I znowu :(

Róbta co chceta ;)
intuos
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

I znowu :(

Post autor: intuos » 07 lut 2016, 9:51

boruch pisze:
Duch-Dziadka pisze:Nie jest Ci wstyd pokazywać coś takiego??? ;) :D
Skoro znaleźli się tacy,co tu wrzucali stare merce,seaty fordy,renówki a nawet golfy....to nie nie wstyd mi :-P

Sorki ale nie mogłem się postrzymać... skoro ktoś zrobił kupę w salonie a nie w WC wcale dla mnie to nie oznacza ze mam zrobić to samo...

Są oddzielne fora innych marek by cieszyć się nimi wraz z ich społecznością. Tematy takie jak ten i podobne są zwyczajnym zasmiecaniem tego forum. Od biedy bym przyjął inna wloszczyzne, ale nie inny biegun. Uważam że to nic nie wnosi.

Tak na marginesie multikulti się nie sprawdza
k Coupe 20vt
Thesis 20vt

Awatar użytkownika
Duch-Dziadka
Klubowicz
Klubowicz

Re: Zamieniliśmy Słonika na Lwiątko czyli nasz Peżo 308

Post autor: Duch-Dziadka » 07 lut 2016, 10:29

_Rafako_ pisze:
Duch-Dziadka pisze:Szczególnie jak przyjdą słoneczne dni. :D :)
Przecież od tego ma (zapewne elektrycznie sterowaną) tapicerowaną zasłonę, żeby się odciąć od słońca kiedy tylko ma na to ochotę i mieć "normalną" podsufitkę :roll: :roll: :roll:
Serdecznie pozdrawiam.
Zgadza się, ale zasłonka jest od wewnątrz i rozprasza promienie, natomiast dach szklany bardziej nagrzewa wnętrze niż normalny. Oczywiście mówię o aucie na postoju do którego się wsiada. Wiadomo jak się jedzie to klima z pewnością sobie poradzi tak samo jak w kabriolecie kiedy to mamy otwarty dach.
Giulietta Veloce 2016r

Awatar użytkownika
FXX
Administrator
Administrator
Imię: Kamil

Post autor: FXX » 07 lut 2016, 10:47

intuos pisze:Są oddzielne fora innych marek by cieszyć się nimi wraz z ich społecznością. Tematy takie jak ten i podobne są zwyczajnym zasmiecaniem tego forum. Od biedy bym przyjął inna wloszczyzne, ale nie inny biegun. Uważam że to nic nie wnosi.
Na szczęście to tylko Twoje zdanie :roll:
Peugeot 508 II SW 1.6pT
Peugeot 308 II 1.6bHDI

Były:
Volvo S60 R-Design D5
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD

Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX

pääkäyttäjä

Zamieniliśmy Słonika na Lwiątko czyli nasz Peżo 308

Post autor: pääkäyttäjä » 07 lut 2016, 14:22

intuos pisze:
boruch pisze:
Skoro znaleźli się tacy,co tu wrzucali stare merce,seaty fordy,renówki a nawet golfy....to nie nie wstyd mi :-P

Sorki ale nie mogłem się postrzymać... skoro ktoś zrobił kupę w salonie a nie w WC wcale dla mnie to nie oznacza ze mam zrobić to samo...

Są oddzielne fora innych marek by cieszyć się nimi wraz z ich społecznością. Tematy takie jak ten i podobne są zwyczajnym zasmiecaniem tego forum. Od biedy bym przyjął inna wloszczyzne, ale nie inny biegun. Uważam że to nic nie wnosi.

W krótkich żołnierskich słowach: p....l się. Na forum Foki czy Ibizy problemu z tym nie mają. A wiesz czemu? Po podobno liczą się ludzie.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Frogger
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum
Imię: Rafał

Post autor: Frogger » 07 lut 2016, 14:32

ale o co kaman, przecież to jest dział "Nasze inne pojazdy", równie dobrze można pisać o golfach, passatach, fiatach, fordach....

