Witam wszystkich mających problemy z oryginalnym kluczykiem z pilotem centralnego zamka. Chodzi oczywiście o ten trójkątny z dwoma przyciskami od drzwi i bagażnika.
Od kilku lat miałem z nim problemy. Przede wszystkim coś nie kontaktowało i trzeba było charakterystycznie ścisnąć z wyczuciem pilota z lewej strony żeby w ogóle zadziałał. Drugi zapasowy przestał działać w ogóle i leżał w szufladzie. Kilka dni temu nawet ten ledwo działający odmówił współpracy.
Dziś z pomocą kolegi zreanimowaliśmy obydwa i działają na dotyk
Głównym problemem okazały się kiepskie luty głównie przy układzie scalonym (8 nóżek) i to właśnie to ściskanie powodowało jego chwilowe kontaktowanie. Wszystkie luty zostały poprawione i teraz działają perfekcyjnie.
Mam nadzieję, że ta informacja była pomocna szczególnie dla tych co już planowali wymianę centralki, programowanie pilotów itp.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Lancia Lybra LX V.I.S. 2.0 20v 2001r.
- silnik z Fiata Bravo HGT (przebieg 45tyś/km) wymieniony 01.2014, poprzedni zatarł się przy 200km/h pod Poznaniem, nowy pięknie mruczy ale...
- sprzęgło już wymienione na nowe - po wymianie wibrowało przy popuszczaniu ale dotarło się po ok 2 mies
- brakuje mocy, szcz. przy niskich obr, cewki i świece wymienione, chwilowo pomaga przejazd po wertepach, przepustnica/elektryka ?
- czy ktoś ma pomysł jak tanio wymienić wkładki w zamkach i stacyjce ? mi już się zacinają wszystkie
- wywaliłem instalację LPG bo i tak była do remontu