Kappa - filtr klimatyzacji

Awatar użytkownika
Arek
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Arek » 14 lip 2004, 9:50

Romo no wielkie THX za radę :D BORWAR przy okazji. - kiedy ona wtreszcie nastapi???? :lol: oczywiscie zaraz to zrobie. Fakt na rzut oka to tam coś lata dziwnie więc trzeba przykręcic. Aha własnie zakupiłem filtr do klimy na Allegro z dostawą razem 64 zł to chyba nieźle??
"My Lancisti musimy sie trzymac razem" Arystoteles

Awatar użytkownika
Krzysiek
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Krzysiek » 14 lip 2004, 9:59

W bardzo podobnej cenie (coś lekko mniej) kupiłem ostatnio w sklepie. Jakiś niemiecki. Za orginalny z chcieli coś koło 90.
k 2.4 (LPG)
delta integrale

Awatar użytkownika
tomek
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: tomek » 14 lip 2004, 12:47

"Arek" pisze: Aha własnie zakupiłem filtr do klimy na Allegro z dostawą razem 64 zł to chyba nieźle??
Filtron, mialem go na poczatku, ale kiepsko spasowywal sie z ramka i puszczal powietrze bokiem, chyba trzeba troche pomoc tasma ;). OPisz swoje wrazenia.
Cena dobra, tez sie nim zainteresowalem, ale wiosna kupilem oryginal (jest z aktywnym weglem) za 140 czy 150 zl.
Tomek
Obrazek
Obrazek- tyle palił mój Passat do 194 tys. - przestałem uzupełniać tankowania :(

Awatar użytkownika
Krzysiek
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Krzysiek » 14 lip 2004, 13:19

Co do tego dopasowania to coś w tym jest. Krótszy jest od ramki (i od orginalnego, króry miałem) na wysokość ok 0,5cm. Na pudełku pisało że od '96. Po '96 były inne ramki? W każdym razie założyłem. Podłożyłem gumę pod spód żeby dobrze się trzymał i OK.
k 2.4 (LPG)
delta integrale

Awatar użytkownika
Arek
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Arek » 14 lip 2004, 13:35

No popróbuje i opisze wrażenia.

Awatar użytkownika
tomek
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający
Kontakt:

Post autor: tomek » 14 lip 2004, 14:28

"Krzysiek" pisze: Po '96 były inne ramki? W każdym razie założyłem. Podłożyłem gumę pod spód żeby dobrze się trzymał i OK.
Nie sadze, kupilem orygilany i pasuje a nikt mnie nie pytal do jakiego rocznika ;).
Tomek
Obrazek
Obrazek- tyle palił mój Passat do 194 tys. - przestałem uzupełniać tankowania :(

Awatar użytkownika
Krzysiek
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Krzysiek » 14 lip 2004, 14:41

Przysłowiowa niemiecka dokładnmość?
k 2.4 (LPG)
delta integrale

Awatar użytkownika
romo
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: romo » 19 lip 2004, 19:46

"Arek" pisze:Romo no wielkie THX za radę :D BORWAR przy okazji. - kiedy ona wtreszcie nastapi???? :lol: oczywiscie zaraz to zrobie. Fakt na rzut oka to tam coś lata dziwnie więc trzeba przykręcic. Aha własnie zakupiłem filtr do klimy na Allegro z dostawą razem 64 zł to chyba nieźle??
arek i jak pasuje ten filterek z allegro.u mnie cos slabo dmucha bede musial tez zmienic bo chyba od wyjazdu z francji nie widzialo autko nowego filtra.cos mi sie zdaje ze w nim jest jeszcze francuskie powietrze.Poprzedni wlasciciel byl dusigroszem twierdze tak po paskach od wspomagania ,Wymienial pasek od rozrzadu i szkoda mu bylo 100 na reszte paskow.Przez jego sknerstwo postalem sobie 2 x po 2 godzinki.raz na drodze a pozniej w warsztacie :evil:
Romo Kappa 2000 Turbo (LPG)

