Delta III 1.4 T-jet 120KM - pulsujący licznik kilometrów
- Tomzik
- Klubowicz
- Imię: Tomczysław ;)
Re: Delta III 1.4 T-jet 120KM - pulsujący licznik kilometrów
Odłączam i nic się nie dzieje 

Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
witam ponownie ,z braku czasu nadal nie uporałem sie z mrugajacym licznikiem kilometrów , brakiem reakcji na przyciski telefonu - czyli problem z B&M . Mam pytanie czy z rejonu małopolskie/ślaskie - Wadowice Żywiec, Bielsko Biała jest ktoś z Kolegów który posiada umiejetności (i narzedzia) do usuniecia tej usterki . Oczywiście za umiarkowaną opłatą
. Jesli nie, to ile taka naprawa może kosztować w ASO. Za pomoc z góry dziekuje. Krzysiek

- batman
- Wiceprezes Lancia Klub Polska
- Imię: Artur
U mnie - ale w Stilo - mam problem z pulsującym wyświetlaczem komputera w liczniku. Diagnoza - uszkodzony układ w liczniku. Sposób naprawy - wymienić licznik. 
Oczywiście olałem temat bo mi to nie przeszkadza.

Oczywiście olałem temat bo mi to nie przeszkadza.
Były: Fiat 125p, Fiat 126p (5 szt.), Trabant 1,1 kombi, Skoda Favorit, Lancia Delta 1,6 ie '94, Lancia Y elefantino blue '97, Opel Vectra B'98, Lancia Y 1,2 8V '95, Fiat Punto 1,1 SX '96, Fiat Linea 1,4 16V T-Jet (wylądował pod czołgiem
), Fiat Seicento 0,9 '99
Są: Lancia Y elefantino rosso 1,4 16V '00, Fiat Stilo 1,6 16V '02, Lancia Y LS 1,2 16V '00, Lancia Ypsilon 1,2 16V '04
"Się robi" - Lancia Y 1,4 T-Jet Martini
(planowany efekt - 180 KM i 300 Nm przy ok 940 kg masy)
LANCIA .... to jest choroba, chyba nieuleczalna

Są: Lancia Y elefantino rosso 1,4 16V '00, Fiat Stilo 1,6 16V '02, Lancia Y LS 1,2 16V '00, Lancia Ypsilon 1,2 16V '04
"Się robi" - Lancia Y 1,4 T-Jet Martini

LANCIA .... to jest choroba, chyba nieuleczalna

W mojej Delcie już kilkakrotnie wyjmowałem aku (wymiana, przeniesienie do innego auta w celu odpalenia i.t.p.) po takiej akcji poza ponownym programowaniem szyb nic się nie dzieje.
były = PF 125p 1500, PF 125p 1300, Ford Sierra kombi 2,0i, Seat Marbella 850, Deawoo Lanos 1,5 lpg, Kia Sportage 2,0i lpg
jest = Lybra Executive SW 2.4 jtd LX, Delta III Gold 1,6 Multijet.
jest = Lybra Executive SW 2.4 jtd LX, Delta III Gold 1,6 Multijet.
Ja odłączałem na 30min i przestało migać, potem uporałem się z B&M
viewtopic.php?f=189&t=67360#p830496
viewtopic.php?f=189&t=67360#p830496
Panowie pomocy moja delta ma podobny problem blue&me nie żyje miga licznik i co ciekawe nie pokazuje spalania ani na gazie ani na benzynie czy to normalne jak blueme jest zepsute . osiiwanie nie pimoglo aku sprawny naladowany odłączany był kilka razy i nic nie mam pomyslu
Z tego co wiem to B&M nie wpływa na wskazania zużycia paliwa, to jest oddzielny moduł współpracujący z siecią CAN w samochodzie i czy jest podłączony czy nie to reszta urządzeń działa normalnie (tak przynajmniej zauważyłem w moim aucie). Możliwe, że moduł B&M jest niesprawny i wysyła do sieci CAN informację o uszkodzeniu/braku komunikacji co objawia się pulsowaniem licznika.
ps. Od kiedy komputer pokładowy w samochodzie pokazuje spalanie LPG? W Lancii? Nie słyszałem o czymś takim, a mam fabrycznego Bifuela. W wersjach poliftowych na wyświetlaczu komputera pokładowego wyświetlana jest ilość gazu w zbiorniku, ale spalanie...?
ps. Od kiedy komputer pokładowy w samochodzie pokazuje spalanie LPG? W Lancii? Nie słyszałem o czymś takim, a mam fabrycznego Bifuela. W wersjach poliftowych na wyświetlaczu komputera pokładowego wyświetlana jest ilość gazu w zbiorniku, ale spalanie...?
Lancia Delta III T-jet 120 KM ORO
Ok dzieki za info ale dla czego nie pokazuje spalania 2012r trip a jest tylko czas odległość i śr oredkosc to samo trip b
Nawet spalania benzyny nie pokaze? zgadza sie gaz jest fabryczny
Migający licznik
Witam wszystkich, piesze do Was pierwszy raz bowiem od niedawna mam Lancie Deltę III 1,9 TT z 2013 roku. Pewnego dnia zauważyłem że miga przebieg, poczytałem różne fora w tym to i byłem w ASO. Powiedziano że mam uszkodzoną centralkę blue&me i koszt to 1845 zł może dadzą jakiś rabat.(Osiowanie proxi ich programem nie przyniosło skutku a ja wcześniej sam wypiąłem klemę - na 30 minut) Centralka z moim numerem jest niedostępna zamienniki są 2 ale też trudne do znalezienia. W zasadzie nie zależy mi na tym aby to działało tylko chciałbym aby nie migał przebieg. Powiedziono mi (dostałem namiar na firmę w Tychach), że programem MES można poprzez osiowanie proxi usunąć centralkę z systemu i nie będzie to migało bowiem komputer nie będzie oczekiwał na sygnał z tej centralki. Mieszkam we Wrocławiu, potrzebuję aby ktoś z okolicy mi to odpłatnie zrobił.
Byłbym wdzięczny ze kontakt do kogoś albo niech ktoś do mnie napisze w tej sprawie. Dziękuję i pozdrawiam.
Byłbym wdzięczny ze kontakt do kogoś albo niech ktoś do mnie napisze w tej sprawie. Dziękuję i pozdrawiam.
Witam, z góry przepraszam za odkopanie tematu ale nie chciałem zakładać nowego. Od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem Delty z roku 2012. Problem polega na pulsującym liczniku kilometrów i nie działajacym Blue&me, prąd dochodzi, po wpięciu pendrive światełko mruga. Aux rowniez działa, przycisk windows i słuchawka nie reagują. Po włożeniu kluczyka pojawia się napis Blue&me. Próbowałem odłączać klemę niestety nic to nie dalo. Szukam kogoś kto mógłby mi pomóc oczywiście odpłatnie w okolicach Opola.
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Imię: Jacek
Wywal moduł i zrób osiowanie. Nie ma sensu szukać używki, bo ciężko znaleźć - szukałem 2 miesiące i się poddałem.