Lybra - sterownik centralnego + scyzoryk
- asokolowski2
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Re: Lybra - sterownik centralnego + scyzoryk
Wszystko działa
Klapę podpiąłem pod drugi żółty ten koło różowego.
Żółto-czarny do masy tego brakowało!
Jeszcze może z czasem podepnę kierunki ale bez tego da się jeździć
Dzięki za pomoc
Klapę podpiąłem pod drugi żółty ten koło różowego.
Żółto-czarny do masy tego brakowało!
Jeszcze może z czasem podepnę kierunki ale bez tego da się jeździć
Dzięki za pomoc
- stabraf
- Administrator
- Imię: Andrzej

Kappa 2.0 turbo 20v, sedan '99, 220 pajaców;)
Zeta 2.1 TD Epic FREE
Mapa Użytkowników LKP-kliknij
Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)
Zeta 2.1 TD Epic FREE

Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)
- Gatess
- Forumowicz/ka
- Imię: Jarek
Jak mam problem podpięłem dziś centralkę Stig blocker 67.
Otwieranie i zamykanie działa, niestety wg schematu podłaczam przewód zielony mojej centralki do "kolorG pin1 złącze B moduł komfortu pod nogami pasażera /otwórz tylną klapę/" , centralkę słychać i nic się nie dzieje .
Wg instrukcji piszą ze daje na 1s 12v 10A.
Jakieś pomysły ?
Otwieranie i zamykanie działa, niestety wg schematu podłaczam przewód zielony mojej centralki do "kolorG pin1 złącze B moduł komfortu pod nogami pasażera /otwórz tylną klapę/" , centralkę słychać i nic się nie dzieje .
Jakieś pomysły ?
Lancia Lybra SW 2.4 JTD
- Gatess
- Forumowicz/ka
Cisza, więc sam sobie odpowiem , puściłem przez przekaźnik, w lybrze tylnia klapa sterowana jest minusem , działa spoko.Gatess pisze:Jak mam problem podpięłem dziś centralkę Stig blocker 67.
Jakieś pomysły ?
Dla zainteresowanych polecam Stiga 67 z kluczykami z dorobieniem (dorobiłem 1 szt) koszt całkowity 135 zł a wygląda całkiem przyjemnie fotka niżej .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Lancia Lybra SW 2.4 JTD
Widzę, że najtrudniejszą rzeczą jest otwieranie bagażnika z pilota, ja także mam z tym problem.
Poprawcie mnie, jeśli się mylę, ale bagażnik w lybrze ma być otwierany masą. Mam cetralkę S50, kolory kabelków dokładnie takie jak w pierwszym poście. Podłączyłem i otwieranie i zamykanie drzwi mi działa, ale przy pierwszym zasileniu nowego modułu (włożeniu bezpiecznika w obwód "plusa" otworzył mi bagażnik. Już nie wiem, czy potem otwieranie bagażnika z pilota działało, ale na pewno nie dało się otworzyć klapy bagażnika z przycisku koło ręcznego. I co teraz? Ktoś tutaj wspominał o diodzie, czy to wypróbowany sposób? I jak z jej polaryzacją?
Poprawcie mnie, jeśli się mylę, ale bagażnik w lybrze ma być otwierany masą. Mam cetralkę S50, kolory kabelków dokładnie takie jak w pierwszym poście. Podłączyłem i otwieranie i zamykanie drzwi mi działa, ale przy pierwszym zasileniu nowego modułu (włożeniu bezpiecznika w obwód "plusa" otworzył mi bagażnik. Już nie wiem, czy potem otwieranie bagażnika z pilota działało, ale na pewno nie dało się otworzyć klapy bagażnika z przycisku koło ręcznego. I co teraz? Ktoś tutaj wspominał o diodzie, czy to wypróbowany sposób? I jak z jej polaryzacją?
Lybra 2.0 comfotronic czarna
Lybra 2.0 comfotronic niebieska
Lybra 2.0 comfotronic kombi błękitna
Lybra 2.0 comfotronic kombi czarna
były:
Lybra 2.0 comfotronic kombi srebrna
Lybra 2.0 comfotronic kombi czerwona
Y10 1.1
3x Delta 1.8 8v, 2x Kappa 16vT, Lybra 2.4 JTD
były:
Y10 1.1
