Lancia Fulvia Sport Zagato 1.3S
Dziękuje za przychylne ustosunkowanie się do mojej prośby.
Będę tu na bieżąco informował o postępie prac nad moim samochodem.
Pozdrawiam STIG
Będę tu na bieżąco informował o postępie prac nad moim samochodem.
Pozdrawiam STIG
I słowo ciałem się stało
To nie Zagato, ale od czegoś trzeba zacząć: Fulvia z "Poznajemy włoskie samochody"
P.S.
Stig, a może byś podlinkował tu swój wątek z działu Nasze Lancie ?

To nie Zagato, ale od czegoś trzeba zacząć: Fulvia z "Poznajemy włoskie samochody"
P.S.
Stig, a może byś podlinkował tu swój wątek z działu Nasze Lancie ?
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2006, 15:01 przez darkobo, łącznie zmieniany 1 raz.
homo homini Lancia (est)
Było: Dedra 2.0 ie, Kappa 2.0, Kappa 2.4 JTD
Jest: Delta II 1.6 8V (w rodzinie
)

- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
Ale osohoziiii z tą prośbą?
Prosimy o zdjęcia z postępów prac!!!
Powodzenia, Stig!
Prosimy o zdjęcia z postępów prac!!!
Powodzenia, Stig!
Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?
Nat

Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?

Tak się zaczęłoNat pisze:Ale osohoziiii z tą prośbą?

W zamian: Fulvia Sport Zagato Stiga w dziale Nasze Lancie
Ostatnio zmieniony 28 wrz 2006, 14:07 przez darkobo, łącznie zmieniany 1 raz.
homo homini Lancia (est)
)

Popraw link, bo wywala gdzieś w powietrzedarkobo pisze:Tak się zaczęło

Pozdrawiam Pablo
Bo wywala tam, gdzie wyleciał mario"Pablo" pisze:Popraw link, bo wywala gdzieś w powietrze"darkobo" pisze:Tak się zaczęło

Tak więc nie mam co poprawiać - pisz Pan na Berydczów

homo homini Lancia (est)
)

Mówisz - i masz (looknij wyżej)Pablo pisze:To może lepiej zalinkować to

homo homini Lancia (est)
)

- romlen
- Założyciel LKP
- Imię: Roman
Oto nadesłane zdjęcia z postępu prac. No musze powiedzieć, że szykuje nam się ładne cacko! Dopieszczone do każdego detalu, każda część kilkakrotnie przebadana pod kątem rdzy, pęknięć, w razie potrzeby wymieniona.
Stig - nic tylko pogratulować!

Stig - nic tylko pogratulować!

Ostatnio zmieniony 04 sty 2008, 21:38 przez romlen, łącznie zmieniany 1 raz.
Lancia Prisma 1,6IE Symbol '87 (tak tak, dalej u mnie), Lancia Y 1.2 2003 grudzień - ostatni miesiąc produkcji, Lancia Lybra SW 2.0 '99 i nigdy nie widziała gazu; Lancia Gamma Coupe - o tym śnię 
Tel. 503124557-Orange

Po czym poznać, że komputer uzyska świadomość? Że zamiast informatyka będzie przychodził do niego psycholog.

Tel. 503124557-Orange

Po czym poznać, że komputer uzyska świadomość? Że zamiast informatyka będzie przychodził do niego psycholog.
Kurde
Full profi robota!!! Pogratulować
Niecierpliwie czekam na efekt końcowy!!!
Pozdrawiam, Radicz.

Niecierpliwie czekam na efekt końcowy!!!
Pozdrawiam, Radicz.
Witam
Przepraszam za dłuższą nieobecność, ale chroniczny brak czasu
Jak widać na załączonych zdjęciach prace posuwają się do przodu, nawet mój pies pomaga, a czasem przeszkadza
.
Silnik został całkowicie rozebrany i tak: panewki super
reszta też tylko mogę sobie pogratulować, nie wszystko jeszcze wyczyszczone bo walka z wszechobecną rdzą jest trudna, głowica właśnie wróciła ze szlifowania, przeszła też próbę szczelności i okazało się, że tu i ówdzie ma spękania i trzeba lekko pospawać, zawory nowe, nowe gniazda zaworowe i ten fragment silnika jest już gotowy.
Ciągle walcze z blokiem, w którym siedzą tłoki. Na miesiąc wrzuciłem to g....no do ropy i jeden tłok już jest mój. Po oczyszczeniu gładź w dobrym stanie, pierścienie również, pozostałe tloki są już w drodze (ruszyły się z miejsca).
Obecnie zamawiam nowy łańcuch rozrządu, napinacz ciśnieniowy (łańcuch napinany poprzez ciśnienie oleju - taka ciekawostka), komplet wszystkich uszczelek, pompę wody.
Inne elementy karoserii są czyszczone w ramach wolnego czasu. Cały przedni gril już błyszczy, a drewno na deskę rozdzielczą już gotowe.
Plan jest taki aby pozostawić wszystko co się da w oryginalnym stanie, więc ten chrom co widać i drewno są oryginalne.
Do końca grudnia mam plan aby odpalić silnik................
Pozdrawiam STIG
Przepraszam za dłuższą nieobecność, ale chroniczny brak czasu