Awatar użytkownika
Gawlick
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Barney

Post autor: Gawlick » 08 lut 2016, 9:16

Boruch Ty to masz farta do ciekawych opinii w swoich tematach :D (i tak faworytem jest 316 :P )
Rodzinnie:
Były: Thema 3.0 V6/ Thema 2.0 Turbo 16v/Thema 2.0 8v/Kappa 2.4 TDS
Są: Y Elefantino 1.2 16v Super-Fire/ Lybra SW 2.4 JTD

Obrazek Lybra SW 2.4 JTD 00`
Obrazek Suzuki Swift 1.3 97`
Obrazek Y Elefantino 1.2 16v 02`

intuos
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: intuos » 08 lut 2016, 11:59

pääkäyttäjä pisze:
intuos pisze:
boruch pisze:

W krótkich żołnierskich słowach: p....l się. Na forum Foki czy Ibizy problemu z tym nie mają. A wiesz czemu? Po podobno liczą się ludzie.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
Myślisz że jak wstawisz po między "p" a "l" parę kropeczek to z prostaka będziesz poetą...
Przedstawiłem konkretne argumenty czemu opisywanie innych marek na forum lancii mija się z celem, powtórzę "nic nie wnosi". Robi się taki sam pieprznik jak z multikulti za zachodnią granicą. Za chwilę się okaże że połowa tematów jest o starej beczce, albo innym wynalazku.
Wiec jeżeli masz konkretny argument, a nie kolejny tekst z pod monopolowego 24h to zapraszam do dyskusji.

Boruch zapewne 308 to zacny samochód ,ale robienie z tego "wydarzenie" na forum lancii jest nieporozumieniem. Są to proste rzeczy do zrozumienia, naprawdę. Nie umniejszajmy temu forum robiąc z niego folwark innych marek.
Ta moda na tematy inne niż lancia robi się coraz większa, i wydaje mi się że część właścicieli powoli się przyznaje że wolą jeździć czymś innym. I podkreślam nie ma w tym nic złego ale nie na tym forum z opisywaniem zmiany frontu.

Jakiś czas wyżej ktoś w prostolinijny sposób, no może jednak w prostacki sposób, powołał się na żołnierskie ny na ne ty ta te... Żołnierz zmieniając barwy, a mówiąc dosadniej dezerterując nie rozpisuje się do swoich kolegów ze służby, że jest teraz po drugiej stronie frontu...

So pewne modele zachowania w społeczeństwie które dojrzały i zostały opisane w podręcznikach, tak jak np. to że homoseksualizm jest chorobą psychiczną, a nie normatywnym zachowaniem społecznym. Oczywiście środowiska lewackie, czyli takie którym korba przekręciła sposób myślenia, a zazwyczaj kasa i zbyt duża ilość wolnego czasu, starają się narzucić swoje formy interpretacji rzeczywistości pasujące ich chorej wizji wykorzystywania społeczeństwa. Wmawianie ludziom w mediach, na szczęście już nie we wszystkich, że postrzegania świata w barwach białych i czarnych jest złe, i trzeba tworzyć paletę szarości udowadniając to raz że szare jest białe, albo że szare to tak naprawdę czarne- a wszystko to po to by w zależności od potrzeb przybierać nową "skórę społeczną", nie tyle tylko jest złe, co z założenia jest chore.
Powyższy wywód ma za zadanie jedynie przedstawić fakt, te "skóry społeczne" przenikają przez wszystkie płaszczyzny egzystencji społecznej, nawet forum jakim jest forum lancii.
Posiłkując się powyższym przykładem zastanówmy się ,że będąc na forum ferrari nawet do głowy by nam nie przyszło pisać o tym że się kupiło peżocika czy beczkę czy tym bardziej vw... Po prostu wiedzielibyśmy że takich rzeczy się nie robi. Lancia jest marką premium, i niezależnie od tego co się z nią dzieje teraz jest marką wyższych standardów, która wielokrotnie wyznaczała standardy, przekraczała bariery iwspółpracowała z ferrari czy maserati, a wszystkie te marki są marakami premium włoskiej stylistyki i stajni technologicznej, wyznaczającej standardy w swojej klasie.

Wszystko co powyższe to po prostu dobry takt, wyczucie, a przekłada się to na klasę w zachowaniu. Jest wiele oczywistości, o których się nie mówi, chociaż się widzi. I nie wynika to bynajmniej z powodu ślepoty. Wynika to z dobrego smaku i taktu. Tak samo jak dbamy o "ą,ć,rz,ż,ź,ś itp,itd" w pisowni postów na naszym forum, ta samo dbajmy o tematykę o której rozprawiają formy gramatyczne i wyjątki, a one są tylko dodatkiem do tematu. Podstawą jest właściwy temat, a potem piękne jego podanie za pomocą pięknej polszczyzny. Temat peugeot-a na forum lancii nie jest ani właściwym tematem, ani ładnym by go opisywać.
k Coupe 20vt
Thesis 20vt

Awatar użytkownika
_Rafako_
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Olek

Post autor: _Rafako_ » 08 lut 2016, 12:51

intuos pisze:
Przedstawiłem konkretne argumenty czemu opisywanie innych marek na forum lancii mija się z celem, powtórzę "nic nie wnosi". Robi się taki sam pieprznik jak z multikulti za zachodnią granicą. Za chwilę się okaże że połowa tematów jest o starej beczce, albo innym wynalazku.
Wiec jeżeli masz konkretny argument, a nie kolejny tekst z pod monopolowego 24h to zapraszam do dyskusji.