Awatar użytkownika
tomek
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający
Kontakt:

Post autor: tomek » 20 lip 2004, 8:07

"romo" pisze:Przez jego sknerstwo postalem sobie 2 x po 2 godzinki.raz na drodze a pozniej w warsztacie :evil:
Przez jego sknerstwo? Jak kupuje aut to wymieniam wszystkie filtry, plyny i paski, chyba ze mam 100% pewnosc ze zostalo to zrobione.
Ten filtron generalnie pasuje, ale wydaje mi sie, ze trzeba go zmieniac co 6 m-cy. Ostatnio podczas 'odgrzybiania' klimy wyjmowalem ten oryginal i ciagle sprawial dobre wrazenie.
Tomek
Obrazek

Awatar użytkownika
Arek
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Arek » 20 lip 2004, 9:42

dzis go dopiero bede zakładał, więc nie wiem jak tam z tym8i wymiarami

Awatar użytkownika
romo
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: romo » 20 lip 2004, 21:20

"tomek" pisze:
"romo" pisze:Przez jego sknerstwo postalem sobie 2 x po 2 godzinki.raz na drodze a pozniej w warsztacie :evil:
Przez jego sknerstwo? Jak kupuje aut to wymieniam wszystkie filtry, plyny i paski, chyba ze mam 100% pewnosc ze zostalo to zrobione.
Ten filtron generalnie pasuje, ale wydaje mi sie, ze trzeba go zmieniac co 6 m-cy. Ostatnio podczas 'odgrzybiania' klimy wyjmowalem ten oryginal i ciagle sprawial dobre wrazenie.
dobralem sie do swojego filta nawiewu powietrza kabiny i o zgrozo wykopalem kupe gnoju z data produkcji 1998,tak jak myslalem tam byly jeszcze liscie z francji.zamowilem filtr na allegro i mam nadzieje ze klima bedzie lepiej dmuchac gdy dostanie wiecej swiezego wiatru :roll:
Romo Kappa 2000 Turbo (LPG)

Awatar użytkownika
tomek
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający
Kontakt:

Post autor: tomek » 21 lip 2004, 9:18

"romo" pisze:dobralem sie do swojego filta nawiewu powietrza kabiny i o zgrozo wykopalem kupe gnoju z data produkcji 1998,tak jak myslalem tam byly jeszcze liscie z francji.zamowilem filtr na allegro i mam nadzieje ze klima bedzie lepiej dmuchac gdy dostanie wiecej swiezego wiatru :roll:
Na pewno lepszy jest Filtron niz jakis stary zapchany filtr, ktory moze w skrajnym prypadku spowodowac awarie wentylatora.
Tomek
Obrazek

Awatar użytkownika
Arek
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Arek » 21 lip 2004, 9:18

No już wymieniłem ten filtr do klimy. Słuchajcie no problem z rozmiarem, pasował idealnie. Trzeba go było tylko dobrze wpasować w ramke, nie musiałem nic doklejać uszczelniać itp.
Stary filtr był juz czarny jak Olisadebe. :lol:

Awatar użytkownika
sanchez
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: sanchez » 21 lip 2004, 9:36

Witka,
po waszych postach tez postanowilem zajrzec do filtra no i chyba niepotrzebnie to zrobilem, bo syf straszny znalazlem :( , chyba tez zakupie tego filtrona z allegro skoro mowicie ze z wymiarami jest OK.
k 2.4 - było i minęło.
??? ?? ?????? ,? ??????? ,?????? ??? ??????!

Awatar użytkownika
Arek
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Arek » 21 lip 2004, 10:08

Tak swoją drogą to sobie pomyslałem ze powinniśmy zrobić jakiś system zakupów półhurtowych :lol: :lol: :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik, przeniesienie napędu i układ chłodzenia”