Niestety dożyliśmy takich czasów że dziś nie ma nic pewnego poza śmiercią i podatkami. Przestrzegam was przed podróbkami czy próbą oszustwa na "mosiądz".
Niech mój przypadek będzie przestrogą dla was.
O tuż nabyłem sobie na "aledrogo" zawór zwrotny do kompresora, gdyż mój powiedział "nie będę więcej robił, spadam" link do aukcji poniżej + jakiś zrzut bo pewnie zaraz to zniknie (sprawę zgłosiłem już do serwisu). Jak można wyczytać w opisie zawór z mosiądzu, od dystrybutora... cześci wysokiej jakości oryginalna bla bla bla... no cud, miód i malina.
i jeszcze ten opis: "W odróżnieniu od innych, tylko podobnych zaworów, nasz produkt wykonany jest z wytrzymałego mosiądzu."
Co do mnie przyszło? Tania imitacja z aluminium sprytnie pokryta czymś co wygląda na pierwszy rzut oka na mosiądz. I pewnie bym się nabrał na to gdyby nie fakt że było to tak źle odlane że jeden z króćców musiałem poprawić pilnikiem. Ku mojemu zdziwieniu pilnik wszedł w króciec jak w masło, a spod złotych wiórków błysnęło do mnie szare jak by znajome aluminiowe lico

A sądzę że takich "mosiężnych" kolanek, króćców, tulejek etc. na allegro i nie tylko to na pęczki

Tak więc żyjąc w czasach gdzie ściema stała się już normą przestrzegam was uważajcie, sprawdzajcie !!!
Link do aukcji: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/ ... 77ee07e941
FOTO: