Pozdrawiam
Arek
W mojej też były takie objawy - no nie aż takie, ale:"Arkadiuszz" pisze:Moja kappa zwariowała.....
"PeGaZ" pisze:W mojej też były takie objawy - no nie aż takie, ale:"Arkadiuszz" pisze:Moja kappa zwariowała.....
1. Skakanie liczników
2. Reset radia/klimy
3. Reset licznika dziennego
4. Po zgaszeniu ni z tego ni z owego nie chce zapalić
5. Gasną światła mijania/hamowania
6. ITP
Podstawowa sprawa, która kilka razy była na tym forum - masa, masa, masa... Tzn. Koniecznie i bezwzględnie
a) wymienić klemy w aku
b) poprowadzić dodatkowy przewód masowy od akumulatora do karoserii i opcjonalnie - dalej (do silnika, czy gdzie tam jest podłączony ten oryginalny - ja dałem tylko do karoserii).
Po powyższych zabiegach nigdy już nie miałem takich przygód.
A wcześniej czyściłem/dokręcałem/nawet wymieniłem AKU - wszystko na nic (o ja głupi - nie dawałem wiary temu co pisali na forum, że to masa)
Oczywiście to jest standardowa przypadłość w KAPPIE, co wcale nie gwarantuje usunięcia usterki w Twojej, ale niewielkim kosztem można wyeliminować tą ewentualność (10PLN klemy + XPLN przewód).
Spokojnie - tym razem ja byłem szybszy"prezesjm" pisze:Widzę że mogę odejść na emeryturę. Nic dodać nic ująć.
Jak się obecny "zamortyzuje""grzole" pisze:Pegaz to kiedy będzie następna Lancia?
Takie życie. Raz Na Wozie, raz pod wozem"grzole" pisze:Co spowodowało, że pozbyłeś się Kappy i zasiadłeś w "aucie dla Schmidt'a" (wóz dla ludu czyli dla germańskiego Kowalskiego).
Podstawowy kabel, którego zdublowanie w moim wypadku wystarczyło, to był kabel, który idzie bezpośredni od "-" AKU do nadwozia (idzie także dalej, ale ja zdublowałem odcinek tylko do nadwozia)."Arkadiuszz" pisze:Dziękuje Wam za sugestie! Sprawdzę to! A czy moglibyście jeszcze podac lokalizacje kabelków masowych? Pozatym wyczytałem na forum, iż ktos tez miał podobnie i winny był sam licznik. Dziwne!!!! Sprawdze ta mase i sie odezwe, z dalszym blaganiem, badz wielkimi podziękowaniami!!!!
Arek
Właśnie wróciłem od dziewczyny ... Jej samochodem ..."PeGaZ" pisze:W mojej też były takie objawy - no nie aż takie, ale:"Arkadiuszz" pisze:Moja kappa zwariowała.....
1. Skakanie liczników
2. Reset radia/klimy
3. Reset licznika dziennego
4. Po zgaszeniu ni z tego ni z owego nie chce zapalić
5. Gasną światła mijania/hamowania
6. ITP