Nie będzie jak zrobi to ktoś z jajami, a nie jest to proste żeby wszystko był ok. Dla mnie to jest jakiś nonsens usunięcie turbiny z tego silnika... Z zakupem turbiny uważajcie, żebyście nie kupili trupa, bo w Polsce robi te turbiny niewiele osób i nie jest to tanie. Znaczy źle napisałem, mogą robić je wszyscy, ale na takiej to roku nie pojeździszarecky pisze:A co by trzeba bylo zrobic zeby miala i turbo i ta instalacje gazowa ?
Nie bedzie to sie gryzc ?

Musi pokazywać błędy silnika, przynajmniej błąd sondy lambda, bo AFR musi być cudownie przelany jak faktycznie nie ma turbiny. Endoskopem to tam nic nie zobaczysz, jedyną metodą sprawdzenia czy siedzą tam graty z turbo, to zmierzyć wychylenia tłoka z DMP do GMP np suwmiarką i porównać z wynikami kogoś, kto na pewno ma wszystko ok z silnikiem. Po za tym, wywal ten filtr paliwa na dolocie; w kappach turbo nie ma filtra paliwa, jest tylko siateczka przy pompie paliwa, a ten filterek może być niewydajny i zamulać auto.bichon pisze:A jeszcze pytanie (ja się nie znam na 20vT), jaki jest komputer sterujący? Czy podczas jazdy pokazuje jakieś błędy silnika? (a czy powinien po usunięciu turbiny?)
Edit.
Przyjrzałem się zdjęciom i na 3 widać, że faktycznie dolot jest podłączony bezpośrednio do filtra powietrza, więc sraczka z mocą musi być totalna. Porób zdjęcia, czy w ogóle tam jest ta turbina i jak wygląda sprawa smarowania i chłodzenia jej, tzn. czy przewody są po-zaślepiane.
Ogólnie widać, że przewody powietrzne czy elektryczne za silnikiem poprowadzone jak w oryginale więc jest jakiś plus

P.S Zdrowy silnik 20vt jak pisali chłopaki na fckp powinien mieć sprężanie rzędu 13.5 atm