Witam wszystkich, po długiej bez awaryjności mojego auta Lancia Phedra 2005 2.0 diesel 110 KM

nastąpił szereg " niefortunnych zdarzeń". przeszukałem forum i nie znalazłem odpowiedzi, być może gdzieś już było poruszane ale nie dokopałem się do końca. Proszę was o pomoc, radę być może o rozwiązanie zagadki enigmy szeregu cyfr

. A mianowicie od pewnego czasu pojawił si się komunikat awaria katalizatora i tryb awaryjny w aucie co oznacz standardowo 3tyś. obr i max 100 km/h.

po podłączeniu pod komputer u znajomego który ma diagnozer alfoski i dla lanci okazał się szereg błędów tj. P1447 filtr cząstek stałych, P1135 dezaktywacja 3go tłoka, P1435 System dodatk. oleju. nap., P1442 Ilość dodatku. Początkowo był problem z usunięciem 1 błędu reszta poszła bez problemu. sprawdziłem wtyczki na dpf-ie wszystko było z nimi ok. udało się wymazać błąd ale po miesiącu znów wyskoczył szyfr enigmy

. Pytanie moje czy ktoś z was może mnie odesłać do jakiegoś wątku lub poratować co zrobić z tą przypadłością. Pozdrawiam i wszystkiego dobrego w nowym roku.