Mam ten sprzęt już chyba piąty rok i jest nie do zadrcia. Co roku dwa/trzy razy jadę kostkę przed domem (myjką działa wtedy cały dzień non stop), dwa auta co tydzień i auta klientów. Dosłownie wczoraj musiałem wymienić wąż na nowy za 90 zł bo stary popękał. Pianino a z zestawu do wywalenia, bo jest tragiczna. Ogólnie potwierdzam, że jest nie do zajechania.
Jaką myjkę ciśnieniową wybrać??
- Ricardus
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
Re: Jaką myjkę ciśnieniową wybrać??
Zdjęcia motoryzacyjne, oględziny samochodów, ubezpieczenia w PZU, pranie tapicerki.
https://www.facebook.com/riCARdus-Rysza ... 928513374/
Tel.669901601
https://www.facebook.com/riCARdus-Rysza ... 928513374/
Tel.669901601
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Imię: Andrzej
- Kontakt:
A jak myślicie, czy to nie niszczy lakieru? Bo ogólnie też chciałem zakupić taką myjkę, ale spotkałem się z różnymi opiniami.
Bez jaj, to nie jest takie ciśnienie... o ile ktoś nie trzyma dyszy centymetr od powierzchni, wtedy może być różnie.
Myjką powinieneś "zdmuchnąć" z lakieru to co się daje łatwo usunąć: piach, błoto, jakieś pyły i podobne dziadostwa mogące porysować lakier. Od bardziej upartych agentów jest szampon nanoszony najlepiej pianownicą i dobra ściera z mikrofibry, a jak coś się mocno przyklei to glinka. Potem w miarę chęci i możliwości korekta rys, na koniec zostaje wosk i lecisz na wystawę po nagrody.
Myjką powinieneś "zdmuchnąć" z lakieru to co się daje łatwo usunąć: piach, błoto, jakieś pyły i podobne dziadostwa mogące porysować lakier. Od bardziej upartych agentów jest szampon nanoszony najlepiej pianownicą i dobra ściera z mikrofibry, a jak coś się mocno przyklei to glinka. Potem w miarę chęci i możliwości korekta rys, na koniec zostaje wosk i lecisz na wystawę po nagrody.

Drop a gear and disappear!
A ja myślę, że masz usunąć ten link z podpisu!
Peugeot 508 II SW 1.6pT
Peugeot 308 II 1.6bHDI
Były:
Volvo S60 R-Design D5
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD
Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX
Peugeot 308 II 1.6bHDI
Były:
Volvo S60 R-Design D5