Lybra 1.9 JTD - czujnik ciśnienia rozdzielacza paliwa
Lybra 1.9 JTD - czujnik ciśnienia rozdzielacza paliwa
Samochód gaśnie i nie można go odpalić przez krótki czas. Później można go zapalić i sprawa się powtarza. Po podłączeniu komputer wykazał błąd czujnika rozdzielacza paliwa(ciśnienie paliwa) kod usterki P0191
Re: Lancia Lybra 1,9jtd-czujnik ciśnienia rozdzielacza paliw
http://forum.lanciapolska.org/viewtopic ... 97&t=61981
Zrób logi. Regulator do czyszczenia lub wymiany, ewentualnie któryś wtrysk leje.
Skorzystaj z opcji szukaj, piszę z telefonu i nie mogę coś pokopiować więcej linków.
Zrób logi. Regulator do czyszczenia lub wymiany, ewentualnie któryś wtrysk leje.
Skorzystaj z opcji szukaj, piszę z telefonu i nie mogę coś pokopiować więcej linków.
Re: Lancia Lybra 1,9jtd-czujnik ciśnienia rozdzielacza paliw
Tak jak pisze mjerzy.
Regulator pompa wtrysk czujnik, ew brak cisnienis pompy w baku.
Wyslane z kalkulatora
Regulator pompa wtrysk czujnik, ew brak cisnienis pompy w baku.
Wyslane z kalkulatora
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Imię: Hubert
Re: Lybra 1.9 JTD - czujnik ciśnienia rozdzielacza paliwa
Siema, mam podobny problem natomiast już nie wiem co wymienić. Moja lybra jedzie ale nie ma pełnej mocy a po wciśnięciu pedału do oporu silnik gaśnie, i po kilku sekundach można normalnie odpalić. Wymieniłem czujnik na listwie, zawór na pompie paliwowej, pompowtryski bo moje nie były najlepsze. Filtry oczywiście też są nówki. Ciśnienie z pompy w baku 3 bary. Turbina ładuje około 1 bar. Wszystkie wężyki sprawdzone paliwowe jak i podciśnienia. EGR wyczyszczony. Po podłączeniu kompa wyskakuje :
- Sterowanie ciśnieniem paliwa
- Pedał gazu stopień 2
Nie mam już pomysłów co może być nie tak. Jedyne co mi przychodzi do głowy to pompa CR ale ciśnienie żądane jak i zmierzone nie mają zbyt dużej róznicy.
Proszę pomóżcie bo strach wyprzedzać
z góry dziękuję ;D
- Sterowanie ciśnieniem paliwa
- Pedał gazu stopień 2
Nie mam już pomysłów co może być nie tak. Jedyne co mi przychodzi do głowy to pompa CR ale ciśnienie żądane jak i zmierzone nie mają zbyt dużej róznicy.
Proszę pomóżcie bo strach wyprzedzać

Lancia Lybra 1.9 JTD 105km 00r.
- Ramzes_II
- Odszedł od nas na zawsze
- Imię: Dominik
Wymieniłeś kolego pompowtryski ? w JTD ? No to szacun
A już na poważnie.
po pierwsze i najważniejsze - masz problem z ciśnieniem paliwa na szynie RAIL (Rail = Common Rail, tu nie ma żadnych pompowtrysków).
O ile logi pokazują pokrycie żądane/zadane to wcale nie znaczy ze do końca jest dobrze. Problem jest w tym, iż brakuje wydajności przy pełnym obciążeniu silnika i skoki ciśnienia, których może nie zarejestrować kabel + soft ze względu na opóźnienia i ograniczone próbkowanie.
1) do sprawdzenia to wtryski = zrób test przelewowy i podaj wyniki.
2) regulator na pompie nowy czy używany założyłeś ?
3) do czyszczenia (lub polutowania) kostka pedału gazu - są wątki na forum o tym. Użyj szukajki.
Napisz wynik przelewów i pomyślimy dalej.

A już na poważnie.
po pierwsze i najważniejsze - masz problem z ciśnieniem paliwa na szynie RAIL (Rail = Common Rail, tu nie ma żadnych pompowtrysków).
O ile logi pokazują pokrycie żądane/zadane to wcale nie znaczy ze do końca jest dobrze. Problem jest w tym, iż brakuje wydajności przy pełnym obciążeniu silnika i skoki ciśnienia, których może nie zarejestrować kabel + soft ze względu na opóźnienia i ograniczone próbkowanie.
1) do sprawdzenia to wtryski = zrób test przelewowy i podaj wyniki.
2) regulator na pompie nowy czy używany założyłeś ?
3) do czyszczenia (lub polutowania) kostka pedału gazu - są wątki na forum o tym. Użyj szukajki.
Napisz wynik przelewów i pomyślimy dalej.
Tuning oraz diagnostyka JTD, JTDm, TDI, CDI, HDI ... i HGW
>>>>>>>>>>>>>>>>>>tel: 661-104-166<<<<<<<<<<<<<<<<<<

-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Imię: Hubert
Wtryski na przelewach nie leją bynajmniej nieznacznie. Regulator założony używany od 2.0 hdi i na 100% nie mam na niego pewności chodź byl wyjęty ze sprawnego autka. Wczoraj chciałem polutowac ta kostkę od pedalu ale mialem troche ciemno i do konca nie mogłem znaleźć ktora to jest.
Lancia Lybra 1.9 JTD 105km 00r.
- Ramzes_II
- Odszedł od nas na zawsze
- Imię: Dominik
Zrób log na biegu jałowym - zaznacz dwa parametry: obroty silnika i ogólna dawka paliwaSiwy.Electric pisze:Wtryski na przelewach nie leją bynajmniej nieznacznie. Regulator założony używany od 2.0 hdi i na 100% nie mam na niego pewności chodź byl wyjęty ze sprawnego autka. Wczoraj chciałem polutowac ta kostkę od pedalu ale mialem troche ciemno i do konca nie mogłem znaleźć ktora to jest.
Dodatkowe wymagania:
Silnik w miarę nagrzany, wyłączone światła, radio, klima i inne urządzenia elektryczne obciążające silnik.
Zrób log o długości minimum 1 min jak silnik pracuje na biegu jałowym, nie dotykaj w tym czasie gazu.
Tuning oraz diagnostyka JTD, JTDm, TDI, CDI, HDI ... i HGW