Delta III - podłączenie wideorejestratora Xblitz GO SE na stałe
-
- Forumowicz/ka
- Imię: Przemysław
Delta III - podłączenie wideorejestratora Xblitz GO SE na stałe
witam, pytanie jw., jak podłączyć wideorejestrator aby miał cały czas napięcie? gdzie najlepiej się wpiąć? pozdrawiam
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Re: Delta III - podłączenie wideorejestratora Xblitz GO SE na stałe
Cały czas zasilanie czy tylko po zapłonie?
Wysłane z mojego Moto G (5S) Plus przy użyciu Tapatalka
Peugeot 508 II SW 1.6pT
Peugeot 308 II 1.6bHDI
Były:
Volvo S60 R-Design D5
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD
Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX
Peugeot 308 II 1.6bHDI
Były:
Volvo S60 R-Design D5
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD
Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX
-
- Forumowicz/ka
tak na stałe aby nagrywał akcje na parkingu jak stoi.
I jesteś pewien że akumulator to uciagnie na dłuższą metę?
Najprościej to otworzyć skrzynkę bezpieczników, miernik w dłoń i sprawdzić na którym bezpieczniki jest napięcie cały czas. Następnie zakupić bypass bezpiecznika i wpiąć go w to miejsce. Do tego kupić adapter USB na 12V lub gniazdo zapalniczki na kablu i plusowy kabel podłączyć do bypassa, a minusowy po zarobieniu konektorem oczkowym do którejś ze śrub w skrzynce bezpieczników.
Najprościej to otworzyć skrzynkę bezpieczników, miernik w dłoń i sprawdzić na którym bezpieczniki jest napięcie cały czas. Następnie zakupić bypass bezpiecznika i wpiąć go w to miejsce. Do tego kupić adapter USB na 12V lub gniazdo zapalniczki na kablu i plusowy kabel podłączyć do bypassa, a minusowy po zarobieniu konektorem oczkowym do którejś ze śrub w skrzynce bezpieczników.
Peugeot 508 II SW 1.6pT
Peugeot 308 II 1.6bHDI
Były:
Volvo S60 R-Design D5
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD
Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX
Peugeot 308 II 1.6bHDI
Były:
Volvo S60 R-Design D5
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD
Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX
-
- Forumowicz/ka
Kupując wideorejestrator duże znaczenie miał dla mnie fakt, że posiada tryb parkingowy. Ale wbudowana bateria w pełni naładowana wystarcza na około 3 minuty nagrania...; stąd jedyny słuszny pomysł to wpięcie w miejsce gdzie napięcie jest stale. Myślisz, że nie wyciągnie aku? Codziennie poruszam się autem 

Nie wiem jak ten Xblitz ale mój stary rejestrator w trybie parkingowym uruchamiał się po detekcji ruchu ...jak się nic nie ruszało to nie nagrywał i tym samym pobór prądu nie był duży ...ale tak czy siak musisz szukać stałego 12Vprzemekbial pisze: ↑06 maja 2018, 22:56 Kupując wideorejestrator duże znaczenie miał dla mnie fakt, że posiada tryb parkingowy. Ale wbudowana bateria w pełni naładowana wystarcza na około 3 minuty nagrania...; stąd jedyny słuszny pomysł to wpięcie w miejsce gdzie napięcie jest stale. Myślisz, że nie wyciągnie aku? Codziennie poruszam się autem
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Jest cała seria kamerek Mio z trybem parkingowym - trzeba dołożyć specjalny kabel Mio (150 zeta), na którym ustawiasz, jak długo ma czerpać energię, max do 48 godzin o ile pamiętam oraz do jakiego napięcia ma działać. Poniżej zadanej wartości napięcia akumulatora, nawet po wykryciu ruchu nie będzie działać, żebyś mógł odpalić akumulator. Mam Mio 792 i detekcja ruchu jest fajna, nie przesadna (można ustawić czułość). Z drugiej strony jej ADAS jest zbyt czuły albo mnie nie udało się właściwie ustawić kamerki i nie ma opcji ustawienia jego czułości.
Polecam też kamery Garmin 45, 55 i 65 (jakoś tak) - do nich również można dokupić kabel w podobnej cenie i jest ADAS (moim zdaniem świetny, dużo lepszy od Mio), ale w trybie parkingowym włącza się niemal na każdy ruch, pieszego idącego 20 metrów dalej.
Polecam też kamery Garmin 45, 55 i 65 (jakoś tak) - do nich również można dokupić kabel w podobnej cenie i jest ADAS (moim zdaniem świetny, dużo lepszy od Mio), ale w trybie parkingowym włącza się niemal na każdy ruch, pieszego idącego 20 metrów dalej.
-
- Forumowicz/ka
Witam. Jestem już po podłączeniu wideorejestratora. Podpięty został na stałe w instalację w lampce oświetlenia kabiny. Jak na razie działa 

Próbowałem ostatnio zamontować wideorejestrator tej samej marki, tylko model XBLITZ Classic. Kupiłem go za 159 pln w https://www.micros.com.pl/akcesoria-sam ... estratory/. Czytałem, że podłączenie sprzętu jest proste, jednak mam z tym problem. Ostatnio padł mi akumulator, czy możliwe, że coś źle podłączyłem?
Podepnę się pod temat odnośnie rejestratora.
Biorąc pod uwagę załączona rozpiskę z bezpiecznikami, pod który bezpiecznik podpiąć kabel aby prąd był cały czas.
W chwili obecnej mam podpięty przewód pod F39 ale chyba nie do końca to działa.Zastanawiam się nad F49.
https://bezpieczniki.net/lancia-delta-m ... i-schemat/
Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka
Biorąc pod uwagę załączona rozpiskę z bezpiecznikami, pod który bezpiecznik podpiąć kabel aby prąd był cały czas.
W chwili obecnej mam podpięty przewód pod F39 ale chyba nie do końca to działa.Zastanawiam się nad F49.
https://bezpieczniki.net/lancia-delta-m ... i-schemat/
Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka