przemas81 pisze:belial666 pisze:Witam.
Podziękuj koledze ,że przy okazji nie sprawdził dwumasu.
Mój przypadek ze sprzęgłem był okrutny,a po wymianie biegi też z oporem wchodziły,
aż do zmiany auta.Nie wiem ile jeździłeś na tym sprzęgle,ale z tego co wiem to w skrzyni są miedziane synchronizatory jeżeli jest coś z nimi nie tak,to olej będzie nosił ślady zabarwienia(ale to tylko sugestia).
Dwumas to raczej wibracje przenoszone na karoserię(kierownica drży).
Koledze nie musze dziekowac bo wiem, ze ze sprzęgłem się powinno zmienić dwumas.........składał to dzisiaj na moje zyczenie.....po cichu liczyłem ze do wiosny będzie to Hulac a potem wsadzi się nowy dwumas.....także bez ironii poproszę......a ze kazde auto ma swoje fochy i może kryc wiele ciekawostek o których nie każdy wie,więc zapytałem.....
Poza tym, w ciągu przejechania dystansu 500 metrów nie walna ot tak, wszystkie synchronizatory, żeby każdy bieg ci nie wchodził.......a jeśli będzie potrzeba to zrobie ten niespodziewany wydatek i kupie nowego dwumasa bo problemy sa po to, by je rozwiazywac a nie je sprzedawac innym ludziom i uciekać od nich.
Pozdrawiam
W tej chwili nie wiem czy drążek jest luzny, czy nie. Auto jest w Polsce a ja 1000 km od domu także wiem tyle, co się dowiedziałem droga telefoniczna.
Volf.....płyn jest zmieniony układ odpowietrzony,,,jutro zrobi się go jeszcze raz,,,jezeli będzie jakakolwiek róznica na pewno dam znac
wysprzeglik,pompa niby ok,,,,,,,tarcza przy wcisnietym pedale na dzwigni dociskana recznie i dalej bieg nie wchodzi także być może jeśli dwumas ma bicie to raczej do wymiany......jutro będę wiedział cos więcej ale chyba wydatek 1200 złociszy mnie jeszcze czeka............wiesz jak to jest przez neta...wrózenie z fusów ale zawsze może być jakiś sposób na to choć nie musi