Lancia widziana na trasie

Róbta co chceta ;)
pääkäyttäjä

Re: Lancia widziana na trasie

Post autor: pääkäyttäjä » 09 paź 2014, 15:19

RammAga pisze:
daghda pisze:Rybnik, Zebrzydowicka vis a vis Reala - biały Ypsilon III Elefantino ok. 10.15.
Przyłapana na gorącym uczynku :D
O proszę - pozdro od kierowcy srebrnej Ibizy na specyficznych balchach :D

Volver
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Volver » 09 paź 2014, 23:41

Ha! A ja miałem dzisiaj ubaw! Ok. 16.00 na rogu Wrocławskiej i Al. Kijowskiej minąłem K Coupe KR212XH czarną, ostatnio komentowaną na forum. Na trabkę i powitanie pani Kierowniczka nie zareagowała zagadana z komórką w łapce-a przecież mamy w k Coupe zestawy fabryczne do telefonów! Za pięć minut Thesis FZ..... w dziwnym i oryginalnym oliwkowym metalicu na Kazimierza Wlk. Parada gwiazd!
Lancia k Coupe 2,4 VIS 23.07.1998 nr 2448 Pluto Green 98 250 km...pomalutku rośnie przebieg

pääkäyttäjä

Post autor: pääkäyttäjä » 10 paź 2014, 8:17

Rybnik, ul. Gliwicka - CZERWONA (nie żadna bordowa) Lybra SW 8-O Taki sam rodzynek, jak ta biała z Radlina...

Awatar użytkownika
horses
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Adam
Kontakt:

Post autor: horses » 10 paź 2014, 8:46

Kto przyjechał granatową Thesis WB***** do warsztatu na Bemowie (Hery)
- Żeby koń o swej sile wiedział, żaden by na nim nie siedział -
Obrazek

Awatar użytkownika
Bichoń
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Bichoń » 10 paź 2014, 12:43

Różowa Y10 na tablicach myślenickich (KMY), widywana czasami w Wieliczce. Zna ktoś?
Lybra 2.0 comfotronic czarna
Lybra 2.0 comfotronic niebieska
Lybra 2.0 comfotronic kombi błękitna
Lybra 2.0 comfotronic kombi czarna
były:
Lybra 2.0 comfotronic kombi srebrna
Lybra 2.0 comfotronic kombi czerwona
Y10 1.1
3x Delta 1.8 8v, 2x Kappa 16vT, Lybra 2.4 JTD

urbaniator
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Andrzej

Post autor: urbaniator » 10 paź 2014, 14:19

Volver pisze:Ha! A ja miałem dzisiaj ubaw! Ok. 16.00 na rogu Wrocławskiej i Al. Kijowskiej minąłem K Coupe KR212XH czarną, ostatnio komentowaną na forum. Na trabkę i powitanie pani Kierowniczka nie zareagowała zagadana z komórką w łapce-a przecież mamy w k Coupe zestawy fabryczne do telefonów! Za pięć minut Thesis FZ..... w dziwnym i oryginalnym oliwkowym metalicu na Kazimierza Wlk. Parada gwiazd!
To już miałeś przyjemność zobaczyć moją K coupe. Moja żona jest chwilowo w Krakowie i udostępniłem do korzystania Lancie. To jej pierwsze doświadczenia z samochodem. Będzie jeszcze chwilowo korzystać z auta więc może gdzieś się jeszcze spotkacie :) Ja się zamelduje osobiście w okolicach końca roku.
Uprzedzę małżonkę, że jak ktoś będzie na nią trąbił czy błyskał to nie koniecznie z powodu jakiś błędów tylko "z pozdrowieniami".

Nie wiedziałem, że w originale jest zestaw do komórek... muszę przyjrzeć się dokładniej. Jak na razie udam, że nic nie wiem na temat rozmów za kierownica : czerwona : .

Awatar użytkownika
Borek
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Borek » 10 paź 2014, 14:54

No niby jest "zestaw", w moim sedanie też takie coś siedzi - znaczy spod kokpitu wychodzi kabelek, na którym jest taki fajny uchwyt do telefonu. Obawiam się jednak że to obsługuje tylko oryginalną słuchawkę z tego zestawu i tylko jak ktoś ma oryginalne radio albo w dokładanym sobie ten układ podepnie. U mnie nie działa. ;)
Drop a gear and disappear!

urbaniator
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: urbaniator » 10 paź 2014, 15:38

To ja prawdopodobnie nie będę miał takiego cuda albo ktoś pochował schował kabelki. Teraz nie mam jak sprawdzić organoleptycznie. W każdym razie najlepiej jest wyłączyć wszelkie urządzenia i wsłuchać się w muzykę jaki "wibracje" jakie tworzy samochód :)

Rafako

Post autor: Rafako » 10 paź 2014, 20:04

Dzisiaj pozdrowiłem mignięciem długich przedszkolaka i jego Thesisa na Belgradzkiej...