(...) Lancia jest marką premium, i niezależnie od tego co się z nią dzieje teraz jest marką wyższych standardów, (...)
Lancia jest marką premium na wymarciu, zapomniałeś dodać. Przyzwyczaj się zatem do tematów z Peżocikami, starymi Mercedesami itp. sprzętami, bo coraz większa liczba użytkowników tego Forum, z biegiem lat nie będzie już użytkownikami Lancii. Cieszę się, że reprezentujesz podejście typowe dla naszych "Lanciowych Moherów" i zapewne nawet wśród nich, mógłbyś zasiadać w loży ortodoksów. Tym niemniej to Forum to ludzie, tu przed komputerami i tam - gdy spotykamy się "na żywo". Przy czym na spotkaniach "na żywo" zazwyczaj nie ma jakiegoś bólu d...y, że ktoś przyjechał samochodem innej marki, bo większość "aktywnych" Fanów Marki ceni sobie ludzi, a nie blaszane pudła, którymi owi akurat jeżdżą w tej (lub w tamtej) chwili...
Serdecznie pozdrawiam.
Jest: Mercedes W123 200D '83 + Ford Mustang V ’06 + Mini Cooper ’05 + Skoda Superb 2.0 4x4 ’24...
Były: K SW 2.4 20V, Lybra SW 2.0 20V, K 2.0 20V x 2, Y10 bicolore, K 2.0 20VT, Thema 2.0 16V x 2, Delta II 1.6 8V, Y 1.2 8V, Y 1.2 16V, Y10 Selectronic, Delta HPE 2.0 16V bicolore, K 2,4 20V, Thesis 2.0 20VT...

pääkäyttäjä

Post autor: pääkäyttäjä » 08 lut 2016, 13:05

intuos pisze:Przedstawiłem konkretne argumenty czemu opisywanie innych marek na forum lancii mija się z celem, powtórzę "nic nie wnosi". Robi się taki sam pieprznik jak z multikulti za zachodnią granicą. Za chwilę się okaże że połowa tematów jest o starej beczce, albo innym wynalazku.
Przesadne porównanie do zmiany frontu czy też zmiany barw. Dorabianie takiej ideologii jest krótkowzroczne oraz zabarwione separatyzmem. Naprawdę, osobiście mam dość mówienia mi, co powinienem a czego nie i w prostych, żołnierskich słowach mówię "spadaj". Każdy jeździ tym, na co ma ochotę i na co go stać. Ba, idąc pewnie dalej, można podpiąć jeszcze do tego to, gdzie i z kim zaczął (choć ja akurat startowałem od 22 letniego Renault, potem była Lancia) i gdzie (czytaj - w jakim towarzystwie) jest mu najlepiej.

Fanatycznemu separatyzmowi oraz mówieniu (nakazywaniu) ludziom, co mają robić, mówię stanowcze "nie". Zapewne zostanie mi przyczepiona łata lewaka albo czegoś jeszcze ale powiedzmy, że przywykłem do wkładania mi w usta czegoś, czego nie powiedziałem albo malowania mi twarzy na czerwono czy czarno, bo moje poglądy czy zainteresowania mają pewne wspólne cechy.
posiłkując się powyższym przykładem zastanówmy się ,że będąc na forum ferrari nawet do głowy by nam nie przyszło pisać o tym że się kupiło peżocika czy beczkę czy tym bardziej vw...
Wiem, że dla niektórych ektremistów, kupno czegokolwiek macanego przez VAG jest jak zaraza i bluźnierstwo ale bez przesady... Nie wiem, ale na forum Focusa/Forda czy Ibizy/Seata, nikt tak się tym nie jara, jak tutaj. Ba - nie mając Forda, chłopaki pytają z zainteresowaniem, jak się Nuovo Ulysse jeździ i czy można porównać to np. z S-Maxem. Co do tego absurdalnego stwierdzenia, że na forum Ferrari nikt nie wyskoczyłby z innym autem - mocno w to wątpię, bo jak ktoś ma jakiś zachowany egzemplarz - strzelam - 250 GTO z 1963 roku, trzyma je pod kocykiem to raczej na co dzień do jazdy korzysta z czegoś innego, niekoniecznie z włoskiej stajni.

