Jeżeli coś przegapiłem to z góry dziękuję za pomoc ---- jeżeli nie to oryginalna mapa do w/w Navi jest do d--y .

Oczywiście wcale się nie obraziłem.Codee pisze:Zawsze się zastanawiam jak to jest że ktoś na navi wyjedzie w kaczej d...ie.
Sądzę że niektórym po prostu się myślenie wyłącza - "bo mam navi".
Nie mam fabrycznej navi ale dysponuję MIO i jeszcze nigdy nie wylądowałem w lesie, na łące itp.
Co może zaskoczyć to kupując navi byłem w trasie Katowice-Ateny, wylądowałem z Tesco w Bielsku - Białej, kupiłem navi MIO bez aktualizacji map ( mapy 3 miesiące temu bo tyle towar leżał ). Dojechałem do Aten pod same drzwi, bez błądzenia.
Zawsze jak mam trasę patrzę którędy ona wiedzie, jak przebiega koło alternatywnej szybkiej drogi zastanawiam się czemu? i jak wyglądają te drogi! oczywiście zawsze spoglądam na oznakowanie dróg, czy jadę tą która zmierza do miasta przez/obok którego będę jechał.
Trzeba pamiętać że to nie nawigacja prowadzi samochód tylko człowiek, który ma myśleć i analizować a nie jak baranek na rzeź. Swoją drogą trzeba się też obyć ze swoim sprzętem więc jak ktoś korzysta regularnie to wie co się spodziewać po navi.
Oczywiście bez urazy dla kogokolwiek - taki jest mój punkt widzenia, tok myślenia, jak mnie zawiedzie, wprowadzę korektę![]()
Pozdrawiam
można wyłączyć - przynajmniej w Blue & Me Navszajbus pisze:klasyfikacji nie ma sa promy i płatne zawsze mam ustawioną na najszybszą i jest ok ale problem jest z tymi komunikatami ... tego nie da się wyłączyć .. i mimo że jest na 0 głośność to i tak przerywa radio
Niestety w InstantNav nie ma opcji wyłącz włącz komunikaty głosowe jest tylko opcja głośności komunikatów, niestety wyciszenie do zera nie rozwiązuje problemów bo i tak lektor wycisza radio, także kolejna porażka tego systemu.M@tka pisze:można wyłączyć - przynajmniej w Blue & Me Navszajbus pisze:klasyfikacji nie ma sa promy i płatne zawsze mam ustawioną na najszybszą i jest ok ale problem jest z tymi komunikatami ... tego nie da się wyłączyć .. i mimo że jest na 0 głośność to i tak przerywa radio
wchodzisz w konfiguracje > dżwięki - i masz opcję włącz/wyłącz komunikaty nawigacyjne...