dodam ze czasami czuc przy odpaleniu paliwko
przesylam filmik z odglosem tego dzwieku
[youtube][/youtube]
I bardzo ważne aby ten sprawdzający był nałogowym palaczem trzymającym zawsze peta w ustach.kond243 pisze:Dwa duże naczynia potrzebne. Odkrecasz listwy z wtryskami wkładasz i potrzebny ktoś kto zastartuje auto, a ty patrzysz czy dobrze rozpylają paliwo. Czyli ma być mgiełka a nie mogą lać ciurkiem, jeśli leją lub podają za mało paliwa to do wymiany.
Heh tu sie nie ma co śmiać, to jedyna dobra metoda. Ja robie jeszcze troche inaczej. Każdy wtryskiwacz ma swoje naczynie, poten odciągam strzykawką i widze ile mam. Przerabiałem to pare dni temu ma Themie, coś kulała na wolnych obrotach, a że miałem 8 wtryskiwaczy, to dobrałem 4 lejące tyle samo i teraz chodzi na wolnych idealnie.Bartek-Lodz pisze:I bardzo ważne aby ten sprawdzający był nałogowym palaczem trzymającym zawsze peta w ustach.kond243 pisze:Dwa duże naczynia potrzebne. Odkrecasz listwy z wtryskami wkładasz i potrzebny ktoś kto zastartuje auto, a ty patrzysz czy dobrze rozpylają paliwo. Czyli ma być mgiełka a nie mogą lać ciurkiem, jeśli leją lub podają za mało paliwa to do wymiany.
Po takim sprawdzeniu zastanowi się czy dalej palić czy też przestać.
![]()
Moim zdaniem coś nie teges jest z silnikiem - podjedź do kogoś kto nie wróży z fusów i powie Ci co i jak.
Lukasz_TG pisze:Heh tu sie nie ma co śmiać, to jedyna dobra metoda. Ja robie jeszcze troche inaczej. Każdy wtryskiwacz ma swoje naczynie, poten odciągam strzykawką i widze ile mam. Przerabiałem to pare dni temu ma Themie, coś kulała na wolnych obrotach, a że miałem 8 wtryskiwaczy, to dobrałem 4 lejące tyle samo i teraz chodzi na wolnych idealnie.Bartek-Lodz pisze:I bardzo ważne aby ten sprawdzający był nałogowym palaczem trzymającym zawsze peta w ustach.kond243 pisze:Dwa duże naczynia potrzebne. Odkrecasz listwy z wtryskami wkładasz i potrzebny ktoś kto zastartuje auto, a ty patrzysz czy dobrze rozpylają paliwo. Czyli ma być mgiełka a nie mogą lać ciurkiem, jeśli leją lub podają za mało paliwa to do wymiany.
Po takim sprawdzeniu zastanowi się czy dalej palić czy też przestać.
![]()
Moim zdaniem coś nie teges jest z silnikiem - podjedź do kogoś kto nie wróży z fusów i powie Ci co i jak.
Benzyna się nie pali - palą się opary - a jak wtrysk zrobi mgiełkę to jest idealnie do efektów specjalnych.
Aha benzyna od peta się nie zapali sprawdzone