Delta II - tuleje tylnej belki
Delta II - tuleje tylnej belki
Witam, muszę wymienić tuleje w tylnej belce. Jest jednak problem. Nie ma nigdzie dostępnych tulei typowo do tego auta. Byłem w hurtowni, w kilku sklepach z częściami, przeszukałem kilka sklepów internetowych i nic. Macie może pomysł od czego będą pasować te tuleje? Czekam na odpowiedź i pozdrawiam.
Re: Delta 2- tuleje tylnej belki
a czy ruville 985891 to nie sa właściwe do delty 2??Lukanio42 pisze: ↑04 maja 2017, 20:26 Witam, muszę wymienić tuleje w tylnej belce. Jest jednak problem. Nie ma nigdzie dostępnych tulei typowo do tego auta. Byłem w hurtowni, w kilku sklepach z częściami, przeszukałem kilka sklepów internetowych i nic. Macie może pomysł od czego będą pasować te tuleje? Czekam na odpowiedź i pozdrawiam.
Lancia Ypsilon `11 platinium
c3 2018
c3 2018
W tym modelu jest belka skrętna? Mam taki problem, że jak jadę po nierównościach, a najczęściej po kostce brukowej, słyszę jakieś jakby dzwonienie w tylnych kołach, a gdy wpadnę w jakąś większą dziurę jest straszny huk. Czyżby belka do regeneracji, czy wystarczy wymienić te tuleje?
Link do tulei - http://www.iparts.pl/czesc/mocowanie-ko ... 69526.html
mozliwe ,że wystarczy wymiana tych tulei. jakby coś to też je mam 65zł sztukaLukanio42 pisze: ↑04 maja 2017, 20:53 W tym modelu jest belka skrętna? Mam taki problem, że jak jadę po nierównościach, a najczęściej po kostce brukowej, słyszę jakieś jakby dzwonienie w tylnych kołach, a gdy wpadnę w jakąś większą dziurę jest straszny huk. Czyżby belka do regeneracji, czy wystarczy wymienić te tuleje?
c3 2018
c3 2018
Dziękuję Ci za podpowiedź, pozdrawiam.
- MaciekTTT
- Forumowicz/ka
- Imię: Maciej
tylko pamiętajcie, że tam są dwa rodzaje tulejek
, z przodu belki inne i z tyłu inne

Dzidziuś
tak dokładnie te o których pisałem to sa tylne
c3 2018
c3 2018
Jeszcze nie przyglądałem się temu, ale muszę to zrobić, bo nie da się jeździć.. Stuka, dzwoni, wali.. Powiedzcie mi jeszcze czy jest na tyle stabilizator?
- mac1us
- Klubowicz
- Imię: Maciek
Na tyle jest stabilizator, sprawdź najpierw czy koła z tyłu nie stoją krzywo, nie są pochylone, przy rozwalonych łożyskowaniach w wahaczu też może się tłuc.
Re: Delta II - tuleje tylnej belki
No właśnie prawe koło jest bardziej pochylone. Sprawdze wszystko. Dzięki za pomoc.
- mac1us
- Klubowicz
- Imię: Maciek
Re: Delta II - tuleje tylnej belki
To masz rozwalone łożyskowanie wahacza tył, tulejki dostępne w każdym sklepie motoryzacyjnym, od np. Brava, Multipli. Wymiana upierdliwa, bo zazwyczaj trzeba zbiornik zdemontować żeby dobrze zasadzić młotkiem w śrube.