Si se?or, widziałem, ale ja szukam kombi, najlepiej z benzyna + LPG. Tak, wiem, gaz należy zakładać samemu, ale to plus pakiet startowy podnosi koszt zakupu o jakieś 4-5 klocków. A tu wyglądało na to, że instalacja nie jest zbyt stara (czyt. nie będą potrzebne kosztowne wymiany czy nowa butla), ale też nie świeżo założona (co często oznacza tyle, że gazownik coś spaprał), tylko ktoś normalnie jeździł, aż mu się zwróciła i jeszcze trochę. Zaś ze sprzedaży starego samochodu nie uzyskam nawet tyle, żeby na porządną sekwencję wystarczyło...
Lybra SW 2.0 LPG - Oława
Re: Lybra SW 2.0 LPG - Oława
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Imię: Piotr
Była tu na forum wystawiona naprawdę ładna perełka, swap na 2,4 benzyna za 8 czy 9 koła i nawet ona czekała na chętnego.
Ja bym nastolatki za 10k nie kupił i myślę, że zdrowo myśląca część społeczeństwa też nie.
Kolego kupujący, życzę Ci szczęścia w poszukiwaniach. Nie ma nastoletnich aut do kupienia bez wkładu. Pytanie, czy do włożenia będzie 1000-1500, czy 3-4000. Wynajduj dalej połamane przyciski do kupienia za 50pln.
Jak dla mnie, przegapiłeś dobrą ofertę. Zakładając, że tam nie siedzi jeszcze coś, bo nie wiem jakie masz pojęcie o autach i czego nie zauważyłeś.
Ja bym nastolatki za 10k nie kupił i myślę, że zdrowo myśląca część społeczeństwa też nie.
Kolego kupujący, życzę Ci szczęścia w poszukiwaniach. Nie ma nastoletnich aut do kupienia bez wkładu. Pytanie, czy do włożenia będzie 1000-1500, czy 3-4000. Wynajduj dalej połamane przyciski do kupienia za 50pln.

Jak dla mnie, przegapiłeś dobrą ofertę. Zakładając, że tam nie siedzi jeszcze coś, bo nie wiem jakie masz pojęcie o autach i czego nie zauważyłeś.
Ta lybra z motorem 2.4 to już dość dawno była i szybko się sprzedała z tego co pamiętam.
Kolego "pejter" powiedz mi proszę za jakie auto zapłaciłbyś 10k (marka, model) skoro lybra poniżej 2003roku nie jest tyle warta?
Kolego "pejter" powiedz mi proszę za jakie auto zapłaciłbyś 10k (marka, model) skoro lybra poniżej 2003roku nie jest tyle warta?
Pozdrawiam
Cysiek
Lancia Lybra 2,0 LX 20v 154KM
LPG: Stag IV, KME Silver, Reg Fast
Cysiek
Lancia Lybra 2,0 LX 20v 154KM
LPG: Stag IV, KME Silver, Reg Fast
Swapa na silnik niewystępujący standardowo w modelu w życiu bym nie kupił. Weź to potem serwisuj albo choćby kup jakąś część po numerze VIN...pejter pisze:Była tu na forum wystawiona naprawdę ładna perełka, swap na 2,4 benzyna za 8 czy 9 koła i nawet ona czekała na chętnego.
Sprawdzić, czy nie Holzwagen czy inne BeEmWu.pejter pisze:Ja bym nastolatki za 10k nie kupił i myślę, że zdrowo myśląca część społeczeństwa też nie.
Włożenie 4000 zł oznaczałoby w tym konkretnym przypadku niemal podwojenie wartości auta, przyjmując za punkt wyjścia cenę, za którą sprzedał je właściciel handlarzowi.pejter pisze:Nie ma nastoletnich aut do kupienia bez wkładu. Pytanie, czy do włożenia będzie 1000-1500, czy 3-4000.
Może przeczytaj mój opis jeszcze raz. Połamane przyciski mi nie przeszkadzały i nie były powodem rezygnacji z zakupu. Opisałem po prostu szczegółowo mankamenty, które zauważyłem podczas oględzin.pejter pisze:Wynajduj dalej połamane przyciski do kupienia za 50pln.![]()
No cóż, ekspertem nie jestem, mogłem różne rzeczy przeoczyć. Dlatego trzymam się maksymy "better safe than sorry" i jak zauważę coś, co mnie zaniepokoi, to odpuszczam sobie. Przynajmniej nie będziecie musieli znosić na forum moich jęków i narzekań na kijowość Lancii.pejter pisze:Jak dla mnie, przegapiłeś dobrą ofertę. Zakładając, że tam nie siedzi jeszcze coś, bo nie wiem jakie masz pojęcie o autach i czego nie zauważyłeś.
- paśny
- Klubowicz Wspierający
- Imię: Piotr
To są te same auta - ta sama naklejka z tyłu "spiłej" + identyczna różnica w przebiegach pomiędzy licznikiem głównym a tym mniejszym.
Ja je prawie kupiłem, ale mi żona nie pozwoliła i musiałem Pana przeprosić, że nie przyjadę

Z rozmowy tel. wynikało, że są wymienione progi, stuki w zawieszeniu przód, wydech do poprawy. Z ceny spokojnie możnaby zejść do 6.000, czyli za jakieś 11.000 otrzymalibyśmy auto do jazdy na LPG z zawieszeniem porównywalnym z nowym samochodem (i nie porównuję tylko do Ypsilona, żeby nie było).
Moim zdaniem - warto wziąć. Gdyby nie żona a potem uwarunkowania podatkowe, to jeździłbym...
Viva la macchina
No tak Piotrze ale najwyraźniej autor tego wątku lubi żyć w iluzji , że wyda 6 tyś i będzie miał gaz:) a z góry wie co samochód tytułowy jest wart, osobiście wolał bym te opcję jak piszesz Piotrze i miał ładne auto a nie trupa , bo pewnie w niedługim czasie nadrobi do tej kwoty jak nic kupując instalacjami gazowymipaśny pisze:To są te same auta - ta sama naklejka z tyłu "spiłej" + identyczna różnica w przebiegach pomiędzy licznikiem głównym a tym mniejszym.
Ja je prawie kupiłem, ale mi żona nie pozwoliła i musiałem Pana przeprosić, że nie przyjadę![]()
Z rozmowy tel. wynikało, że są wymienione progi, stuki w zawieszeniu przód, wydech do poprawy. Z ceny spokojnie możnaby zejść do 6.000, czyli za jakieś 11.000 otrzymalibyśmy auto do jazdy na LPG z zawieszeniem porównywalnym z nowym samochodem (i nie porównuję tylko do Ypsilona, żeby nie było).
Moim zdaniem - warto wziąć. Gdyby nie żona a potem uwarunkowania podatkowe, to jeździłbym...

Alfa Romeo 159 1,9 16v
Mitsubishi ASX 1.8DID 4WD
- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
Przede wszystkim mają ten sam VINpaśny pisze:To są te same auta - ta sama naklejka z tyłu "spiłej" + identyczna różnica w przebiegach pomiędzy licznikiem głównym a tym mniejszym.

Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?
Nat

Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?

