innych.

Moja Lancia się nie psuje. Ona jest po prostu notorycznie udoskonalana...