Nie lubię, jak komus sie coś narzuca, bo jeden ekstremista ma takie widzimisię. A Lancia - jak nie ma czego zaoferować _na moją kieszeń_ to ide gdzieś indziej. Kupić Lybrę? Thesis? Po co? Lybrę już miałem, nie chcę. Thesis się mi nie podoba. Na chwilę obecną nie mam możliwości trzymania czegoś pod kocykiem - mam inne priorytety.

Awatar użytkownika
Gawlick
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Barney

Post autor: Gawlick » 08 lut 2016, 17:48

intuos pisze: k Coupe 20vt
Thesis 20vt
Is is starting to make some sense now... Illuminati!
Rodzinnie:
Były: Thema 3.0 V6/ Thema 2.0 Turbo 16v/Thema 2.0 8v/Kappa 2.4 TDS
Są: Y Elefantino 1.2 16v Super-Fire/ Lybra SW 2.4 JTD

Obrazek Lybra SW 2.4 JTD 00`
Obrazek Suzuki Swift 1.3 97`
Obrazek Y Elefantino 1.2 16v 02`

Awatar użytkownika
Snail
Sekretarz
Sekretarz
Imię: Paweł

Re: I znowu :(

Post autor: Snail » 08 lut 2016, 20:22

Mnie osobiście nie przeszkadza czy ktoś przyjedzie Lancią czy czymś innym na spotkanie. Mówi o takim, czy innym samochodzie, który posiada. Jeśli jest osobą "w porządku", to zawsze się z nim / nią napiję. Na sylwestrze było chyba tylko 5 (pięć) Lancii na 50 osób. Jesteśmy tu dla ludzi, których połączyła w jakiś sposób ta marka. Obecnie niestety jest na wymarciu.
Jest to forum i stowarzyszenie "Miłośników" a nie posiadaczy Lancii. Jeśli tak bardzo źle się z tym czujesz to myślę, że spokojnie możesz zrezygnować i założyć swoje własne forum / klub, do którego wstęp będą mięli tylko ci, którzy POSIADAJĄ samochód marki Lancia. Myślę, że parę osób do Ciebie dołączyć może...
Jakikolwiek przejaw ekstremizmu jest negatywny.
Moja Lancia się nie psuje. Ona jest po prostu notorycznie udoskonalana...

Awatar użytkownika
Flyman
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Grzegorz

Post autor: Flyman » 08 lut 2016, 20:26

FXX pisze:
intuos pisze:Są oddzielne fora innych marek by cieszyć się nimi wraz z ich społecznością. Tematy takie jak ten i podobne są zwyczajnym zasmiecaniem tego forum. Od biedy bym przyjął inna wloszczyzne, ale nie inny biegun. Uważam że to nic nie wnosi.
Na szczęście to tylko Twoje zdanie :roll:
Nie tylko intuosa, ale również moje. Wygłaszane już jakiś czas temu, z tym że jest to zdanie nic warte... na tym forum.
Ale i ten problem był już też poruszany i też jest nic nie wart. Dlatego, to forum jest takie, jakie jest.

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Darek

Post autor: darbo » 08 lut 2016, 20:35

:ckm: :groupjump: :bubble: :boom: :fire:
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
Bartek-Lodz
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Bartek
Kontakt:

Post autor: Bartek-Lodz » 08 lut 2016, 20:45

:bitwa:
Wynajem aut, auta do ślubu - imprezy okolicznościowe - pojazdy zastępcze z OC sprawcy - pomoc w dochodzeniu roszczeń od ubezpieczycieli
Kappa 3.0 V6 1999 [204KM] AUTOMATIC ZF PB+LPG, Thesis 3.0 V6 2002 [215] PB+LPG, Thesis 3.2 V6 2003 [230KM] PB+LPG, Thesis Sportiva 2006 [200KM], Thesis Sportiva 2008 [185KM], Thesis 2.4 JTDm 2007 [185KM], Thesis 2.4 JTDm 2008 [185KM], Phedra 2.0 JTD 2005 [110KM], Citroen C8 2.0 JTD 2005 [109KM], Audi A6 C7 2.0 Ultra 2014 [190KM], Audi A8 D3 3.0 2008 [300 KM], Audi S8 D3 5.2 2007 [520 KM],Porsche Cayenne Turbo S 2003 [550 KM]

bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Sławuś
Kontakt:

Post autor: bassooner » 08 lut 2016, 20:50

pod sąd! pod sąd! może być od razu po mnie! na tym zlocie jak flyman pisał!
http://www.berbela.com/
Lancja Libra Intęsa SW 2004 5Rv10 150km (ale byków nie?)

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Hyde Park :::”