Kappa - zamek drzwi

Awatar użytkownika
Artur G.
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Artur
Kontakt:

Kappa - zamek drzwi

Post autor: Artur G. » 30 gru 2006, 18:58

Hej,
Opiszę dziwny zbieg okoliczności, (może to czary?)...od zakupu mojej kappy 02 maja br w drzwiach nie świeciło oświetlenie progów - dziłało tylko w prawych tylnych drzwiach i bardzo sporadycznie - raz na ok. 20 otwarć drzwi działało w przednich lewych. Z tego tytułu poruszyłem problem naprawy tego stanu rzeczy i nasz szanowny główny elektronik opisał w sposób doskonały jak sobie z tym poradzic.
Ale, do dziś nie miałem czasu sie tym zająć, pomimo tego że kupiłem odpowiedni sprzęt ku temu.
Ale, kilka tygodni temu samo z siebie "światełko" zaczęło działać w prawych przednich i oczywiście co za tym idzie światełko wewnątrz. ucieszyłem sie bo i co, drobne ale cieszy.
Ale kilkanascie dni temu włączyło sie światełko w lewych tylnych drzwiach... uznałem to za czary, a jesli dodać że te w dzrzwaich kierowcy działa coraz częściej, (teraz rzadko kiedy sie nie włączy) mojemu zdziwieniu nie było końca.
Zawsze dbałem a każy samochód jaki miałem, samochód ma w pewnym sensie duszę, jest "pieszczony, myty itp. oczywiście garazowany. Pewnie dlatego się odwdzięczył.
Naprawdę dziwna sytuacja, może styki powysychały, póki co nie mam narazie potrzeby odkręcać boczków, zamka.
ps. mam przepalony tłomik środkowy, czakam na dostawę (wymieniam kpl.) - może dziura sie zaklei???

pozdrawiam]
Artur, Kappa 2.0 96"
pozdrawiam, Artur
Kappa była przez 56 m i 14 dni.
Dedra była przez 28 m i 13 dni
Alfa 156 1.8 TS była - 26 m i 5 dni
Jaguar X-type 3.0 V6 awd był 40 miesięcy
Lancia Lybra sedan 1.6 była ponad 4 lata
była:
Delta III 1.4 150 KM przez 9 lat

Awatar użytkownika
aro
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Arek

Kappa sama sie naprawia!

Post autor: aro » 30 gru 2006, 19:37

No to masz szczęście :lol: A może kappa się nudziła czekając na naparawę, iż sama się naprawiła :D

Blash
Klubowicz
Klubowicz

Kappa sama sie naprawia!

Post autor: Blash » 30 gru 2006, 19:54

miałem podobnie ,nie świeciła lampka w tylnym słupku oraz w drzwiach i cudownie sie naprawiła , ale to nic ,w zecie nie działał zamek w klapie (zamykanie kluczem) oraz od pasażera , postanowiłem w końcu się za to zabrac a tu wszystko jak należy działa , no cuda się dzieją

Awatar użytkownika
sloneczna
Odszedł od nas na zawsze
Odszedł od nas na zawsze

Kappa sama sie naprawia!

Post autor: sloneczna » 30 gru 2006, 21:01

Typowe dla Kapp samo naprawa :wink: Też doświadczyłem tego kilka razy .
Ostatnio padał wyświetlacz w mojej Kappie ,jak tylko dostałem drugi z allegro ten się sam naprawił i narazie od miesiącca świeci normalnie .
Ale niech nie czuje się za pewnie ,bo zmiennik czeka.
Jurek odszedł od nas na zawsze...

Awatar użytkownika
DRoszi
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Kappa sama sie naprawia!

Post autor: DRoszi » 02 sty 2007, 15:37

chyba coś w tym jest bo tez pare rzeczy mi się "naprawiło"

i nawet zaczeła mniej palić ....
>WWW.WIMAKRUSZWICA.PL Naturalne Żywienie Zwierząt

Awatar użytkownika
mustafi
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Kappa sama sie naprawia!

Post autor: mustafi » 02 sty 2007, 15:43

ee Panowie!!
Moja Delta to sie sama nawet zepsuc potrafi :>
Obrazek

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Kappa sama sie naprawia!

Post autor: Nat » 02 sty 2007, 16:03

A moja LL ani w jedną ani w drugą. ;)
Jakos mi to nie przeszkadza :D
Pozdrawiam
Nat
Obrazek + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)

Awatar użytkownika
pawcio1
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Kappa sama sie naprawia!

Post autor: pawcio1 » 02 sty 2007, 17:29

Cos w tym musi byc,to bardzo powazna sprawa :lol: Moj drogi szacowny tesc posiada Dedre, i ostatnio twierdzil ze kiedy tylko wkladal kluczyk do stacyjki,to bez jego ingerencji natychmiast wlaczal sie wentylator nawiewu i tak chuczal na maxa,oczywiscie nie dajac sie wylaczyc !!!W swej wspanialomyslnosci chcial mi to zaprezentowac i sprubowac naprawic?!Niestety,nie udało sie :roll: prezentacja zawiodla calkowicie,wszystko dzialalo jak nalezy!!! Proponuje zglosic te nieprawdopodobne przypadki do programu Strefa 11!!!! To powazna sprawa... :lol:
Była Lancia Delta Hpe 1.8 16v vvt
Była Kappa 2.0 16v T.
Jest Alfa Romeo 166 3.0 V6

Anonymous

Kappa sama sie naprawia!

Post autor: Anonymous » 03 sty 2007, 0:40

Coż, W moim Stilo, zanikly swiatla cofania. tak sobie jezdzilem i w koncu kupilem nowy czujnik cofania i mialem zamiar go zalozyc na nastepny dzien. Następnego dnia rano jechalem do pracy i wyjezdzając z garazu widze cos jasno z tylu. Oczywiscie cofanie dziala. czujnik lezy juz jakis czas i czeka jakby sie cos staremu znowu odwidzialo.
Kontrolka immobilisera w lewych drzwuach przestala swiecic. Denerwuja mnie takie male usterki i wzialem sie do roboty zaczynając demontowac tapicerke z drzwi. Dostalem jednak pilny telefon i musialem na chwilke wyjechac. Z czesciowo rozprutymi drzwiami zajechalem na miejsce. Zamykam drzwi i co? dziala dioda a niezdarzylem sie nawet do niej dostac.
Moze auta te maja jakis grafik pracy :) Moze to zagrywki Fiat Group w celu zwiekszania zywotnosci podzespolow. ehehe
Jak ci przez czesc czasu nie bedą dzialac to potem dluzej se popracują :) :)

Awatar użytkownika
pew
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Kappa sama sie naprawia!

Post autor: pew » 03 sty 2007, 10:48

Ja myślę że to zaprzeczenie zasady entropii - może wszechświat w gruncie rzeczy dąży do równowagi? mi też się czasami drobne pierdółki w elektryce same naprawiały (po czym po jakimś czasie znów psuły więc sam nie wiem :wink: ). Ale różne rzeczy psują mi się znacznie częściej niż naprawiają więc myślę że lepiej zbyt wiele na ten temat nie myśleć tylko przy okazji przeczyścić wszystkie styki przy bezpiecznikach i centralkach :twisted:
Pepe le Pew
Lybra SW 2.4 jtd / była Thema i.e. turbo i 2x Delta II HPE 1.8 GT

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nadwozie i wnętrze”