Lybra - chip tunning

Wszystko na temat tuningu [zarówno mechanicznego jak i optycznego] najpiękniejszych aut na świecie...Forum jest tylko dla zasady, bo któż chciałby tuningować takie auta...:)
Awatar użytkownika
Luckyy
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Lybra - chip tunning

Post autor: Luckyy » 23 paź 2006, 19:38

"Mart27" pisze:czy to znaczy, że w Lancia Team robią to gorzej ?
tego nie powiedzialem, poprosu napisalem za co Godula bierze wiecej, efekt koncowy pewnie bedzie podobny.

Godula mocno promuje ten swoj najdrozszy program indywidualny, w ktorym jesli nie wcisniesz gazu wiecej jak 50-75% (w zaleznosci od uzgodniej z wlascicielem) to jezdziesz na programie seryjnym co ma swoje plusy i minusy.

Jesli jestes zainteresowany tylko hamownia w Krakowie to zbiera sie grupa osob (chyba ma byc 10) i od auta bedzie kosztowalo chyba 50 PLN w firmie blisko MAKRO nazwa cos Xprojekt czy jakos tak
KAPPA 2,4 JTD '98 Obrazek
EXcar Obrazek
V Obrazek

"mBank funkcjonuje w zasadniczym oderwaniu od rzeczywistości bankowej go otaczającej"
/biegły sądowy

Mart27

Lybra - chip tunning

Post autor: Mart27 » 23 paź 2006, 19:46

JEŚLI MOŻESZ NAPISZ COŚ WIĘCEJ O PLUSACH I MINUSACH TEGO PROGRAMU.....sorry za caps locka

Awatar użytkownika
Przemo
Klubowicz
Klubowicz

Lybra - chip tunning

Post autor: Przemo » 23 paź 2006, 21:04

"Mart27" pisze:JEŚLI MOŻESZ NAPISZ COŚ WIĘCEJ O PLUSACH I MINUSACH TEGO PROGRAMU.....sorry za caps locka
Tutaj an tej stronie masz to mniej wiecej opisane wraz z cenami:
:link:
Ford Fusion 1.4 TDCI
Audi A6 S-line 2.7 T Quattro 265 KM :)
Alfa Romeo 145 1.6 TS

Mart27

Lybra - chip tunning

Post autor: Mart27 » 23 paź 2006, 22:06

"Przemo" pisze:
"Mart27" pisze:JEŚLI MOŻESZ NAPISZ COŚ WIĘCEJ O PLUSACH I MINUSACH TEGO PROGRAMU.....sorry za caps locka
Tutaj an tej stronie masz to mniej wiecej opisane wraz z cenami:
http://www.godula.cc.pl/index.php?mode= ... 0chipowego

stronkę i ceny znam ale Luckyy napisał coś o plusach i minusach.....

Awatar użytkownika
Luckyy
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Lybra - chip tunning

Post autor: Luckyy » 26 paź 2006, 19:31

podstawowe to takie ze jak podniesiesz moc i moment od samego dolu to wszystkie elementy beda bardzoe obciazone i zywotnosc spadnie. W Kappie sprzeglo nie ma wielkiego zapasu (ok 15%)

a jesli zastosujesz patent Goduli to zywotnosc bedzie wieksza, ale nie mozesz liczyc na spadek spalania czy (tak duze) zwiekszenie elastycznosci na 4 i 5 biegu.
KAPPA 2,4 JTD '98 Obrazek
EXcar Obrazek
V Obrazek

"mBank funkcjonuje w zasadniczym oderwaniu od rzeczywistości bankowej go otaczającej"
/biegły sądowy

Blash
Klubowicz
Klubowicz

Lybra - chip tunning

Post autor: Blash » 26 paź 2006, 19:36

sie włacze mimo że nie mam libry niebawem bede miał podniesiona moc w lt i podzielę sie wrażeniami

Mart27

Lybra - chip tunning

Post autor: Mart27 » 26 paź 2006, 19:54

"Blash" pisze:sie włacze mimo że nie mam libry niebawem bede miał podniesiona moc w lt i podzielę sie wrażeniami
no to czekam z niecierpliwością na info...

Awatar użytkownika
Lukasz291
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

chip tuning

Post autor: Lukasz291 » 26 paź 2006, 21:51

Moja matka jezdzi 206 hdi z załozonym chipkiem i bardzo fajnie sie sprawuje wkoncu auto zaczeło przyspieszac na 3 i 4 biegu... a co do tematu mojego chipowania... miałem ten niefart z kolega viking... no ale coz kazdy patrzy na to ze swojej strony lecz ja dalej pozostaje przy tym ze to n przyjechal z uszkodzonym autem.... Aha peugeot po wirusie zrobił juz 30 tys km i jezdzi tak samo jak przed ale sprzegło bierze tak samo bez roznic.... wiec rozsadny chip w granicach + 20 % mocy to zaden wysiłek dla silnika( tzn bezpieczna dawka) A jesli chodzi o swap silnika z 1.9 na 2.4 to mam taki silniczek jakby ktos sie chciał w to bawic:D
Lancia Delta 1.6 16v HPE & Lancia Y 1.2 16V
Białe Turbo z czarną maską i mooocnym sercem:)

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Tuning :::”