Byłem dziś po ta kappe coupe w Krakowie straciłem cały dzień i parę złotych zatem muszę coś napisać:
Podłoga i progi zdrowe najlepszy punkt tego auta.
Nadwozie - wygląda dość dobrze z paru metrów, liczne otarcia parkingowe, prawy błotnik wgnieciony w połowie długości, tylna klapa do lakierowania odprysk zamalowany sprayem.
Lakier - auto było lakierowane dookoła, a maska i lewy błotnik jeszcze raz po tym. Lakierował to jakiś amator widoczne na całym aucie miejsca gdzie posiadała szpachla. Sam lakier chodź kolor ładny to jego jakość w takim modelu nie do przyjęcia.
Wnętrze - w/g Vin-u powinna być skóra taka orzechowa a jest alcantara beżowa. Stan jej średni fotel kierowcy ma wstawkę w innym kolorze. Nie działa podświetlanie infocenter, przyciski zużyte, waruje wskaźnik temperatury silnika.
Z kompem się chciałem połączyć multiecuscanem ale zawsze był niepoprawny kod iso. Odczytałem błędy i przebieg ale z racji niepoprawnego kodu iso nie będę podawał tych informacji. Chyba że multiecuscan nie obsługuje 2.0 T 16V. Bo jest tylko jeden typ sterownika 2.0 T nie wiem czy to 16V czy 20V. Może ktoś wie ??
Silnik - wycieki z wielu miejsc. Nierówna praca na biegu jałowym. Problem z odpalaniem, po przy gazowaniu straszny bardzo głośny metaliczny dźwięk (w momencie większego uchylania przepustnicy, przy delikatnym cisza) jak by coś w głowicy, dźwięk podobny do tego jak obróci się panewka ale niby dochodzi z góry. Słyszalny też inny delikatniejszy niepokojący dźwięk od strony rozrządu, może jakiś osprzęt rolki itp. Moc silnika dość w normie biorąc pod uwagę stan turbiny to mocowo jest ok. Podczas jazdy nie było słyszalne walenie z silnika.
Sprzęgło - działa poprawnie jak na swój wiek.
Wydech - jak na te lata dobry.
Skrzynia - zmiana biegów poprawna, niestety strasznie coś wyję na każdym biegu, gdy tylko puścimy sprzęgło w czasie jazdy jest bardzo głośno aż zagłusza silnik. Dźwięk narasta i maleje i tak cały czas na zmianę, obstawiam łożyskowanie układu przeniesienia napędu gdzie co trzeba by szukać chyba że coś jeszcze w skrzyni.
Zawieszenie aktywne - dla mnie nie działa, nie odczułem żadnej różnicy sport-auto, świeci się błąd na infocenter
Prowadzenie auta - ściąga w lewo, zawieszenie dobrze wybiera nierówności. Hamulce działają.
Klima - nie działa.
Podsumowanie - Ja nie kupiłem bo ten egzemplarz nie nadaję się do odbudowy na poziomie.
Moim zdaniem auto dla osoby co naprawi z grubsza co trzeba i będzie jeździł aż padnie a potem zezłomuje lub rozbierze na części.
dowód wizyty