Kappa - jaki wybrać silnik ?
Moderator: stabraf
3.0 czy 2,4 proszę doradźcie
no więc jako laik ale znający się na autach...nie na LANCI Kappie znalazłem coś takiego...
Skracamy linki i uzwamy BBcode [Edytowany przez Tomka]
Gość jeździ tym od 1998 roku kupił je przy przebiegu 20000 km z belgi. Stan ....w środku jak na sali operacyjnej. Zewnątrz troszkę gorzej ale wszystko jest powymieniane. Jakaś ryska jak to na 10 letnim aucie. Do wymiany jest rozrząd. Jeździ na pełnym syntetyku.
Co sądzicie??
Skracamy linki i uzwamy BBcode [Edytowany przez Tomka]
Gość jeździ tym od 1998 roku kupił je przy przebiegu 20000 km z belgi. Stan ....w środku jak na sali operacyjnej. Zewnątrz troszkę gorzej ale wszystko jest powymieniane. Jakaś ryska jak to na 10 letnim aucie. Do wymiany jest rozrząd. Jeździ na pełnym syntetyku.
Co sądzicie??
W moim ulubionym kolorze, ladniusia, a to ze poobijana czy podrapana to dobrze swiadczy o niej, ze najprawdopodobniej nie byla malowana choc lepsze auta przewaznie jako mlode roczniki przyjezdzaly bite wiec sprawdz grubosc lakieru czy tez szpachli
i zrob porzadny przeglad przed kupnem.

Iza GT TDi 130HP kle kle kle 
Byla Nuova Delta 1.6i.e. - Prawie jak HF
PP
Gary Fisher Tassajara Disc ... 4Cross

-
- Forumowicz/ka
- Imię: Arek
- Kontakt:
Zdecydowanie polecam 3.0 ! Wyprzedzanie bez konieczności machania lewarkiem od biegów + pomruk = satysfakcja i bezpieczeństwo.
Thema 2.0 16V 152KM V.I.S. 1993r
Tylko 3.0 V6 silnik poezja, ciagnie do konca na kazdym biegu piekna sprawa. Przy normalnej jezdzie niema jeszcze tragedi ze spalaniem. Ale musi byc manual skrzynia, automat wygodny ale zawsze automat.
I tu sie zgadzam z poprzednikiem!Silnik 3.0-czysta poezja!A spalanie-nie ma co sie oszukiwac,czym koniki nakarmic trzeba!Choc sam jezdze na gazie!Nie jest tak tragicznie!Pali ciut wiecej od Poldka ojca!Opinia moze dosc subiektywna bo jakos nie mam przekonania do diesli!A wiec wedlug mnie 3.0!Pozdrawiam
Przez 6 lat: --- Ciemnozielona LANCIA KAPPA 3.0 V6 ---
Teraz: --- Szara LANCIA LYBRA Emblema 2.4jtd ---
Teraz: --- Szara LANCIA LYBRA Emblema 2.4jtd ---
- DRoszi
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
automat i tylko automat to moje drugie auto z automatem i innego nie chce i nikt mnie nie przekona do tego typu samochodu w manualu to nie jest delta zeby sie bawic tym ma sie wygodnie i bezpiecznie jezdzic fakt ze troche gorsze osiągi ale 3.0 to nie robi tylko jak automat to sprawdz czy nie szarpie przy zmianach biegów w dól i w góre
>WWW.WIMAKRUSZWICA.PL Naturalne Żywienie Zwierząt
Polowa mieszkancow Austrii to milosnicy wynalayku pana Rudolfa. Wiem co pisze bo akurat jestem w Wiedniu. BTW Pozdrawiam z obczyzny."Radicz" pisze:Czuję się urażony"Neronq" pisze:Jak bede mial 50 lat na karku to moze i kupie ropniaka bo to dobre dla taksowkarzy i geriatryku
2x Kappa LS 2.0 20v '95 & '98 + Thema 2.0 ie 8v '89 + Punto Evo 1.4 MyLife '11
tel. 501-122-517
tel. 501-122-517
I nie przecze bo sam jezdze dosc czesto do austii i wiekszosc aut zaczyna tam grzechotac ale i tak dobre fury dalej na benzynce smigaja 
Dlaczego porsche nie ma w dieslu albo innych wynalazkow ??
Do klekotow nie jestem naprawde przekonany, dzwiek silnika nie taki, i dziwne wrazenie przy jezdzie bo nic nic i nagle kop, moj dziadek jezdzi nowa a2tdi i on moze jest z tego zadowolony ale ja bym nie mogl .... choc nie powiem spalanie 4l na 100 tez bym chcial miec

Dlaczego porsche nie ma w dieslu albo innych wynalazkow ??
Do klekotow nie jestem naprawde przekonany, dzwiek silnika nie taki, i dziwne wrazenie przy jezdzie bo nic nic i nagle kop, moj dziadek jezdzi nowa a2tdi i on moze jest z tego zadowolony ale ja bym nie mogl .... choc nie powiem spalanie 4l na 100 tez bym chcial miec

