death knight pisze:Niestety w żadnej nowej Lancii nie ma tak wygodnych foteli jak w kapiszonie

no może w themie, ale nie dla mnie.
A tak w ogóle jakoś nie mogę do końca zrozumieć całej tej postawy Fiata. Jakoś inni producenci potrafią wyciągać wnioski ze swoich błędów i budować dobrą opinię w oparciu o swoją historię. W przypadku Lancii Fiat całkowicie zaprzepaścił jej dorobek techniczny i sportowy. Jeśli wziąłby przykład z Vag to dziś Lancia mogłaby być tak jak Audi w Vagu. Poza tym według mnie podczas gdy inni robili postępy, Fiat cofał się w rozwoju, mam na myśli podbój Chin przez koncerny niemieckie. Poza tym podczas tego całego kryzysu konkurencja wprowadziła masę nowych modeli, a ile wprowadził w tym czasie Fiat? Do tego dochodzi jeszcze bardzo słaba polityka cenowa i wizerunkowa. Jedyną dobrą rzeczą zrobioną przez Fiata w ostatnim czasie było przejęcie Chryslera. I chyba z dobrych rzeczy to tyle. Po prostu szkoda...
Inni potrafią lub nie.
GM - zbankrutował, odrodził się za pieniądze amerykańskich podatników
GM Opel - non stop straty
VAG Seat - non stop straty
VAG Lambo - straty
VAG Bugatti - straty
Chrysler - bankrut, pieniądze amerykańskich podatników i kupił go Fiat
Volvo - Chiczycy
Jaguar Land Rover - Hindusi
PSA - 1/3 udziałów w ręce Chińczyków, 1/3 w ręce francuskiego państwa
Rover - bankrut (w tym przygoda z BMW)
SAAB - bankrut (w tym przygoda z GM)
PSA Talbot, Simca - likwidacja marek
GM Pontiac, Oldsmobile - likwidacja marek
Chrysler Plymouth - likwidacja marki
Ford Mercury - likwidacja marki
Ford Lincoln - na dnie, próbują coś z tym zrobić
Nissan - wykupienie przez Renault (inaczej bankructwo)
Daewoo - bankrut, wykupienie przez GM
Suzuki - wycofanie się z rynku USA w 2013
itp, itd
Fiat oczywiście też ma masę porażek na koncie. Co do rynku chińskiego, właśnie zaczęli naprawiać ten błąd, bo nieobecność tam kosztuje ich naprawdę dużo. Na jakieś tam usprawiedliwienie, Fiat to nr 1 w Brazylii.