Stawiam na ostatni warsztat tu w pobliżu mnie...Muszę się umówić z kolesiem dopiero. Powiem: "Panie, wyjmujesz wiązkę z silnika, sprawdzasz, łatasz i ma wszystko hulać, dopiero płacę".
Byłem na examinerze...niby sterowniki są ok, examiner nie wykrył żadnych informacji, że któryś ze sterowników nie działa. Wtedy nie pokazało błędu u1716 (błąd sieci pomiędzy sterownikiem silnika a sterownikiem tempomatu) a pokazało błąd u1706 (brak połączenia pomiędzy sterownikiem silnika a abs). Już nie mówię o błędzie u1601 (oznacza standard błąd sieci CAN C). Sam próbowałem grzebać wczoraj i dziś...znalazłem kilka przetartych przewodów, załatałem izolacją...sprawdziłem can pomiędzy ncm a nfr. Niby jest połączenie...tak wskazuje miernik. Ja już rozkładam ręce gdzie tkwi błąd. Zostawiam u tego elektromechanika...zobaczymy czy zrobi czy będzie chciał robić.
A tak na zaś poproszę o kontakt do Argenty. Wychodzi na to, że on może być moją ostatnią deską ratunku. Proszę o adres i telefon i jak szanowny kolega ma na imię