Certyfikat SSL
-
- Forumowicz/ka
- Imię: Marek
Certyfikat SSL
Chyba strona forum ma przeterminowany certyfikat SSL bo dzisiaj wyskoczył mi błąd certyfikatu w Firefoxie.
Forum nie ma certyfikatu SSL, stąd przeglądarki komunikują o nieszyfrowanym połączeniu. Temat certyfikatu jest od jakiegoś czasu w toku, natomiast tutaj kompetentny do zajęcia stanowiska jest Zarząd
W każdym razie mam nadzieję, że w końcu zostanie zainstalowany, ponieważ w dzisiejszych czasach jest to opcja z kategorii "must have" - przede wszystkim ze względu na bezpieczeństwo przesyłanych danych, a także choćby z tego powodu, że Google lepiej promuje strony z SSL.

-
- Forumowicz/ka
- Imię: Krzysztof
Re: Certyfikat SSL
I często certyfikaty kosztują grosze, dlatego warto 

Jest: Lancia Phedra 2.0 16V 2004
Było: Ford Focus 1999 (kombi)
-------
W wolnych chwilach zapraszam na bloga. Zepsuł Ci się telefon? Tablet? Napisz, chętnie pomogę
Było: Ford Focus 1999 (kombi)
-------
W wolnych chwilach zapraszam na bloga. Zepsuł Ci się telefon? Tablet? Napisz, chętnie pomogę

-
- Forumowicz/ka
Fakt nie ma, ale dlaczego mi FF wywalił błąd i zagrożone połączenie, a wcześniej nie? Coś się zmienić musiało.
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
Wszystko racja i święta prawda.Przez brak zabezpieczeń forum przez niektóre przeglądarki jest blokowane i uznawane za"niebezpieczną witrynę" Po drugie masa bootów u wrót czeka i z pewnością atak nastąpi-to tylko kwestia czasu.
Jeżdżę samochodem,którego nikt nie potrzebuje ale każdy chce go mieć
www.fiatcoupepolska.pl
www.fiatcoupepolska.pl
Wkleiłam Twoją wypowiedź kolegom z Zarządu na Messengera.czachor pisze: ↑12 lis 2019, 12:08Forum nie ma certyfikatu SSL, stąd przeglądarki komunikują o nieszyfrowanym połączeniu. Temat certyfikatu jest od jakiegoś czasu w toku, natomiast tutaj kompetentny do zajęcia stanowiska jest ZarządW każdym razie mam nadzieję, że w końcu zostanie zainstalowany, ponieważ w dzisiejszych czasach jest to opcja z kategorii "must have" - przede wszystkim ze względu na bezpieczeństwo przesyłanych danych, a także choćby z tego powodu, że Google lepiej promuje strony z SSL.
Emancipate yourselves from mental slavery
None but ourselves can free our minds
... te "grosze" to konkretnie ile?
pzdr
-
- Forumowicz/ka
Ok. 100zł za rok.
ciociaE pisze: ↑14 lis 2019, 9:32Wkleiłam Twoją wypowiedź kolegom z Zarządu na Messengera.czachor pisze: ↑12 lis 2019, 12:08Forum nie ma certyfikatu SSL, stąd przeglądarki komunikują o nieszyfrowanym połączeniu. Temat certyfikatu jest od jakiegoś czasu w toku, natomiast tutaj kompetentny do zajęcia stanowiska jest ZarządW każdym razie mam nadzieję, że w końcu zostanie zainstalowany, ponieważ w dzisiejszych czasach jest to opcja z kategorii "must have" - przede wszystkim ze względu na bezpieczeństwo przesyłanych danych, a także choćby z tego powodu, że Google lepiej promuje strony z SSL.
... to w zasadzie temat należy uznać za bezprzedmiotowy, chętnie dorzucę się do certyfikatu.Hermanowy pisze:Ok. 100zł za rok.
pzdr
Adamie - dzięki
każde wspieranie klubu jest mile widziane!
Chociaż nie mamy problemu z opłaceniem SSL - czachor może działać - informuję w imieniu Zarządu. W kwestii faktury skomunikujemy się oddzielnie.

Chociaż nie mamy problemu z opłaceniem SSL - czachor może działać - informuję w imieniu Zarządu. W kwestii faktury skomunikujemy się oddzielnie.
- JackRM
- Forumowicz/ka
- Imię: Jacek
ja to bym sie pospieszyl z tym certyfikatem...
https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/n ... anie-https
zwlaszcza jak ktos uzywa Chrome
https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/n ... anie-https
zwlaszcza jak ktos uzywa Chrome
Była:Lancia Lybra 1.9jtd 2000 grigio Elisa 105KM/255Nm tuned by Ramzes_II @130KM/315Nm
Była:Lancia Delta III 1.6MJT Platinum 2012 Poltrona Frau Gran Luce bicolore nero/grigio underground
Jest: Fiat Freemont 2.0MJT 2015 170KM automat Black Code AWD
Była:Lancia Delta III 1.6MJT Platinum 2012 Poltrona Frau Gran Luce bicolore nero/grigio underground
Jest: Fiat Freemont 2.0MJT 2015 170KM automat Black Code AWD
SSL zamówiony i zlecony do opłaty. @adamM20 - jeszcze raz dziękuję za wpłatę celową na ten certyfikat.
Z nowości - od wczoraj SSL już działa na forum, strona jeszcze nie ze względów technicznych, ale wkrótce też zacznie.