Ceny paliw

Róbta co chceta ;)
Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Re: Ceny paliw

Post autor: Nat » 08 sty 2015, 23:16

bichon pisze:Wręcz przeciwnie, w twojej wypowiedzi silna sugestia, że dotyczy mnie:
Nat pisze: Wybacz, ale jak dyskutować z kimś, [dalej zakładam że o mnie, bo przytaczasz moje wypowiedzi]
(...) Albo to:
(...) Nie można nazywać czegoś w dowolny sposób tylko dlatego, że jeden tożsamy szczegół uznał za najistotniejszy.
Nie, te dwa cytaty nie odnoszą się do Ciebie, lecz do Twoich błędnych merytorycznie wypowiedzi - o komunizmie NSDAP (którego nie było, wręcz przeciwnie, był antykomunizm) i sugestii celowości stosowania wybiórczych elementów definicji wg uznania (których stosowanie jest nonsensem, co pokazałem na prostym przykładzie samochodu).
Pozdrawiam
Nat
Obrazek + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)

Awatar użytkownika
Bichoń
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Bichoń » 08 sty 2015, 23:59

Nat, napiszę ci dzisiaj jeszcze dwie rzeczy:
1. czepiasz się szczegółów, a gubisz sens.
2. dobranoc :-)
Lybra 2.0 comfotronic czarna
Lybra 2.0 comfotronic niebieska
Lybra 2.0 comfotronic kombi błękitna
Lybra 2.0 comfotronic kombi czarna
były:
Lybra 2.0 comfotronic kombi srebrna
Lybra 2.0 comfotronic kombi czerwona
Y10 1.1
3x Delta 1.8 8v, 2x Kappa 16vT, Lybra 2.4 JTD

pääkäyttäjä

Post autor: pääkäyttäjä » 09 sty 2015, 7:31

Ale to są ważne szczegóły, jak tak Was obu czytam.

Awatar użytkownika
Dudi
Członek Zarządu LKP
Członek Zarządu LKP
Kontakt:

Post autor: Dudi » 09 sty 2015, 8:04

bichon pisze:Nat, napiszę ci dzisiaj jeszcze dwie rzeczy:
1. czepiasz się szczegółów, a gubisz sens.
Od "tysiąca lat" odnoszę takie samo wrażenie : ok2 :
bichon pisze: A poza tym jesteś mistrzem w ignorowaniu niewygodnych dla ciebie kwestii w wypowiedziach innych :-)
A tutaj już w ogóle doszedłeś do sedna : ok2 :

To może wrócimy do cen paliw :roll:
Dudi
Fiat Brava 80 16v SX / Alfa Romeo 156 2.0 16v Selespeed / Lancia Lybra SW 1.9 JTD 115 LX Verde Olimpia
Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair 170KM Distinctive
Fiat Fullback 2.4 MJ LuxNAV 180KM
Nysa Towos 522 '86 (do poprawek) / YAMAHA YZF-R6 (eeeeeeeRRRRRRrrrrr sześć)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Nat » 09 sty 2015, 11:19

Oczywiście, że są to ważne szczegóły.
Szczególnie, jeśli ktoś białe nazywa czarnym, a czarne białym.
Naturalne jest, że ludzie mają różne opinie na dane tematy, ale w żadnym razie nie powinno dotyczyć to faktów.
No ale kiedy kończą się argumenty, zaczyna się erystyka, co pięknie widać w tej wypowiedzi bichona, który w jednym zdaniu zarzuca osobiste wycieczki, a w następnym sam takowe czyni.
Wracając do meritum, podsumujmy moją część wypowiedzi:
1. Skoro aktualna Polska/kraje Europy zachodniej nie spełniają definicji państwa socjalistycznego - to po prostu nimi nie są. I żadne łamańce tu nie pomogą.
2. Pamiętacie "sprawnych inaczej" na określenie inwalidów? Pisanie, że kraje europejskie co prawda nie są krajami socjalistycznymi, ale są en bloc krajami eurosocjalistycznymi, to taka sama manipulacja! Równie dobrze można by napisać, że są krajami eurocesarskimi, albo euronazistowskimi. Zgodnie z "logiką" manipulacji: Czy to ważne, że nie mają nic wspólnego z cesarstwem czy nazizmem, skoro jest przedrostek "euro"?
3. Benzyna coraz tańsza - przedwczoraj płaciłem 4,14 za litr 95. Nawet drożejący dolar nie zatrzymał obniżek. Chociaż taki pożytek z kłótni USA z Rosją.
Pozdrawiam
Nat
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)

Awatar użytkownika
Bichoń
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Bichoń » 09 sty 2015, 12:19

No tego bez odpowiedzi zostawić nie mogę:
Nat:
Nat pisze:Oczywiście, że są to ważne szczegóły.
Szczególnie, jeśli ktoś białe nazywa czarnym, a czarne białym.

No ale kiedy kończą się argumenty, zaczyna się erystyka, co pięknie widać w tej wypowiedzi bichona, który w jednym zdaniu zarzuca osobiste wycieczki, a w następnym sam takowe czyni.
Ad.1 Białe białym, czarne czarnym, a ty udowadniasz coś na temat alkoholi podpierając się wykresem papierosów i problemu w tym nie zauważasz? Błędy innych trzeba natychmiast wytknąć, bo dzięki temu zamiast odpowiadać na merytoryczne argumenty możemy skierować dyskusje na wygodniejszy dla siebie tor?
Ad. 2. Tylko że ty twierdzisz że nie robisz do mnie osobistych wycieczek, a z formy gramatycznej twojej wypowiedzi jednoznacznie to właśnie wynika. Różnica tutaj pomiędzy tobą a mną jest taka, że ja nie zaprzeczam że owe wycieczki robię, a ty tak.

A skoro o nazewnictwie systemów politycznych. Jaka twoim zdaniem jest nazwa obowiązującego w Polsce ustroju? Jaka twoim zdaniem była nazwa ustroju obowiązującego za czasów PRL? W ZSRR? Potrafisz znaleźć taką nazwę ustroju, która pasuje do definicji?
Lybra 2.0 comfotronic czarna
Lybra 2.0 comfotronic niebieska
Lybra 2.0 comfotronic kombi błękitna
Lybra 2.0 comfotronic kombi czarna
były:
Lybra 2.0 comfotronic kombi srebrna
Lybra 2.0 comfotronic kombi czerwona
Y10 1.1
3x Delta 1.8 8v, 2x Kappa 16vT, Lybra 2.4 JTD

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Nat » 09 sty 2015, 12:50

ad 1. Tak, nieprawdę należy wytknąć, ludzie to czytają, maja prawo znać prawdę.
Faktycznie, wykres akcyzy na paliwa był lepszym dowodem na to, że nie masz racji. Dziękuję Ci za pomoc w udowodnieniu, że Twoje twierdzenie, że:
bichon pisze:za każdym razem po podwyżce podatku wpływy do budżetu z tego tytułu malały, a po obniżce podatku - rosły.
jest nieprawdziwe.

ad 2.
bichon pisze:Różnica tutaj pomiędzy tobą a mną jest taka, że ja nie zaprzeczam że owe wycieczki robię, a ty tak.
To, że robisz wycieczki osobiste to nie problem - widać brak Ci argumentów merytorycznych. Problemem jest to, że jednocześnie to Ty na "wycieczki osobiste" się skarżysz, a to już zakrawa na jawną hipokryzję.

Moim zdaniem, aktualny ustrój Polski najlepiej oddaje określenie: republika demokratyczna. Gospodarczo - kapitalizm mieszany. Polecam zapoznać się, co te określenia znaczą.
Co do historii i różnych państw - sam sobie pogrzeb w książkach.
Pozdrawiam
Nat

Awatar użytkownika
maciej_ignys
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: maciej_ignys » 09 sty 2015, 15:07

Aleście się chłopaki zacietrzewili :D
Oczywiście że w Polsce jest merytokracja.... nie no teraz ja się zapędziłem :lol:
Po kiego grzyba na siłę szukać idealnie dopasowanej definicji ?
Żyjemy w najbezpieczniejszej, najbardziej sytej i najbardziej wolnej Polsce w historii.
Trzymamy, albo wytrwale dążymy do zdrowych standardów europejskich pomijając w naszym słowiańskim rozsądku (lenistwie :D) różnorakie debilizmy i zwyczajne abberacje. No i mamy : cenzura : niebywale tanie paliwo :D

Calm down ;-)

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Nat » 09 sty 2015, 16:09

maciej_ignys pisze:Oczywiście że w Polsce jest merytokracja.... nie no teraz ja się zapędziłem :lol:
To już bardziej korytokracja :lol:
maciej_ignys pisze:Po kiego grzyba na siłę szukać idealnie dopasowanej definicji ?
Szukać idealnie dopasowanej definicji wielkiego sensu nie ma chyba, że w odpowiedzi na używanie pojęć całkiem wbrew ich własnej definicji.
maciej_ignys pisze:Żyjemy w najbezpieczniejszej, najbardziej sytej i najbardziej wolnej Polsce w historii.
I wolnej. Wolność jest tak duża, że każdy może swobodnie narzekać nawet na biedę, zamordyzm, niebezpieczeństwo i brak swobody narzekania ;)
Pozdrawiam
Nat

Awatar użytkownika
maciej_ignys
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: maciej_ignys » 09 sty 2015, 19:13

O wolności również wspomniałem jak się przyjrzysz cytatowi ale celowo na ostatnim miejscu bo choć w ujęciu historycznym jest ona niespotykana to pewne poprawki do wolności słowa, jako cham prosty, bym wprowadził ;-)
Nie demonizowałbym też naszej korytokracji, nie ta liga.
Ale jakbym się miał silić na sarkazm to ta nasza klasa polityczna to nawet dobrze ukraść nie potrafi.
Jakieś bzdurne kilometrówki, zegarki ze średniej półki i inne drobiazgi. Nędza powiatowa. Pismaki patrzą im na ręce i się boją. Na szczęście :D
Ale wasze karkołomne semantyczne dywagacje - miodzio :lol:

Awatar użytkownika
meqqex
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Przemek
Kontakt:

Post autor: meqqex » 10 sty 2015, 10:40

Ceny paliw u mnie w regionie, która zrobiła lokalna internetowa prasa ;)
CENY PALIW :link:
[Lancia_Lybra_SW_LX_1.9_JTD_85kW_2004R]
6cio biegowy manual
BREMBO Brakes System
Novitec 18 inch wheels
ECU soft update STAGE 1 150 KM / 340 Nm by Ramzes_II

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Darek

Post autor: darbo » 11 sty 2015, 11:57

maciej_ignys pisze: Żyjemy w najbezpieczniejszej, najbardziej sytej i najbardziej wolnej Polsce w historii.
Nat pisze: I wolnej. Wolność jest tak duża, że każdy może swobodnie narzekać nawet na biedę, zamordyzm, niebezpieczeństwo i brak swobody narzekania ;)
W dodatku, w ciągu najbliższych 20 lat rodowici biali Francuzi zaczną do nas przyjeżdżać na zmywak uciekając przed kalifatem w swoim własnym kraju. Następnie Belgowie, Anglicy, Holendrzy, Szwedzi oraz europejscy Żydzi. W ten sposób Polska znowu stanie się wielonarodowościowa i wieloreligijna. :D
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
ArtoKucior
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Artur

Post autor: ArtoKucior » 11 sty 2015, 19:40

Panowie tyle słów tutaj a podawanych przez Was cen paliw jakoś malutko się robi...
U mnie dziś ON 4,59zł na Orlen i BP

Awatar użytkownika
FXX
Administrator
Administrator
Imię: Kamil

Post autor: FXX » 11 sty 2015, 20:45

4,41 ON na Statoil w Łodzi :)
Peugeot 508 II SW 1.6pT
Peugeot 308 II 1.6bHDI

Były: