Chciałbym zrobic sobie wyłacznik ABSu
Pytanie brzmi:
Jak wykonać taki wyłacznik, aby przy wyłaczeniu podczas jazdy nie wyskoczył błąd ??
Nie pytajcie po co, i czemu - poprostu chce

Ale za każdym razem się schylać to niezbyt wygodne, zwłaszcza iż trzeba się pilnować z tyłustabraf pisze:wyjąć bezpiecznik...
Można se kabelki i pśtrycek przeca nawet na kierowajce zamontować Maniek elepśtronikumarmal pisze:Ale za każdym razem się schylać to niezbyt wygodne, zwłaszcza iż trzeba się pilnować z tyłustabraf pisze:wyjąć bezpiecznik...
Zdaje się, że w Audi 80/100 była taka możliwośćPolej pisze:Wyłącznik ABSu...dobre![]()
Jeszcze żaden producent na to nie wpadł, ciekawe czemu...
W przypadku ABS w kappie to błąd się sam kasuje, przynajmniej u mnie się kasujetadek125 pisze:niema problemu - za albo przed bezpiecznikiem wstawic wylacznik - tylko czy w czasie jazdy po wyjeciu bezpiecznika nie wyskoczy błąd?? i za kazdym razem podłączać komputer??
Ale to nie ta sama frajda i nie ten sam stresstabraf pisze:Można se kabelki i pśtrycek przeca nawet na kierowajce zamontować Maniek elepśtronikumarmal pisze:Ale za każdym razem się schylać to niezbyt wygodne, zwłaszcza iż trzeba się pilnować z tyłustabraf pisze:wyjąć bezpiecznik...
Potwierdzicie?? ze nic sie nie stanie właczając go i wyłaczajac go w trakcie jazdy??volf pisze:W przypadku ABS w kappie to błąd się sam kasuje, przynajmniej u mnie się kasuje
Nie Paniestabraf pisze:Podczas jazdy nie próbowałem, ale po usunięciu awarii (w Twoim przypadku "wsadzenie bezpiecznika") układ powinien zadziałać, z tym, że zapewne po wyłączeniu i włączeniu zapłonu...czyli musiałbyś się zatrzymać, zgasić i odpalić.
Błędy w kompie zostaną, ale kontrolka zgaśnie.
czyli w trakcie jazdy moge go włączyć i wyłączyć??Polej pisze: Po usunięciu awarii błąd ABS zniknie dopiero po kilkunastu obrotach koła (zebraniu odczytu z pierścieni na łożysku), a nie po przekręceniu zapłonu- to w przypadku nowszego typu ABS w ostatnich Kappach- we wcześniejszych wersjach nie wiem.
[/u][/color]
Pewnie masz rację - moje niedopatrzeniePolej pisze: Nie Panie![]()
Po usunięciu awarii błąd ABS zniknie dopiero po kilkunastu obrotach koła (zebraniu odczytu z pierścieni na łożysku), a nie po przekręceniu zapłonu- to w przypadku nowszego typu ABS w ostatnich Kappach- we wcześniejszych wersjach nie wiem.
Polej pisze:Niemniej uważam, że takie "manipulowanie" układem hamulcowym zagraża w sposób bezpośredni bezpieczeństwu w ruchu drogowym i nie powinna się toczyć dyskusja na ten temat na tym forum.
Ktoś wie który to bezpiecznik?