broker pisze:A w jakim samochodzie widziałeś lepszy plastik deski rozdzielczej ?
Hmmm, niech pomyslę. W Delcie II ?

W Kappie, w starej Cromie i w wielu innych autach, gdzie deska jest zwyczajnie miękka a nie twarda jak stal.
Tak jak pisałem wczesniej - nie interesuje mnie to, że dziś moda na tandetę " i inne też tak mają". Wiele lat zastanawiano się co zrobić , aby Lancia się sprzedawała. Otóż - moim skromnym zdaniem - wystarczyłoby w tej cenie zaoferować jakość aut z lat 90 - czyli o niebo lepszą niz dziś.
broker pisze:Delta lubi czasem poskrzypić, ale muszę przyznać, że zawsze to przechodzi i jest zupełnie cicho.
Wiesz, skrzypić to może sterana życiem, 18 letnia Delta II, ale nie auto, które ma 100 tysięcy km nalotu po niemieckich drogach i raptem 5 lat. Bynajmniej takie jest moje zdanie i ponownie nie interesuje mnie, że "inne też tak mają". To chyba nie jest szczyt ambicji porównywać się do innego g.., prawda?
W pracy zawsze szefowie każą porównywać się do najlepszych, no nie? Dlaczego to nie działa w zakładach produkujących auta?
broker pisze:Delta nie miała ceny 'premium', mogę jej wybaczyć słabsze strony. W przypadku Mercedesa byłbym wściekły.
Otóż miała. Nie cenę BMW czy Merca, ale o wiele przesadzoną w stosunku do Bravo czy nawet Golfa, bo jakościowo jest na takim samym, nie najwyższym poziomie. Więc - za co płacić? Za znaczek? Którego 80% nie rozpoznaje, kolejne 15 uważa za droższego Fiata a tylko 5 wie co to za auto i takie właśnie chce?
Ale się chyba za bardzo rozwijamy nie na temat wątku

Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205