Lybra - jak wyregulować reflektory
- T-R-O-L-E-X
- Forumowicz/ka
- Imię: Szymon
- Kontakt:
czy ktos wie jak wyregulowac reflektory w lancia lybra, nie chodzi mi o regulacje elektroniczna przy liczniku ale o mechaniczne ustawienie wiazki swiatla
moja prawa lampa daje po lesie a lewa swieci prawidlowo
czekam na pomoc !!!
moja prawa lampa daje po lesie a lewa swieci prawidlowo
czekam na pomoc !!!
T-R-O-L-E-X
LANCIA THESIS 100th 2,4 JTD 185KM 2007
FORD FOCUS III 1,6 TDCI 90KM 2011
PEUGEOT 307 SW 1,6 HDI 90KM 2007
PEUGEOT BOXER 3,0 HDI 160KM 2008
FIAT DUCATO 2,3 JTD 120KM 2007
http://www.lancia_thesis.republika.pl
- Nat
- Klubowicz
- Kontakt:
lybra regulacja reflektorów jak to zrobić ?

W Lybrze regulacja jest tylko elektryczna (z kabiny).
Jesli ona nic nie daje, to masz zapewne źle skręcony reflektor (auto po dzwonku?). Jeśli tak to klapa, kluczyk i ponowne przykręcenie nie powinno zająć ci wiele czasu.
Ewentualnie może ktoś wymieniając żaróweczkę źle ją włożył

Uzupełnij profil co najmniej o nazwę miejscowosci, z której piszesz.
Pozdrawiam
Nat
+ Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?
Nat

Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske?

- T-R-O-L-E-X
- Forumowicz/ka
- Imię: Szymon
- Kontakt:
no juz wszystko uzupelnione w profilu !
zauwazylem przy reflektorze dwie sruby na imbus lub krzyzak czy to od regulacji (sruby sa plastikowe kolor bialy)
o blotnik ktos sie oparl i lekko go podniosl tak na 0,5 cm ale to znacznie zmienilo strumien swiatla
chyba ze w jakims warsztacie mi to szybko wyreguluja - znasz jakis dobry w poznaniu lub okolicy
p.s. zarowki usytuowane prawidlowo !
pozdrawiam
zauwazylem przy reflektorze dwie sruby na imbus lub krzyzak czy to od regulacji (sruby sa plastikowe kolor bialy)
o blotnik ktos sie oparl i lekko go podniosl tak na 0,5 cm ale to znacznie zmienilo strumien swiatla
chyba ze w jakims warsztacie mi to szybko wyreguluja - znasz jakis dobry w poznaniu lub okolicy
pozdrawiam
T-R-O-L-E-X
wydaje sie ze jestes juz troche w temacie a w lubrz regulacja jest i to widoczna dla laika wiec nie wprowadzaj w błąd innych jak czegos nie jestes pewien"Nat" pisze:
W Lybrze regulacja jest tylko elektryczna (z kabiny).
Jesli ona nic nie daje, to masz zapewne źle skręcony reflektor (auto po dzwonku?). Jeśli tak to klapa, kluczyk i ponowne przykręcenie nie powinno zająć ci wiele czasu.
Ewentualnie może ktoś wymieniając żaróweczkę źle ją włożył
Uzupełnij profil co najmniej o nazwę miejscowosci, z której piszesz.
no lybry wprawdzie nie mam ale we wszystkich włoskich autach jakimi jezdziłem ( a było ich trzy ) tak właśnie wygląda manualna regulacja świateł ( białe plastikowe śruby na imbus lub krzyżak ). Każde auto to powinno mieć - regulacja w środku służy tylko do korekcji wiązki w zależności od obciążenia auta. Najlepiej to jednak zrobić w ASO Fiata/Lancii - oni tam mają odpowiednie projektory do poziomowania świateł. Kosztuje to jakieś 10 zł a zrobią Ci dużo lepiej niż byś sobie sam ustawił na ścianie"T-R-O-L-E-X" pisze:no juz wszystko uzupelnione w profilu !
pozdrawiam

