Tylko że nie w taki sposób buduje się sprawne przedsiębiorstwo motoryzacyjne, tylko za pomocą atrakcyjnych, niezawodnych modeli wspartych (niestety?) bardzo silnym marketingiem i PR.
Nic innego nie miałem na myśliNat pisze:On go wyprostował nadzwyczaj boleśnie, tylko że dla GM,a nie dla FIATa.
Wiesz .... mieliśmy różne auta (Ty Lybra - ja kappaSW), ale myśli, emocje i pragmatyzm taki sam.Sebastian pisze:Po Lybrze SW wiedziałem, że "muszę" kupić 159 SW - zarówno przez czynnik zwany "emocje" jak i ten bardziej przyziemny "pragmatyzm". Za lat kilka, przy zmianie 159 na coś innego, nie wiem z czego będę miał możliwość wybierać (na nowe auto zwyczajnie mnie stać najprawdopodobniej nie będzie) - już po Lybrze tak naprawdę była pustka a teraz jest jeszcze gorzej.
Albo wzorem zarządu Fiata weźmie się jakiegoś Chryslera i własnym sposobem zrobi się nową Lancięfaraon pisze:
Pytasz z czego będziesz miał możliwość wybierać z kilka lat. Ot zagwozdka
Mój Irek powiedział, że ja kupię coś co dzisiaj nazywa się Fiat Freemont.
Maybe
Tylko w tym czasie Fiat w Europie wypadł chyba już z pierwszej dziesiątki...broker pisze:Daimler pozbył się Chrysler'a, bo nie miał na niego pomysłu a sam był bardzo dochodowy. Całkowite przeciwieństwo FIAT'a.
Udział Chrysler Group w rynku USA pod rządami Fiata:
2009 - 8,90%
2010 - 9,36%
2011 - 10,71%
2012 - 11,40%
2013 - 11,54%
2014 - 12,56% (styczeń)
A najważniejsze premiery dopiero przed nami. Chrysler ciągle bazuje w dużej mierze na starych, zmodernizownaych modelach.
Nie wiem jak on teraz się ma jako Fiat Freemont, ale jak ten pojazd wszedł na nasz rynek jako Dodge Journey to kupił go mój wujo. Z salonu, nowego. Miałem okazję dokładnie się z nim zapoznać i powiem szczerze że zupełnie do mnie nie przemówił, pod żadnym względem. Nie wiem jak teraz jako Fiat, widzę ze trochę go ucywilizowali, ale wtedy to według mnie żadna rewelka nie była.Faraon pisze:Wiesz .... mieliśmy różne auta (Ty Lybra - ja kappaSW), ale myśli, emocje i pragmatyzm taki sam.
Pytasz z czego będziesz miał możliwość wybierać z kilka lat. Ot zagwozdka
Mój Irek powiedział, że ja kupię coś co dzisiaj nazywa się Fiat Freemont.
Maybe
(E) "Wywiad z SERGIO MARCHIONNE na GENEVA MOTOR SHOW 2014 pytanie: trzy lata temu tam był pan za integracja Chrysler i Lancia. Nie będzie żadnych modeli Chrysler w Europie?
Odpowiedź brzmi: tak, ale będziemy rozmawiać o tym w maju. Na razie nie mogę powiedzieć nic innego."
W maju odbędzie się zapowiadana konferencja prasowa. Dopiero wtedy poznamy wszystkie plany dotyczące Fiata, Alfy i Lancii. Do tego czasu tylko spekulacje. Lancia R.I.P. czy ..... ?Future models of Fiat, Lancia and Alfa Romeo will only be discussed in May, said the CEO. Though he did reveal that certain models will be coming from the US to Europe