PP

Może nie byłbym aż tak kategoryczny, ale chociaż od 8 lat jeżdżę samochodami na gaz to w tym momencie nie założyłbym instalacji (swoją Kappę już kupiłem z gazem). Dlaczego? Bo w tym momencie to mi się nie opłacałoby. Trzeba naprawdę bardzo dużo jeździć żeby przy obecnej relacji cen gazu i benzyny instalacja zwróciła się w rozsądnym czasie (uwzględniając wszystkie dodatkowe koszty i potencjalne problemy)."ASSOLUTO" pisze: Uwaga generalna, nie zakładaj GAZU !!!
Pozdrawiam
Wujek (p)
Lancia Delta III 1.8 tbi, Fiat Croma 2.4
była: Lancia Kappa 2.0T, "Lancia" Voyager/Chrysler T&C 3.8
Liczby nie kłamią, ale kłamcy liczą ...
Jeśli chcesz do mnie napisać wybierz raczej maila zamiast PW - wujekp(małpa)lanciapolska.org - mogę odpowiadać z opóźnieniem na PW
Wujek (p)
Lancia Delta III 1.8 tbi, Fiat Croma 2.4
była: Lancia Kappa 2.0T, "Lancia" Voyager/Chrysler T&C 3.8
Liczby nie kłamią, ale kłamcy liczą ...
Jeśli chcesz do mnie napisać wybierz raczej maila zamiast PW - wujekp(małpa)lanciapolska.org - mogę odpowiadać z opóźnieniem na PW

- tomek
- Klubowicz Wspierający
- Imię: Tomek
- Kontakt:
Moze juz niedlugo?"Neronq" pisze: Dlaczego porsche nie ma w dieslu albo innych wynalazkow ??
A A10 w LeMans to co? Juz sie zaczyna!!!
- tomek
- Klubowicz Wspierający
- Imię: Tomek
- Kontakt:
Jezeli stan jest zgodny z opisem to bierz - tylko zastanow sie czy oplaca sie do auta wstawiac instalacje gazowa za 30-40% jego wartosci?"plam" pisze: Gość jeździ tym od 1998 roku kupił je przy przebiegu 20000 km z belgi.
Ale rodzaj paliwa jest drugorzedny!!!
ale fajnie ( z Wiedniem )"grzole" pisze:Polowa mieszkancow Austrii to milosnicy wynalayku pana Rudolfa. Wiem co pisze bo akurat jestem w Wiedniu. BTW Pozdrawiam z obczyzny."Radicz" pisze:Czuję się urażony"Neronq" pisze:Jak bede mial 50 lat na karku to moze i kupie ropniaka bo to dobre dla taksowkarzy i geriatryku
I ja się pod tym podpisuje. Oczywiście zawsze są tacy, którzy za nic do czegoś się nie dadzą przekonać ze względu na swoje przekonania. Ale obiektywnie mówiąc (dwie kappt 2.4jtd + ducato 2.3jtd w domu) ja tam niegdy nie narzekałem, żeby przy dieselu nie było zabawy...Do tego ten dzwięk przy przyspieszaniu w kappie... Niejedna benzynka chciałaby tak mruczeć. To prawie jak boxerek"pew" pisze:właśnie - ja Ci radzę wsiąść w 2.4 JTD i przejechać się parę razy i pytanie powinno samo znaleźć odpowiedź"mario09" pisze:Tak mowia tylko ci, ktorzy w zyciu dieslem nie jesdzili.

Oczywiście benzynka też jest Ok jak kogoś na nią stać...
Od czasu do czasu kierowca Kappy 2.4jtd, Kappy 2.4jtd SW oraz Ducato 2.3jtd.
A na własność Kelly's MAGIC black;)
A na własność Kelly's MAGIC black;)
A10 to reklama silnikow TDI i nic wiecej"tomek" pisze:Moze juz niedlugo?"Neronq" pisze: Dlaczego porsche nie ma w dieslu albo innych wynalazkow ??
A A10 w LeMans to co? Juz sie zaczyna!!!

Przekonamy sie do diesli tylko wtedy gdy zlikwiduja auta klasy wrc i w ich miejsce wsadza klekoty

PP

ale o czym tu rozmowa ... przy takim podejściu to proponuję wziąć 3.0, zastanowić się nad dołożeniem turbosprężarki i jechać na chiptuning ... a w ogóle to kupić Deltę HF Integrale. A poza tym chciałem zauważyć że diesle dzielą się na klekoty i turbodiesle a mówimy o JTD ... wsiąść i spróbować obu, to nie takie trudne do zaaranżowania. Komplet opinii i wyliczeń na temat kosztów już tu mamy"Neronq" pisze:Przekonamy sie do diesli tylko wtedy gdy zlikwiduja auta klasy wrc i w ich miejsce wsadza klekoty

Pepe le Pew
Lybra SW 2.4 jtd / była Thema i.e. turbo i 2x Delta II HPE 1.8 GT
Lybra SW 2.4 jtd / była Thema i.e. turbo i 2x Delta II HPE 1.8 GT