Koronawirus

Róbta co chceta ;)
Awatar użytkownika
wujekp
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający

Re: Koronawirus

Post autor: wujekp » 21 mar 2021, 12:22

Dawid pisze: 21 mar 2021, 12:18
wujekp pisze: 21 mar 2021, 12:08 ...to jeszcze wzywał do zamknięcia kościołów.
A nie powinni ich pozamykać? Tam się ludzie nie zarażają?
No chyba nie, skoro do tej pory nie zostały zamknięte. :roll: : beczy :
Pozdrawiam
Wujek (p)
Lancia Delta III 1.8 tbi, Fiat Croma 2.4
była: Lancia Kappa 2.0T, "Lancia" Voyager/Chrysler T&C 3.8

Liczby nie kłamią, ale kłamcy liczą ...
Jeśli chcesz do mnie napisać wybierz raczej maila zamiast PW - wujekp(małpa)lanciapolska.org - mogę odpowiadać z opóźnieniem na PW :)

Awatar użytkownika
volf
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: volf » 21 mar 2021, 12:24

Jeśli nie chodzą to się nie zarażają i to bez względu na to czy są otwarte czy zamknięte :idea:
KAPPA TDS & JTD

Awatar użytkownika
Dawid
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Dawid

Post autor: Dawid » 21 mar 2021, 13:13

No to chyba jednak powinni pozamykać bo znakomita większość tam chodzących to seniorzy czyli jak do tej pory najbardziej podatna grupa na zarażenia.
Wiem wiem....Partia rządząca po takim ruchu straciła by swojego najlepszego poplecznika, bo nie dało by się nawoływać z ambony i naganiać elektoratu.
Były:
Fiat Cinqecento 700 93r
Fiat Seicento 900 design Sporting 01r
Lancia Delta II 2.0 16V 93r
Lancia Kappa SW 2.4 JTD +soft 99r
Lancia Y 1.2 01r
Fiat Bravo II 1.9 MJet +soft 08r
Fiat Stilo Multiwagon 1.9 JTD 03r
Fiat Stilo Abarth 2.4 04r
Lancia Delta Platino 1.6 MultiJet 10r
Fiat Grande Punto Sport 1.4 16V 05r
Lancia Musa Platino 1.4 16V 07r

Jest:
Fiat Freemont Lounge 2.0 MultiJet FWD 14r
Alfa Romeo Giulietta Distinctive 2.0 JTDm 11r
Yamaha FJR 1300 A

Nie staraj się wszystkiego zrozumieć bo wszystko stanie się niezrozumiałe

Awatar użytkownika
wujekp
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający

Post autor: wujekp » 21 mar 2021, 13:56

Dawid pisze: 21 mar 2021, 13:13 No to chyba jednak powinni pozamykać bo znakomita większość tam chodzących to seniorzy czyli jak do tej pory najbardziej podatna grupa na zarażenia.
Wiem wiem....Partia rządząca po takim ruchu straciła by swojego najlepszego poplecznika, bo nie dało by się nawoływać z ambony i naganiać elektoratu.
To oczywiście był u mnie sarkazm ...
Pozdrawiam
Wujek (p)

Jeśli chcesz do mnie napisać wybierz raczej maila zamiast PW - wujekp(małpa)lanciapolska.org - mogę odpowiadać z opóźnieniem na PW :)

Awatar użytkownika
mikee72
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Mikołaj

Post autor: mikee72 » 21 mar 2021, 14:02

Tak mi się zdaje, że gdzieś słyszałem że woda święcona oczyszcza z wirusów.. a covid to jest chyba kara za grzechy..
Żeby nie było - to nie jest moja opinia :) Słyszy się różne rzeczy..

Niezależnie od tego tematu.. Uważam, że nie należy a priori negować wszystkiego, co jest niezgodne z moim zdaniem. To jest nienajlepsza cecha właściwa ludziom mocno ograniczonym, albo takim co mają się za wszechwiedzących. Dlatego każdą opinię czy zdanie warto przemyśleć, a jeśli wchodzi się w dyskusję to nie należy odnosić się do adwersarza z wyższością, pogardą czy agresją. Dyskusja to trudna sztuka, nie każdy to potrafi..
Lancia Voyager Platinum 3.6 24v PB+LPG A.D.2014
Obrazek

tgp
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: tgp » 21 mar 2021, 14:56

wujekp pisze: 21 mar 2021, 11:50
tgp pisze: 21 mar 2021, 9:18 Ja nie dyskutuje z funkcją ochronną maseczki jako taką tylko ze zróżnicowaną skutecznością i z poglądem ze maska jest pewnym zabezpieczeniem.
Z całym szacunkiem. Ale to niestety są dwie sprzeczne rzeczy. Jeśli nie dyskutujesz z funkcją ochronną to nie możesz twierdzić że nieprawdą jest że "maska jest pewnym zabezpieczeniem". Nie da się logicznie inaczej ...
Nie ma sprzeczności. Pisząc "pewnym" mam na myśli takie, które pozwala zabezbieczyć się zupełnie. Maseczka nie da gwarancji pewnego (lub inaczej pełnego) zabezpieczenia. : ok2 :

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 21 mar 2021, 15:18

Tomzik pisze: 21 mar 2021, 11:53 ...dlaczego uważasz, że Pana doktora Zbigniewa Martykę można słuchać a Pana doktora Krzysztofa Simona nie można? Na jakiej podstawie?
Tak nie uważam. Ja też jakieś wypowiedzi dr Simona słuchałem i doszedłem do wniosku, że był to dla mnie czas bezpowrotnie stracony, ale Ty go sobie możesz słuchać na okrągło. Dr Simon reprezentuje stronę rządową i dodatkowo jest w konflikcie interesów:
Prof. Simon i Flisiak finansowani przez koncerny farmaceutyczne
"...Prof. dr hab. Krzysztof Simon – konsultacje i wykłady sponsorowane od AbbVie, Gilead i Merck, konsultacje od.Alfa‐Wassermann, Novartis, Lilly, and Bayer oraz fundusze na badania od AbbVie, Allergan, Bayer, EISAI, Gilead, Intercept, and Pfizer..."

Warto więc posłuchać innego zdania, tym bardziej, że od ponad roku jest to dla mnie oszustwo na skalę globalną i to wyjątkowo grubymi nićmi szyte. Tzw. maseczki są kagańcami służącymi do poniżenia i upodlenia ludzi.
Lancia Kappa 2,4jtd; produkcja lipiec 2000 - lekko przeziębiona, teraz wiem, że to Korona świrus :)

Awatar użytkownika
Tomzik
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Tomczysław ;)

Post autor: Tomzik » 21 mar 2021, 21:29

No jak - cytujesz jednego, który mówi, że inni mówią nieprawdę w dużym uproszczeniu.
wujekp pisze:A bo Simon jest z dużego miasta i to z zachodu i nie dość że na pewno zachodnie koncerny go przekupiły, to jeszcze wzywał do zamknięcia kościołów. Czego nie rozumiesz?
Hobbysta pisze:Dr Simon reprezentuje stronę rządową i dodatkowo jest w konflikcie interesów
: rotfl :

Jakież to przewidywalne...

Rozumiem, że Dzieciątkowski i inni też dostali w łapy od Pfizera.

A to, że mamy szczepionki również innych producentów oraz że oni mówią ogólnie, aby się szczepić (a nie Pfizerem) to nie ma znaczenia. To i tak spisek.

Chcą te dziady normalnie upodlić nas, zmieszać z błotem i wyniszczyć. Tylko powiedz to naszemu premierowi, że nie będzie miał z kogo ściągać podatków :lol:
Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205

Awatar użytkownika
wujekp
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający

Post autor: wujekp » 21 mar 2021, 23:08

tgp pisze: 21 mar 2021, 14:56
Nie ma sprzeczności. Pisząc "pewnym" mam na myśli takie, które pozwala zabezbieczyć się zupełnie. Maseczka nie da gwarancji pewnego (lub inaczej pełnego) zabezpieczenia. : ok2 :
OK. Teraz rozumiem. 100% pewności to nie daje chyba nawet schron przeciwatomowy :)
Pozdrawiam
Wujek (p)

tgp
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: tgp » 22 mar 2021, 8:25

wujekp pisze: 21 mar 2021, 23:08
tgp pisze: 21 mar 2021, 14:56
OK. Teraz rozumiem. 100% pewności to nie daje chyba nawet schron przeciwatomowy :)
Żeby nie było, wygląda na to, że skutecznośc maseczek "sumarycznie" nie jest zbyt wysoka. Powszechność słabo filtrujących maseczek oraz sposób ich noszenia (nawet zakrywajac usta i nos) pozostawia wiele do życzenia.
Sama maseczka traktowana często jest jako coś co uchroni przed zarażaniem (się lub kogoś), natomiast jest tylko jednym z czynników zmniejszających ryzyko.
Tak samo zresztą jak szczepionki, ale umówmy się, ze tego tematu nie poruszyłem : gafa : ;)

PS.
Oczywiście sam będąc w obszarze podwyższonego ryzyka starałbym się zabezpieczyć tak, aby ryzyko zmniejszać a nie ignorować : ok2 :

Awatar użytkownika
Marcin_D
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Marcin_D » 22 mar 2021, 18:04

No jak w kościele można się zarazić - przecie tam działa siła wyższa i już na wejściu tworzy kurtynę mocy niszczącej wszystkie wirusy.
Moi rodzice mieszkają na przeciwko kościoła i moja mama powiedziała, że takich poje..ców jak teraz to od dawna nie widziała - Jak są msze to z kościoła wychodzi tyle ludzie "że jest czarno".
No i teraz wystarczy wziąć pod uwagę to, że większość tych osób to seniorzy - no to jest zajebiście. Młodych brak bo po prostu przestali w tą instytucję wierzyć, a wielu w ogóle w istnienie Boga (w formie przedstawianej w większości religii).
A najgorsze jest to że obecnie nie ma innych chorób - zamyka się szpitale i przerabia na covidowe (a wszyscy chorzy na inne choroby niech się do znachorów udadzą, albo jak wierzą do boga modlą).

