Chciałbym się dowiedzieć, czy można wyciąć katalizator i czy, są jakieś konsekwencje zwiazane z jego usunięciem?

Wycinaj i śmigaj..!"aro" pisze:Witam!
Chciałbym się dowiedzieć, czy można wyciąć katalizator i czy, są jakieś konsekwencje zwiazane z jego usunięciem?
Kiedy wreszcie dotrze do szanownych użytkowników , że katalizator nie ma wpływu na pracę silnika , poza jednym przypadkiem , kiedy jest on przytkany . Przypadek ten niestety jest wbrew pozorom niezmiernie rzadki , a wynika i tak z wcześniejszej nieprawidłowej pracy silnika !"Majkel" pisze:Nie jestem pewien co do stanu katalizatora w swojej Dedrze. Troche jakby straciła na mocy. Ponadto kiedy wciskam gaz gwałtownie to słysze taki furkot. No i Pan na diagnostyce powiedzial mi ze mam spaliny jak syrenka
Jest tu jakiś konflikt - jeśli badanie na kompie jest ok , to czemu w spalinach masz za dużo CO ? - Może zmień diagnostę ?"Majkel" pisze:,badanie na kompie ok Natomiast jezeli chodzi o "spaliny jak Syrenka " to miałna mysli co
Wyniku na trasie gratuluję ! W porównaniu z nim wypadam dość blado . Tłumaczę się jednak tym , że cierpię na przypadłość pn. wyprost usztywniający prawej nogi " w związku z czym zachowanie prędkości na twoim poziomie jest nierealne ."Majkel" pisze: Co do spalania. To na trasie przy predkosci 90-110km/h to ok 6-6,5l/100km
Natomiast na mieście to jest do 12l/100km przy spokojnej jezdzie(2000-2500obr/min)