Fajny ten rząd, zapewnił sobie narzędzie w postaci wydawania "niewymagających uzasadnienia decyzji" bez żadnych ograniczeń.
Kod: Zaznacz cały
Z lenistwa przyjąłem na szybko ze to jest 150 tys ludzi. To jest właśnie te 0,00002% populacji. :)
Dlaczego???volf pisze: ↑16 kwie 2020, 11:22 Coś nie halo u Ciebie z rachunkami![]()
Kod: Zaznacz cały
Z lenistwa przyjąłem na szybko ze to jest 150 tys ludzi. To jest właśnie te 0,00002% populacji. :)
Pomyłka razy 100. Niepotrzebnie uzyłeś %Duch-Dziadka pisze: ↑16 kwie 2020, 11:46
Dlaczego???
Populacja to wg danych 7 778 132 760 (mniej więcej)
Zmarłych na korona wirusa jest coś około 150 tys(chyba nawet nie)
to 0,00002 % to około 150 tys osób.
Źle liczę???
No tak, dobrze zinterpretować - liczby nie kłamią, ale kłamcy liczą ...
To akurat niekoniecznie specyfika tego rządu. Natomiast ten rząd oczywiście skrzętnie wykorzystał sytuację i poszedł śmiało do przodu. Co więcej, już nigdy nie wrócimy do punktu wyjścia. Tego typu zabawki zostaną w rękach polityków/urzędników.
Pseudomatematyczne? Nawet jeśli popełniłem zupełnie proste błędy które wytknął mi jeden kolega to co do zasady jest ona taka sama. Widzisz matematyka ma to do siebie że mimo iż jest nauka ścisłą to można ją różnie przedstawiać. Uczyli mnie tego na szkoleniach dla przedsiębiorców nie będących ekonomistami. Wyceniając wartość spółki można przedstawić ją jako doskonale prosperującą albo taką która niestety nie radzi sobie w ciężkich czasach kapitalizmu. Analogicznie wpływa to na jej wartość. I co lepsze obie metody są prawidłowe. Tak samo TV stosuje wobec nas system który pokazuje nam jak jest źle a nie jak jest dobrze. Dałeś się złapać na tą pierwszą, bo za dużo oglądasz TV. I tylko prośba do Ciebie, jak nie masz argumentów to nie staraj się nikogo obrażać. Z szacunku do Ciebie nie chciałbym tutaj słownych przepychanek pomiędzy nami.wujekp pisze: ↑16 kwie 2020, 22:07 No tak, dobrze zinterpretować - liczby nie kłamią, ale kłamcy liczą ...![]()
Widzę pewne braki w aparacie matematycznym.Zaczynając od tego że 15% z 20 to nie "nieco ponad 2", ale dokładnie 3, a potem jest już tylko gorzej. Ale to pikuś, bo jak koledzy już napisali kilka rzędów wielkości różnicy to żaden problem. Pozostałe Twoje wywody mają się też nijak do pokazanych w tabelce danych.
Sorry Duchu o ile co do skutków ekonomicznych i tego że przesadne szaleństwo nie przyniesie nam niczego dobrego w dużej mierze zgadzam się z Tobą, to teraz wypisujesz po prostu farmazony. Spuśćmy na te pseudomatematyczne wywody zasłonę milczenia.![]()
Tak, tą samą. Działają według tego samego rozdzielnika. Obecne Ministerstwo Bezpieczeństwa Publicznego nakłada wysokie kary pieniężne, ale bardzo możliwe jest, że oprócz "psychuszek" i innych obozów koncentracyjnych wyda rozkaz Milicji Obywatelskiej i ZOMO, aby bez ostrzeżenia strzelali do tych co nie noszą namordników. Będzie wtedy tak jak Stalin powiedział: nie ma człowieka - nie ma problemu. Tym bardziej jest to teraz możliwe, bo ludzie błagają o zwiększenie restrykcji maksymalnie. Oczywiście wszystko to dla "naszego dobra".
multi kulti-Błaszczak twierdził,że nie ma w Polsce z tym problemu,a tu proszę..... radykalni kamikadzefiatcoupepolska pisze: ludzie błagają o zwiększenie restrykcji maksymalnie.
Tak się składa że mam pewne, niewielkie może, ale jednak, pojęcie o matematyceDuch-Dziadka pisze: ↑17 kwie 2020, 8:51 Pseudomatematyczne? Nawet jeśli popełniłem zupełnie proste błędy które wytknął mi jeden kolega to co do zasady jest ona taka sama. Widzisz matematyka ma to do siebie że mimo iż jest nauka ścisłą to można ją różnie przedstawiać.
To o czym piszesz z matematyką ma już dość luźne związkiUczyli mnie tego na szkoleniach dla przedsiębiorców nie będących ekonomistami. Wyceniając wartość spółki można przedstawić ją jako doskonale prosperującą albo taką która niestety nie radzi sobie w ciężkich czasach kapitalizmu. Analogicznie wpływa to na jej wartość. I co lepsze obie metody są prawidłowe.
Tego nie wiesz. Nawet jeśli siedzę przed szklanym ekranem 24/7 to się nie przyznamTak samo TV stosuje wobec nas system który pokazuje nam jak jest źle a nie jak jest dobrze. Dałeś się złapać na tą pierwszą, bo za dużo oglądasz TV.
Jak napisałem wyżej - nie miałem takiego zamiaru. Merytorycznie - przedstawione przez Ciebie dane nie upoważniają do przedstawianych przez Ciebie wniosków. I to z kilku powodów. Dane dotyczą Chin i jako że obejmują jakieś 40 tys. przypadków to są jeszcze z etapu rozwojowego epidemii. Niezależnie więc od wiarygodności danych chińskich, na etapie rozwojowym dane są "przesunięte" - liczbę zgonów można porównywać z liczbą zarażonych ale przesuniętą w czasie (w tył) o co najmniej tydzień. Zresztą takie same dane dla Włoch (z tego samego, użytego przez Ciebie źródła, i wg mnie też zaniżone przez to przesunięcie) mówią przykładowo dla grupy ponad 80 lat o śmiertelności ok. 18% dla kobiet i 30% dla mężczyzn.I tylko prośba do Ciebie, jak nie masz argumentów to nie staraj się nikogo obrażać. Z szacunku do Ciebie nie chciałbym tutaj słownych przepychanek pomiędzy nami.![]()