Wiesz, gdybym trafił wcześniej na oryginalne ogłoszenie właściciela, to za 4500 bym ją prawdopodobnie kupił, pomimo stuków z silnika i masła pod korkiem. I nawet gdyby okazało się, że faktycznie jest silnik do remontu, to bym sobie go wyremontował (bez pośpiechu, bo mam czym jeździć) i... voila, miałbym Lybrę 2.0 z LPG za 6,5-7 tys., a w dodatku wiedziałbym, na czym stoję. Tak więc jeśli iluzją wydaje ci się, że można mieć takie auto za taką kwotę, to widocznie żyjemy w innych galaktykach.fazi pisze:No tak Piotrze ale najwyraźniej autor tego wątku lubi żyć w iluzji , że wyda 6 tyś i będzie miał gaz
Z góry?! Stary, chyba przeoczyłeś mój szczegółowy opis i fakt, że byłem auto oglądać dwukrotnie.fazi pisze:a z góry wie co samochód tytułowy jest wart
A ja nie, bo szukam kombi. Read my fingers: K.O.M.B.I.fazi pisze:osobiście wolał bym te opcję
Może to, że niektórzy, ba, większość ludzi - w odróżnieniu od klubowiczów, wielbicieli i pasjonatów marki - traktuje samochody użytkowo i bez sentymentów, co oznacza m.in., że zakładają gaz, bo dużo jeżdżą i im się to opłaca, a po kilku latach, gdy instalacja kilka razy się zwróciła (przy 80k przebiegu na LPG w tym konkretnym przypadku to facet zaoszczędził na paliwie pewnie dobrych kilkanaście tysięcy), a samochód się znudził - sprzedają i kupują inny. Czy w galaktyce, w której żyjesz to naprawdę jest takie niezwykłe?fazi pisze:nie rozumiem co powoduje takie myślenie ? dlatego w pewnym momencie pozostawiłem to bez komentarza ale się nie da
Kolego uważam , że ja żyje na właściwej galaktyce w przeciwieństwie do ciebieblaziq pisze:Wiesz, gdybym trafił wcześniej na oryginalne ogłoszenie właściciela, to za 4500 bym ją prawdopodobnie kupił, pomimo stuków z silnika i masła pod korkiem. I nawet gdyby okazało się, że faktycznie jest silnik do remontu, to bym sobie go wyremontował (bez pośpiechu, bo mam czym jeździć) i... voila, miałbym Lybrę 2.0 z LPG za 6,5-7 tys., a w dodatku wiedziałbym, na czym stoję. Tak więc jeśli iluzją wydaje ci się, że można mieć takie auto za taką kwotę, to widocznie żyjemy w innych galaktykach.fazi pisze:No tak Piotrze ale najwyraźniej autor tego wątku lubi żyć w iluzji , że wyda 6 tyś i będzie miał gaz
Z góry?! Stary, chyba przeoczyłeś mój szczegółowy opis i fakt, że byłem auto oglądać dwukrotnie.fazi pisze:a z góry wie co samochód tytułowy jest wart
A ja nie, bo szukam kombi. Read my fingers: K.O.M.B.I.fazi pisze:osobiście wolał bym te opcję
Może to, że niektórzy, ba, większość ludzi - w odróżnieniu od klubowiczów, wielbicieli i pasjonatów marki - traktuje samochody użytkowo i bez sentymentów, co oznacza m.in., że zakładają gaz, bo dużo jeżdżą i im się to opłaca, a po kilku latach, gdy instalacja kilka razy się zwróciła (przy 80k przebiegu na LPG w tym konkretnym przypadku to facet zaoszczędził na paliwie pewnie dobrych kilkanaście tysięcy), a samochód się znudził - sprzedają i kupują inny. Czy w galaktyce, w której żyjesz to naprawdę jest takie niezwykłe?fazi pisze:nie rozumiem co powoduje takie myślenie ? dlatego w pewnym momencie pozostawiłem to bez komentarza ale się nie da

Alfa Romeo 159 1,9 16v
No i po co to bezsensowne wartościowanie? Czy ja napisałem, że miejsce, które zajmujesz w kosmosie jest jakieś niepełnosprawne? Nie - stwierdziłem tylko, że jest inne.fazi pisze:Kolego uważam , że ja żyje na właściwej galaktyce w przeciwieństwie do ciebie
Takiego czyli jakiego? Na litość Cthulhu, przecież to jest ten sam silnik co w Fiacie Bravo i Marea! Może przez swój rozmiar nie jest to najtańszy klocek do serwisowania, ale od samego wsadzenia go do ekskluzywnej budy nie robi się nagle ani bardziej skomplikowany, ani droższy w naprawach.fazi pisze:nie masz chyba wyobrażni ile kosztują remonty takiego auta ?
Pozwolisz, że nie będę traktował poważnie "porad" kogoś, kto osobie szukającej kombi proponuje sedana.fazi pisze: i daruj sobie albo najlepiej kup sobie seja vana z gazem jak dużo jeździsz
Proszę moda o usunięcie tego tematu
bo to jest nie do przejścia
;0) muszę zrobić dodatkowy fakultet z filozofii 
Dodatkowo mnie obrażasz a tego nie lubie....

Dodatkowo mnie obrażasz a tego nie lubie....
Ostatnio zmieniony 06 gru 2013, 20:27 przez fazi, łącznie zmieniany 1 raz.
Alfa Romeo 159 1,9 16v
A niby dlaczego moderator miałby usuwać ten temat? Możesz podać konkretny punkt regulaminu, który w tym wątku został naruszony? Bo twój brak fakultetu z filozofii jako żywo nie wydaje mi się wystarczającym powodem.fazi pisze:Proszę moda o usunięcie tego tematubo to jest nie do przejścia
![]()
;0) muszę zrobić dodatkowy fakultet z filozofii
Czy byłbyś łaskaw wskazać konkretnie miejsce, w którym cię obrażam?fazi pisze:Dodatkowo mnie obrażasz a tego nie lubie...
Ostatnio zmieniony 06 gru 2013, 20:45 przez blaziq, łącznie zmieniany 1 raz.
Bo tak mi się podoba.......
Alfa Romeo 159 1,9 16v
- Dudi
- Członek Zarządu LKP
- Kontakt:

Nudzi się Wam przy piątku???