Panel środkowy robi się gorący... Phedra ulysse
Panel środkowy robi się gorący... Phedra ulysse
Ale tylko przy dłuższej jeździe... Tunel środkowy z lewej strony (poniżej wajchy zmiany biegów) zdecydowanie się nagrzewa... Co tam może się grzać?
W sumie nigdy na to nie zwracałem uwagi ale po ostatnich przygodach z korkami (stałem przeszło 2h na autostradzie) i w końcu wręcz zaczęło mnie parzyć dotykanie nogą... Nic nie śmierdzi po prostu robi się gorące...
Taki w sumie luźny temat... Jak jest u was? Jak robicie jakieś dłuższe trasy nagrzewa się wam też ten element? Zaglądałem tam kiedyś ale tam w sumie nic nie ma ;/
W sumie nigdy na to nie zwracałem uwagi ale po ostatnich przygodach z korkami (stałem przeszło 2h na autostradzie) i w końcu wręcz zaczęło mnie parzyć dotykanie nogą... Nic nie śmierdzi po prostu robi się gorące...
Taki w sumie luźny temat... Jak jest u was? Jak robicie jakieś dłuższe trasy nagrzewa się wam też ten element? Zaglądałem tam kiedyś ale tam w sumie nic nie ma ;/
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Forumowicz/ka
Re: Panel środkowy robi się gorący... Phedra ulysse
Mam to same - mnie się aż noga poci od tego ciepła i kleje sie do plastu. Tylko w trasie, tylko przy dużych temperaturach. Nic tam neni... Nie wiem czy to nie od dmuchawy - nadal sam szukam.
- Al Boundy
- Forumowicz/ka
- Imię: All
U mnie też tak było.. To raczej TTTM 
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
Lancia Kappa SW 2.4 TDs 1997
Fiat Ulysse 2.0 16V 2004
było...minęło....Citroen Zeta 2.1 TD Epic Free....Polonez Atu Plus 1.6 GLI ...Lancia Kappa 2.4Tds....more..more..more..
Fiat Ulysse 2.0 16V 2004
było...minęło....Citroen Zeta 2.1 TD Epic Free....Polonez Atu Plus 1.6 GLI ...Lancia Kappa 2.4Tds....more..more..more..
to się uspokoiłem ...
Skoro temat luźny, to dedukuję że to normalne zjawisko.. tam opiera się noga.
Dlatego - szczególnie w korku - podczas częstego operowania pedałami gazu i hamulca
- to miejsce staje się gorące, właśnie od tarcia nogą
Ale nie wiem czy to prawda..
Dlatego - szczególnie w korku - podczas częstego operowania pedałami gazu i hamulca
- to miejsce staje się gorące, właśnie od tarcia nogą

właściciele musieli by mieć chyba zespół niespokojnej prawej nogi żeby rozgrzać tak to miejsce

Sprawdziłem. U mnie ten panel - w tym miejscu gdzie opieram nogę - też jest zauważalnie cieplejszy,
ale nie jakoś bardzo (na pewno nie gorący) i faktycznie można by pomyśleć, że nagrzał się od nogi.
Przez kilka lat nie zwróciłem na to w ogóle uwagi.
ale nie jakoś bardzo (na pewno nie gorący) i faktycznie można by pomyśleć, że nagrzał się od nogi.
Przez kilka lat nie zwróciłem na to w ogóle uwagi.
-
- Forumowicz/ka
- Imię: Krzysztof
W wersjach z automatem też się grzeje 

Jest: Lancia Phedra 2.0 16V 2004
Było: Ford Focus 1999 (kombi)
-------
W wolnych chwilach zapraszam na bloga. Zepsuł Ci się telefon? Tablet? Napisz, chętnie pomogę
Było: Ford Focus 1999 (kombi)
-------
W wolnych chwilach zapraszam na bloga. Zepsuł Ci się telefon? Tablet? Napisz, chętnie pomogę