Przykład mam w swojej rodzinie - mama ma kamienie na nerkach i zatkało obie nerki - w Radomiu nie ma urologii (bo była w covidowym), żeby się dostać na oddział zjeździliśmy 5 szpitali (a największym ****... był doktor w Puławach - nawet skur... nie zszedł na SOR żeby zobaczyć karty choroby/skierowanie i opis - tylko stwierdził, że oni przyjmują tylko od siebie z przychodni [a nie maja takiego prawa, bo nie ma rejonizacji i ze skierowaniem mogę pojechać do Szczecina i muszą mnie przyjąć - wiem co mówię bo w medycynie siedzę od 20 lat i ciągle współpracuję z NFZ]) - niestety byli z ojcem, a nie ze mną (tylko że co się z chu... kłócić - tak Ci później zrobi zabieg, że "bokiem Ci wyjdzie").
W Warszawie w piątek odwiedziłem (już ja pojechałem z rodzicami) 3 szpitale - i w końcu na Czerniakowskiej mamę przyjęli na oddział. Sam personel powiedział, że to jest poje..ny pomysł z tym przekształcaniem całego szpitala na covidowy - bo wystarczyło by w większości szpitali utworzyć oddział covidowy i to by starczyło.

No i tu jest prawda, strasznie smutna. Bo za jakiś czas może się okazać, że katar będzie śmiertelny. I smutne jest to, że szpitale w Polsce są wylęgarnią i mutacją covida. Innych chorób nie ma😥😰😪

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 22 mar 2021, 19:41

Drodzy kowidianie, wyznawcy koronowanej sezonowej grypy zwanej covid-19, jest dla Was dobra informacja:
"Dopóki program szczepień nie dobiegnie końca na świecie, maseczki i wymóg zachowania dystansu zostaną z nami na lata - oceniła Mary Ramsay, szefowa programu szczepień z rządowej agencji Public Health England..."
Link: Maseczki zostaną z nami na wiele lat? Tak uważają eksperci w Wielkiej Brytanii
Myślę, że to samo będzie dotyczyło przynajmniej naszej galaktyki, więc nadal będziecie mogli szydzić z takich płaskoziemców jak ja i dumnie nosić kagańce, które pieszczotliwie nazywacie maseczkami. Niestety jest to równocześnie dla takich jak ja płaskoziemców zła wiadomość, mimo, że całkowicie spodziewana. Ten terror "higieniczny" zawdzięczamy Wam drodzy kowidianie, bo gdybyście się nie dali wkręcić w te kowidowe brednie nigdy by do tego nie doszło co jest teraz i co jeszcze nas czeka, jeżeli się nie opamiętacie.
Lancia Kappa 2,4jtd; produkcja lipiec 2000 - lekko przeziębiona, teraz wiem, że to Korona świrus :)

Awatar użytkownika
Tomzik
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Tomzik » 22 mar 2021, 20:30

I mamy krew na rękach, zdradzieckie mordy i jesteśmy kanaliami :lol:
Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 22 mar 2021, 20:45

Tomzik, wiem, że poważnie podchodzisz do swojego bóstwa, więc chyba poniższej informacji nie zbagatelizujesz? Co ja mówię Ty chyba wyprzedzasz najnowsze trendy i chodzisz w trzech maskach.

"Naukowcy z amerykańskich Centrów Kontroli i Zapobiegania Chorobom (CDC) ustalili, że noszenie dwóch maseczek skuteczniej zapobiega rozprzestrzenianiu się koronawirusa niż noszenie jednej maseczki.
W ramach eksperymentu dwie sztuczne głowy umieszczono około 2 metrów od siebie i sprawdzano, ile cząstek wielkości koronawirusa wydychanych przez jedną z nich było wdychanych przez drugą.
Naukowcy odkryli, że jedna maseczka - chirurgiczna lub z tkaniny - blokowała około 40 proc. cząstek wydychanych w kierunku głowy wdychającej.
Kiedy na maseczkę chirurgiczną nałożono drugą, z materiału, około 80 proc. cząstek zostało zatrzymanych..."
Link: Naukowcy potwierdzają: Dwie maseczki są lepsze niż jedna

Awatar użytkownika
Tomzik
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Tomzik » 22 mar 2021, 20:47

Czy jest na sali lekarz?

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Hyde Park :::”