Delta III 1.6 M-Jet - podpięcie rejestratora jazdy
Delta III 1.6 M-Jet - podpięcie rejestratora jazdy
Cześć
Chciałbym podpiąć rejestrator jazdy ale w sposób taki aby mi kabel nie wisiał w samochodzie tylko chcę go poprowadzić do schowka albo podpiąć pod światło sufitowe?
czy ktoś was już robił jakieś przeróbki elektryczne aby podpiąć rejestrator jazdy ?
Chciałbym podpiąć rejestrator jazdy ale w sposób taki aby mi kabel nie wisiał w samochodzie tylko chcę go poprowadzić do schowka albo podpiąć pod światło sufitowe?
czy ktoś was już robił jakieś przeróbki elektryczne aby podpiąć rejestrator jazdy ?
Re: Delta III 1.6 M-Jet Podpięcie rejestratora jazdy
normalnie podpina się do skrzynki bezpieczników
Lancia Ypsilon `11 platinium
c3 2018
c3 2018
Czy taka kostka bezpieczników znajduje się za schowkiem ? Da się go odkręcić i wyciągnąć aby dostać się do wiązki kabli lub bezpieczników ?
skrzynka bezpieczników obok kierownicy.i w wolne miejsce coś takiego i do tego podpina sie kamerke
Ostatnio zmieniony 28 lut 2017, 6:35 przez Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Linki z portali aukcyjnych niedozwolone w dziale technicznym!
Powód: Linki z portali aukcyjnych niedozwolone w dziale technicznym!
Lancia Ypsilon `11 platinium
c3 2018
c3 2018
Re: Delta III 1.6 M-Jet - podpięcie rejestratora jazdy
Panowie jedna mała uwaga , nie wiem czy dotyczy to wszystkich kamer ,ale podłączając rejestrator Blaupunkta zauważyłem iż jest zasilany napięciem 5V !!!!! , a nie 12v .W zestawie jest ładowarka samochodowa zasilana z gniazdka zapalniczki która robi z 12v na 5v.Podłączając bezpośrednio bez tej ładowarki chyba można uszkodzić kamerkę.
Poprzednio miłośnik Renault (R10, Chamade, Megane, Laguna II ) , teraz -- Lancia Delta III 1.6 M-jet 120 KM Selectronic.
Nie chyba ale raczej napewno
P 9
P 9
Skoro ładowanie jest poprzez złącze zgodne ze standardem USB to chyba jasne, że napięcie musi być 5VaRb pisze:Panowie jedna mała uwaga , nie wiem czy dotyczy to wszystkich kamer ,ale podłączając rejestrator Blaupunkta zauważyłem iż jest zasilany napięciem 5V !!!!! , a nie 12v .W zestawie jest ładowarka samochodowa zasilana z gniazdka zapalniczki która robi z 12v na 5v.Podłączając bezpośrednio bez tej ładowarki chyba można uszkodzić kamerkę.

Wysłane z mojego SM-T555 przy użyciu Tapatalka
Peugeot 508 II SW 1.6pT
Peugeot 308 II 1.6bHDI
Były:
Volvo S60 R-Design D5
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD
Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX
Peugeot 308 II 1.6bHDI
Były:
Volvo S60 R-Design D5
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD
Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX
Ale nie każdy musi to wiedzieć.FXX pisze: ↑03 kwie 2017, 15:49Skoro ładowanie jest poprzez złącze zgodne ze standardem USB to chyba jasne, że napięcie musi być 5VaRb pisze:Panowie jedna mała uwaga , nie wiem czy dotyczy to wszystkich kamer ,ale podłączając rejestrator Blaupunkta zauważyłem iż jest zasilany napięciem 5V !!!!! , a nie 12v .W zestawie jest ładowarka samochodowa zasilana z gniazdka zapalniczki która robi z 12v na 5v.Podłączając bezpośrednio bez tej ładowarki chyba można uszkodzić kamerkę.
Wysłane z mojego SM-T555 przy użyciu Tapatalka
Poprzednio miłośnik Renault (R10, Chamade, Megane, Laguna II ) , teraz -- Lancia Delta III 1.6 M-jet 120 KM Selectronic.