2001, silnik 1.0
Kąski warte uwagi.
- topcio
- Prezes Lancia Klub Polska
Re: Kąski warte uwagi.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Czyli polska produkcja
O nie nie, jak Uno, to tylko produkcji włoskiej, do 1994 roku

O nie nie, jak Uno, to tylko produkcji włoskiej, do 1994 roku

- Swiety
- Klubowicz
- Imię: Grzegorz
- Kontakt:
no to teraz możesz wołać 14900

- topcio
To nie mój

.
Topcio może wołać i 19999 - ja osobiście bym zapłacił dokładnie jak zapłacił Twój znajomy.
Znam te samochody i są guzik warte.
Miałem w domu 3 drzwiowe 1,1 i więcej nie chce.
Jeździło całkiem fajnie - tylko jak na dzisiejsze standardy to komfortu tam nie ma żadnego.
Jedyne które jest coś warte to 1,4T (lub przed liftem 1,3T) - tylko jeśli jest w dobrej kondycji blacharskiej - inaczej to chyba tylko dla silnika.
Znam te samochody i są guzik warte.
Miałem w domu 3 drzwiowe 1,1 i więcej nie chce.
Jeździło całkiem fajnie - tylko jak na dzisiejsze standardy to komfortu tam nie ma żadnego.
Jedyne które jest coś warte to 1,4T (lub przed liftem 1,3T) - tylko jeśli jest w dobrej kondycji blacharskiej - inaczej to chyba tylko dla silnika.
- topcio
Według dzisiejszych standardów to żaden staroć nie ma komfortu, ale w latach 90 było to naprawdę przyzwoite auto. Nie wspominając o Tipo, które było wypasem
. BTW prawo jazdy zdawałem na Uniaczu.

Tipo też miałem - i tu już był komfort. A Uno to taki miejski bzyk trochę lepszy od Cinqucento.
Po prostu obecnie jest napór na wyciąganie kasy na nostalgii - sam sie kilka razy naciąłem na tym że oglądałem takie auta i tak sobie myślałem "kurde fajnie by było takie mieć, może bym sobie kupił" - ale po dłuższym zastanowieniu doszedłem do wniosku "kurde przecież to inwestycja bez sensu - utopienie kasy". Wolę jednak spożytkować luźne pieniądze na lepszą inwestycję.
Po prostu obecnie jest napór na wyciąganie kasy na nostalgii - sam sie kilka razy naciąłem na tym że oglądałem takie auta i tak sobie myślałem "kurde fajnie by było takie mieć, może bym sobie kupił" - ale po dłuższym zastanowieniu doszedłem do wniosku "kurde przecież to inwestycja bez sensu - utopienie kasy". Wolę jednak spożytkować luźne pieniądze na lepszą inwestycję.
Moje Tipo jest całkiem komfortowe (ma nawet działającą klimę) - oferuje dużo przestrzeni,
a kanapa z tyłu jest o wiele wygodniejsza niż w większości nowych aut z tego segmentu.
- topcio
Działająca klima w Tipo to biały kruk. Tipo to segment C czyli odpowiednik dzisiejszej Giulietty lud Delty 3 , pomijając funkcje wspomagania kierowcy i elektronikę to faktycznie nie dużo odstaje. Może mi się po prostu *** do Eklasy przyzwyczaiła 
Edit
Z drugiej strony co można ulepszyć/oczekiwać w tym segmencie cenowym względem dobrej konstrukcji Tipo?

Edit
Z drugiej strony co można ulepszyć/oczekiwać w tym segmencie cenowym względem dobrej konstrukcji Tipo?
https://www.otomoto.pl/oferta/fiat-126- ... Evtsg.html?
https://www.olx.pl/d/oferta/fiat-126p-m ... b;promoted
... brakuje im jeszcze prądnic, "cytrynek" i chromowanych wycieraczek.
Już widać różnice w cenach pomiędzy zderzakami chromowanymi (klepią je we Włoszech) i plastikowymi oryginałami.
Pozdrawiam
https://www.olx.pl/d/oferta/fiat-126p-m ... b;promoted
... brakuje im jeszcze prądnic, "cytrynek" i chromowanych wycieraczek.
Już widać różnice w cenach pomiędzy zderzakami chromowanymi (klepią je we Włoszech) i plastikowymi oryginałami.
Pozdrawiam
Ktoś tu jeszcze się interesuje Lancią na tym forum?
Oglądał ktoś może tą Dedrę? Wygląda obiecująco, szukam koledze autka które nie byłoby w wersji "Flintstone" ale mam trochę daleko...
P.S.
Cytując modną polską osobistość aktywną w temacie motoryzacji... "Prawda jest taka" że ostatnio łykneliśmy z kolegami idealne Uno 1.1 60S 1993 75kkm i perfekcyjne Rosso CC700 Young 140kkm (dawca budy do zgniłego 1.1 Sporting) za psi pieniądz. Ostatni dzwonek, jak ktoś chce kanciastego włoskiego klasyka za grosze...

P.S.
Cytując modną polską osobistość aktywną w temacie motoryzacji... "Prawda jest taka" że ostatnio łykneliśmy z kolegami idealne Uno 1.1 60S 1993 75kkm i perfekcyjne Rosso CC700 Young 140kkm (dawca budy do zgniłego 1.1 Sporting) za psi pieniądz. Ostatni dzwonek, jak ktoś chce kanciastego włoskiego klasyka za grosze...
Syn Jacka,
Lancia Delta HF Rallye turbo - w trakcie remontu
Lancia Thema I Serie - w trakcie wiecznego remontu
Alfa Romeo 156 2,4JTD 20V TI - na przekór wszystkim - jeździ
Lancia Delta HF Rallye turbo - w trakcie remontu
Lancia Thema I Serie - w trakcie wiecznego remontu
Alfa Romeo 156 2,4JTD 20V TI - na przekór wszystkim - jeździ
- Johnny
- Forumowicz/ka
- Imię: Piotr
Startował z ceny chyba 7 tys albo i lepiej to jest malutka nadzieja że za dziurawca by tyle nie wołał
Lancia Dedra 1.6 8V 30 tyś km miłych wspomnień
Lancia Kappa 2.4 20V 67 tyś km miłych wspomnień
Lancia Kappa 2.0 20V TURBO
Lancia Kappa 2.4 20V 67 tyś km miłych wspomnień
Lancia Kappa 2.0 20V TURBO
.... kolejny dowód na stały i stabilny wzrost wartości klasyków: https://www.otomoto.pl/oferta/fiat-125p ... EAoL8.html?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
... no teraz to zagadka z serii "wytęż wzrok" ale wyłącznie dla autentycznie spostrzegawczych, z tym przebiegiem to prawda czy fałsz?
https://www.otomoto.pl/oferta/fiat-cinq ... Eycp7.html?
Serdecznie pozdrawiam.
https://www.otomoto.pl/oferta/fiat-cinq ... Eycp7.html?
Serdecznie pozdrawiam.