Jak widać na załączonych zdjęciach prace posuwają się do przodu, nawet mój pies pomaga, a czasem przeszkadza

Silnik został całkowicie rozebrany i tak: panewki super

reszta też tylko mogę sobie pogratulować, nie wszystko jeszcze wyczyszczone bo walka z wszechobecną rdzą jest trudna, głowica właśnie wróciła ze szlifowania, przeszła też próbę szczelności i okazało się, że tu i ówdzie ma spękania i trzeba lekko pospawać, zawory nowe, nowe gniazda zaworowe i ten fragment silnika jest już gotowy.
Ciągle walcze z blokiem, w którym siedzą tłoki. Na miesiąc wrzuciłem to g....no do ropy i jeden tłok już jest mój. Po oczyszczeniu gładź w dobrym stanie, pierścienie również, pozostałe tloki są już w drodze (ruszyły się z miejsca).
Obecnie zamawiam nowy łańcuch rozrządu, napinacz ciśnieniowy (łańcuch napinany poprzez ciśnienie oleju - taka ciekawostka), komplet wszystkich uszczelek, pompę wody.
Inne elementy karoserii są czyszczone w ramach wolnego czasu. Cały przedni gril już błyszczy, a drewno na deskę rozdzielczą już gotowe.
Plan jest taki aby pozostawić wszystko co się da w oryginalnym stanie, więc ten chrom co widać i drewno są oryginalne.
Do końca grudnia mam plan aby odpalić silnik................
Pozdrawiam STIG

homo homini Lancia (est)
)

- EVAN CORTEZ
- Klubowicz
- Kontakt:
Rewelacja!
STIG mam nadzieje że bedziesz organizował jakieś wycieczki do garażu
Ja mam blisko więc sie zapisuje.
Stawiam na to że jak auto bedzie gotowe bedzie to jedno z najpiękniejszych aut w Polsce a napewno w Klubie.
Pozdrawiam i zycze wytrwałości.
Ja też mam w planach jakiegoś staruszka kupić ale narazie brak czasu
Planowałem 911 ale musze powiedzieć że ta Lancia zrobiła na mnie duuuże wrażenie
STIG mam nadzieje że bedziesz organizował jakieś wycieczki do garażu

Ja mam blisko więc sie zapisuje.
Stawiam na to że jak auto bedzie gotowe bedzie to jedno z najpiękniejszych aut w Polsce a napewno w Klubie.
Pozdrawiam i zycze wytrwałości.
Ja też mam w planach jakiegoś staruszka kupić ale narazie brak czasu

Planowałem 911 ale musze powiedzieć że ta Lancia zrobiła na mnie duuuże wrażenie
moja historia
BMW E38 735iA 1998 236KM V8
BMW E38 735iA 1998 236KM V8
911 czemu nie...........ale proponuje jakąś włoszczyznę, będzie mi raźniej 

- romlen
- Założyciel LKP
- Imię: Roman
A co powiecie na poniższe zdjęcia? Ja szczęki szukałem na podłodze
Zdjęcia zrobione w ostatnim czasie, na przełomie roku lub w pierwszych tygodniach stycznia silnik ma testowe odpalenie na warsztacie poza autem. Stig - nie ma bata ale w końcu się wybiorę do Ciebie po Nowym Roku (w końcu to tylko 40km) i muszę zobaczyć na żywo całość!
Gratuluję i życzę jednocześnie powrotu do zdrowia (mnie też grypka jakaś czy inna angina dorwała i razem znosimy te niewygody
)

Zdjęcia zrobione w ostatnim czasie, na przełomie roku lub w pierwszych tygodniach stycznia silnik ma testowe odpalenie na warsztacie poza autem. Stig - nie ma bata ale w końcu się wybiorę do Ciebie po Nowym Roku (w końcu to tylko 40km) i muszę zobaczyć na żywo całość!
Gratuluję i życzę jednocześnie powrotu do zdrowia (mnie też grypka jakaś czy inna angina dorwała i razem znosimy te niewygody

Ostatnio zmieniony 04 sty 2008, 21:40 przez romlen, łącznie zmieniany 1 raz.
Lancia Prisma 1,6IE Symbol '87 (tak tak, dalej u mnie), Lancia Y 1.2 2003 grudzień - ostatni miesiąc produkcji, Lancia Lybra SW 2.0 '99 i nigdy nie widziała gazu; Lancia Gamma Coupe - o tym śnię 
Tel. 503124557-Orange

Tel. 503124557-Orange