Te białe śrubki to napewno do regulacji lustra reflektora (każdy włoch tak ma) one sąna krzyżak, inbus albo jeszcze na klucz bodajże 10 nasadową.
Lancia i jeszcze raz Lancia
Lancia Kappa 2,4 20V LX Bi-Power
Lancia Kappa 2,4 20V LX Bi-Power
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Witam ! wstępna regulacja Swiateł a więc prawidłowego widma światła jest mozliwa za pomocą dwóch śrób przy kazdym reflektorze ( klucze imbusowe inaczej ampolowe ) sa one umieszczone zboku reflektora mniej więcej w połowie można powiedziedz że łbem śruby do góry tak więc nie powinno być żadnych problemów z włożeniem klucza i wyrególowaniem, jedna śróba słózy do rególacji góra dół, a dróga prawo lewo . przed rególacją proponuje psiknąć jakimś smarem w okolice śrób bo lubia się zapiekać. Jak byś miał problemy z odnalezieniem śrób napisz to zrobie zdjęcie u siebie i zaznacze te śróby na zdjęciu. Pozdrawiam
wredny elektryk
-
- Forumowicz/ka
- Imię: Tomek
Re: Lybra - jak wyregulowac reflektory
OK. która śrubka jest od prawo lewo a która od wysokości ?
Dzięki za odpowiedź.
Dzięki za odpowiedź.
Delta 3 1.4 T-Jet 150KM
- meqqex
- Klubowicz
- Imię: Przemek
- Kontakt:
Re: Lybra - jak wyregulowac reflektory
Ja pojechałem na stacje diagnostyczną 15 zyka i światła wyregulowanes3Rnick pisze:OK. która śrubka jest od prawo lewo a która od wysokości ?
Dzięki za odpowiedź.

[Lancia_Lybra_SW_LX_1.9_JTD_85kW_2004R]
6cio biegowy manual
BREMBO Brakes System
Novitec 18 inch wheels
ECU soft update STAGE 1 150 KM / 340 Nm by Ramzes_II
6cio biegowy manual
BREMBO Brakes System
Novitec 18 inch wheels
- Pawcio78
- Forumowicz/ka
- Imię: Paweł
A ja bez faktury dałem diagnoście na pifko?czyli piątaka i światełka świecą tam gdzie powinny. Regulowałem po naprawie tylnego zawiasu a konkretnie po wymianie amora nivo i sprężyn pod nivo, dupka poszła do góry i lampki świeciły w asfalt. Jeszcze poliuretany czekają w pudełku na montaż?.meqqex pisze:Ja pojechałem na stacje diagnostyczną 15 zyka i światła wyregulowanes3Rnick pisze:OK. która śrubka jest od prawo lewo a która od wysokości ?
Dzięki za odpowiedź.
Wysłane z mojego SM-T235 przy użyciu Tapatalka
była: Tempra 1.6 86KM
jest: Lybra 1.8 131KM 2000r. , Y 1.2 60KM 2001r. , Delta 4WD HF turbo 2.0 8V 165KM 1987r.
jest: Lybra 1.8 131KM 2000r. , Y 1.2 60KM 2001r. , Delta 4WD HF turbo 2.0 8V 165KM 1987r.
- meqqex
- Klubowicz
- Imię: Przemek
- Kontakt:
Re: Lybra - jak wyregulować reflektory
Pawcio78 pisze:A ja bez faktury dałem diagnoście na pifko?czyli piątaka i światełka świecą tam gdzie powinny. Regulowałem po naprawie tylnego zawiasu a konkretnie po wymianie amora nivo i sprężyn pod nivo, dupka poszła do góry i lampki świeciły w asfalt. Jeszcze poliuretany czekają w pudełku na montaż?.meqqex pisze:Ja pojechałem na stacje diagnostyczną 15 zyka i światła wyregulowanes3Rnick pisze:OK. która śrubka jest od prawo lewo a która od wysokości ?
Dzięki za odpowiedź.
Wysłane z mojego SM-T235 przy użyciu Tapatalka

[Lancia_Lybra_SW_LX_1.9_JTD_85kW_2004R]
6cio biegowy manual
BREMBO Brakes System
Novitec 18 inch wheels
6cio biegowy manual
BREMBO Brakes System
Novitec 18 inch wheels