PS. Dioda to dobry pomysł, po jej wstawieniu działa otwieranie z przycisku pilota i przycisku koło ręcznego.
były:
Y10 1.1
były:
Y10 1.1
- Gatess
- Forumowicz/ka
Kolego napiszesz co i jak zrobić z tą diodą i jaką kupić z elektroniki nie jestem za bystry a mam to samo co u Ciebie .Bichoń pisze:PS. Dioda to dobry pomysł, po jej wstawieniu działa otwieranie z przycisku pilota i przycisku koło ręcznego.
Lancia Lybra SW 2.4 JTD
Zwykła dioda prostownicza, ja zastosowałem taką na prąd do 1A. co do biegunowości to już nie pamiętam - jak nie zadziała za pierwszym razem to trzeba ją wlutować odwrotnie po prostu. Przecinasz kabelek do otwierania bagażnika i wlutowujesz diodę do dwóch przeciętych końców.
były:
Y10 1.1
były:
Y10 1.1
Jako że otwieranie z kluczyka zaczyna mnie irytować zainteresowałem się tym Stigiem.Gatess pisze:Dla zainteresowanych polecam Stiga 67 z kluczykami z dorobieniem (dorobiłem 1 szt) koszt całkowity 135 zł a wygląda całkiem przyjemnie fotka niżej .
Kupowałeś uniwersalny czy dedykowany ? Jaki nr grotu ?
Fiat Stilo 1.9mJet MW 2004 (już nie mój ale został w rodzinie)
Lancia Lybra 2.0 20v berlina Emblema 2003
- Gatess
- Forumowicz/ka
Grot chyba fiatowski - w zamowieniu piszesz jaki model auta i sami wybieraja.Venerdi pisze:Jako że otwieranie z kluczyka zaczyna mnie irytować zainteresowałem się tym Stigiem.Gatess pisze:Dla zainteresowanych polecam Stiga 67 z kluczykami z dorobieniem (dorobiłem 1 szt) koszt całkowity 135 zł a wygląda całkiem przyjemnie fotka niżej .
Kupowałeś uniwersalny czy dedykowany ? Jaki nr grotu ?
Lancia Lybra SW 2.4 JTD
Już zamówiłem. Miałem problem z wyborem grotu gdyż na stronie ze sterownikiem w zakładce wyboru grotu nie ma odpowiedniego.
Groty Fiat/Lancia są w zakładce Sterowniki zamków>Akcesoria>Grot do kluczyka. Ja mam kluczyk scyzoryk to grot fiatowski nr 66.
Groty Fiat/Lancia są w zakładce Sterowniki zamków>Akcesoria>Grot do kluczyka. Ja mam kluczyk scyzoryk to grot fiatowski nr 66.
Fiat Stilo 1.9mJet MW 2004 (już nie mój ale został w rodzinie)
Mam stiga w alfie córki. Sama elektronika - bez zarzutu. Wszystko działa jak należy....poza wytrzymałością samego mechanizmu otwierania kluczyka typu scyzoryk. Ten, który jest np. w thesis, mimo upływu lat, działa jak należy. W alfie niestety padł był. Grot lata luźno. Po prostu nie wytrzymuje mechanizm trzymania grotu. Już gdzieś czytałem, że to właśnie padnie, ale jak to bywa, sądziłem że wszędzie ale nie u mnie. Padł. Poza tym nie dam złego słowa powiedzieć.
- stabraf
- Administrator
- Imię: Andrzej
Jan, w tego typu scyzorykach grot jest przykręcany do tego obrotowego cokołu śrubkami z obu stron i to się lubi luzować. Uchyl trochę grot z pozycji otwartej a zobaczysz je przy obudowie. Pomaga wkręcenie nieznacznie grubszych (tu trzeba uważać na ich długość, bo wchodzą dwie w tej samej osi) lub rozłożenie tego tałatajstwa i złożenie/ skręcenie na kleju np. do gwintów 
Może u Ciebie to właśnie to.

Może u Ciebie to właśnie to.
Kappa 2.0 turbo 20v, sedan '99, 220 pajaców;)
Zeta 2.1 TD Epic FREE
Zeta 2.1 TD Epic FREE

-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Witam
Odgrzebie troszke temat
Padł pilot w kluczyku, zakupiona nowa centralka (LB 405) wszystko podłączone jak w temacie i nie działa
może ktoś przybliżyć co może być nie tak ?
Odgrzebie troszke temat

Padł pilot w kluczyku, zakupiona nowa centralka (LB 405) wszystko podłączone jak w temacie i nie działa