...po chwili przypomniałem sobie, że nie jadę Lancią i moje pozdrowienie nie trafi do adresata :D
Serdecznie pozdrawiam.

Ps. no i prawie codziennie spotykam na Trasie Toruńskiej Kondzia w jego Ypsilonie bo jak się okazało, pracuje teraz bardzo niedaleko mnie i kończy robotę o podobnej porze.
Ostatnio zmieniony 10 paź 2014, 20:36 przez Rafako, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
meqqex
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Przemek
Kontakt:

Post autor: meqqex » 10 paź 2014, 20:28

Dzisiaj wybierając się do Szczecina:

1. Przecław na parkingu niedaleko Biedronki srebrna lybra SW (ZPL...)
2. ul. Wojska Polskiego jadąc w kierunku ronda Szarych Szeregów jadąca z nad przeciwka lybra SW srebrna (ZS...) mijaliśmy się na wysokości PZITB dla niewtajemniczonych (Polski Związek Inżynierów i Techników Budownictwa w tym samym budynku mieści się lokal Trzy Korony róg ulicy Woj. Polskiego i Królowej Korony Polski ;) )
[Lancia_Lybra_SW_LX_1.9_JTD_85kW_2004R]
6cio biegowy manual
BREMBO Brakes System
Novitec 18 inch wheels
ECU soft update STAGE 1 150 KM / 340 Nm by Ramzes_II

Awatar użytkownika
grodek
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Mariusz

Post autor: grodek » 10 paź 2014, 21:02

Chorzów ul.Chałupki

Obrazek

Volver
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Volver » 10 paź 2014, 22:43

Zestaw jest połączony z mikrofonem nad kierowcą koło lusterka i zwrotnicą w prawym głośniku, który obsługuje połączenie. Kabelek mam z końcówką do iphona, a obecnie mam Samsunga. Ale działa. Pozdrawiam ponownie! Wrócę z moim ulubionym pytaniem-Twoja k jest też tak twarda?
Lancia k Coupe 2,4 VIS 23.07.1998 nr 2448 Pluto Green 98 250 km...pomalutku rośnie przebieg

urbaniator
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: urbaniator » 10 paź 2014, 23:56

Volver pisze: Wrócę z moim ulubionym pytaniem-Twoja k jest też tak twarda?
Szybko tu wtrącę:
1. W teorii powinno być podobnie.
2. Na chłopski rozum jest inaczej - po pierwsze zupełnie inny dystans pokonany co przenosi się na inną sztywność nadwozia i pewnie zmęczenie jeszcze kilku podzespołów, po drugie moje amortyzatory delikatnie mówiąc nadają się do wymiany ale trochę budżet ostatnio jest nadwyrężony na przyjemności i jak na razie musi to poczekać (auto jak na razie w moich rękach pokonało niewiele kilometrów : beczy : ).
3. W praktyce to trzeba się samemu przekonać po prostu wsiadając za kierownicę i sprawdzić jaka jest różnica.

Z niewielkiego doświadczenia w tym segmencie "coupe" (do porównania jechałem E klasą z 2011 roku) mogę powiedzieć tyle, że kappa jest miękka i przyjemna. Może przy takim przebiegu jaki masz z nowymi amortyzatorami faktycznie jest twardo.

Volver
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Volver » 11 paź 2014, 21:51

To porównamy nasze Belle. Moja śmiga świetnie na zakrętach i ogólnie jest niezwykle stabilna, na co wpływ ma z pewnością i przebieg i ogólnie bardzo sztywne nadwozie, mało jest dziś aut o tej masie -1,5 tony i rozmiarach, które tak dobrze są wykonane. Nic nie trzeszczy i skrzypi, stabilne nadwozie, doskonałe materiały wykończeniowe, tu księgowi nie oszczędzali. Dziś to nie jest takie oczywiste nawet w klasie Premium. Mam obszerną literaturę niemiecką z tamtych lat- dealerski katalog z dodatkiem technicznym mojej k Coupe poliftowej, wszystkie testy k Coupe z prasy niemieckiej z epoki, także trochę polskich. Niemcy podziwiali przestronność i wykończenie, krytykowali proporcje nadwozia i twardość zawieszenia. W mojej ocenie przydałoby się więcej komfortu zawieszenia i nieco większy rozstaw osi To auto kosztowało swoją drogą tyle ile Mercedes E Klasse...

Awatar użytkownika
grodek
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Mariusz

Post autor: grodek » 11 paź 2014, 22:08

Rybnik , pod marketem budowlanym ;)

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Hyde Park :::”